Ολυμπιακός: Back in… Black

Ολυμπιακός: Back in… Black

Στα ψιλά είχε περάσει η απόκτηση του Ταρίκ Μπλακ από τον Ολυμπιακό. Τώρα;

Στις 31 Ιουλίου, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ταρίκ Μπλακ. Τότε δεν είχε γίνει… χαμός για την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ.

Όλοι έλεγαν για μια συμπαθητική προσθήκη στην γραμμή των ψηλών και ότι ήρθε ως μια έξτρα λύση και φυσικά τρίτος στην ιεραρχία, πίσω από Φαλ και Μπολομπόι.

Διαβάστε επίσης: Ασταμάτητοι οι Μπακς του Γιάννη: Προχώρησαν και σε νέα μεταγραφική προσθήκη

Ο Μπλακ ποτέ δεν ήταν ένας παίκτης στης σειράς. Απλά τον είχε πάρει η κάτω βόλτα, κάτι που συμβαίνει με αρκετούς παίκτες. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να βρει μια ομάδα να τον πιστέψει για να βρει και πάλι το δρόμο του.

Το είπε άλλωστε και ο Γιώργοις Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του μετά την μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα: «Είμαστε τυχεροί με τον Ταρίκ, γιατί σε μία περίοδο που ψάχναμε υπήρχε αυτός ο παίκτης να γυρίσει στην Ευρωλίγκα και να αποδείξει ποιος είναι».

Ο 31χρονος σέντερ συστήθηκε στο κοινό την τριετία (2014-2017) με την φανέλα των Λέικερς και στη συνέχεια πήγε στους Ρόκετς. Σε ένα ρόστερ όχι ποιοτικό για τα δεδομένα της ιστορικής ομάδας, βρήκε την ευκαιρία και έπαιξε αρκετά, πραγματοποιώντας πολλές καλές εμφανίσεις. Για να μην σας τα πολυλογώ, ο Μπλακ έπαιξε συνολικά 220 ματς στο ΝΒΑ. Δεν το λες και μικρό αριθμό…

Η Μακάμπι τον έφερε στην Ευρώπη, όπου και εκεί έκανε αισθητή την παρουσία του. Ακολούθησε η Ζενίτ και πριν τον Ολυμπιακό, έπαιζε στην Μπαχτσεσεχίρ.

Έμεινε ελεύθερος και οι «ερυθρόλευκοι» τον… τσίμπησαν. Σιγά σιγά μπήκε στο ροτέισον και πλέον φαίνεται πως έχει προσπεράσει τον Μπολομπόι. Παίζει μα πάθος, παλεύει όλες τις φάσεις, δεν έχει πρόβλημα να πέσει στην πλάτη του ο Ταβάρες και είναι ο ιδανικός παίκτης ομάδας. Ακόμα και σε κάποιο ματς να μην αγωνιστεί ούτε λεπτό, όχι μόνο δεν θα γκρινιάξει, αλλά θα είναι και πρώτος στους πανηγυρισμούς…

Στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστές από την δεύτερη πεντάδα. Τον ΜακΚίσικ, τον Λαρεντζάκη και τον Μπλακ., με τον τελευταίο να παίρνει πέντε επιθετικά ριμπάουντ…

Και αυτό για μένα είναι το μυστικό της. Σε κάθε ματς, έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Κόντρα στην «Μπάρτσα» ήταν αυτοί οι τρεις. Σε άλλα παιχνίδια ήταν ο Κάαναν, ο Πίτερς, τα βαριά χαρτιά Βεζένκοφ, Σλούκας, Παπανικολάου. Ο Γιώργος Μπαρτζωκας έχει φτιάξει ένα ρόστερ που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγάζει «άσους» από το μανίκι του…

Οι πειραιώτες εκτός από τους Ισπανούς κέρδισαν και την κούραση, Από το Final 8 του Κυπέλλου, παίζουν ασταμάτητα, αλλά δεν λύγισαν. Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και ο μεγάλος στόχος είναι να κατακτήσουν τα πάντα στη φετινή σεζόν. Έχουν ήδη σηκώσει το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο και απομένει το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα.

Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους και να γράψει ιστορία, κατακτώντας τέσσερις τίτλους σε μια σεζόν. Γιατί όπως σας έχω γράψει και παλαιότερα, είναι μια μεγάλη παρέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ