Όταν «εγκαταλείπεις» την Ευρώπη φέρνει… Μπενφίκες

Όταν «εγκαταλείπεις» την Ευρώπη φέρνει… Μπενφίκες

Καμία ατυχία δεν υπάρχει για τον ΠΑΟΚ. Μόνος του ορίζει την μοίρα του. Για αυτό και βρίσκει μπροστά του ισχυρές ομάδες όπως ο Άγιαξ πέρσι και η Μπενφίκα φέτος

Όταν σε αποκλείει η Έστερσουντ που γίνεται γνωστή σε όλη την Ευρώπη μέσα από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, όταν… αποσύρεσαι από την Ευρώπη και γίνεσαι έρμαιο ομάδων επιπέδου Βίντι και ΜΠΑΤΕ, όταν αποκλείεσαι από τον Αύγουστο από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, τότε είναι απολύτως λογικό να έχεις στις κληρώσεις σου δυσκολίες.

Πολλές δυσκολίες όπως είναι και φέτος για τον ΠΑΟΚ που βρίσκει μπροστά του την ομάδα που είχε αντίπαλο στο πιο… κοντινό όνειρο για το σεντόνι που δεν λέει να απλώσει στην Τούμπα. Η Μπενφίκα είναι με διαφορά η πιο δύσκολη ομάδα που θα μπορούσε να βρει ο ΠΑΟΚ που πληρώνει την τρανταχτή αποτυχία, την τεράστια του ανυπαρξία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Όλως τυχαίως αυτό συνδυάζεται με την δυναμική που βγάζει, κυρίως εξωγηπεδικά ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ που τα έχει όλα εύκολα και στρωμένα στην Σούπερ Λιγκ, με «φιλικούς» αγώνες, με αγώνες με σωματεία υπό την ίδια ιδιοκτησία όπως με την Ξάνθη, με αγκαλιές και φιλάκια και με τα «κοράκια» να είναι έτοιμα να παίξουν και αυτά για να βοηθήσουν την ομάδα του «χαλίφη του βορρά».

Ο ΠΑΟΚ που κάποτε έδινε και αυτός βαθμούς στην Ελλάδα τώρα έχει γίνει περίγελος της Ευρώπης με ντροπιαστικούς αποκλεισμούς. Η πρόκριση επί της προβληματικής Μπεσίκτας ήταν σίγουρα ένα δείγμα προς τα μπροστά καθότι ότι και να γίνει θα θυμηθεί πως είναι να παίζεις στην Ευρώπη τον χειμώνα.

Η Μπεφίκα προφανώς και είναι ένα μεγάλο εμπόδιο όμως το καλό για τον ΠΑΟΚ αυτή την φορά είναι πως μιλάμε για «τελικό», ένα ματς δηλαδή και αυτό στην Τούμπα. Σε δύο θα ήταν σχεδόν αδύνατο να την αποκλείσει, όπως συνέβη και πρόπερσι.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει υπερβάσεις και να βάλει στην άκρη τον δρόμο που ο ίδιος χάραξε. Αυτόν της αποτυχίας και της πλήρης απαξίωσης. Να αλλάξει την μοίρα που έφτιαξε ο ίδιος. Καμία τύχη δεν του φταίει. Καλή η προπαγάνδα και το χάιδεμα από τα ΜΜΕ του Σαββίδη για την ατυχία με Άγιαξ πέρσι και Μπενφίκα φέτος.

Οι…. Μπενφίκες έρχονται φυσιολογικά όταν ο ΠΑΟΚ είναι ανύπαρκτος. Όταν βρίσκεται πλέον στην 76η θέση στην Ευρώπη. Μια ομάδα που ήταν σταθερά στο top-50 αλλά τα τελευταία χρόνια, αυτά της… εξυγίανσης, κατρακυλά. Ο ΠΑΟΚ που την σεζόν 2016-17 είχε συγκομιδή 8000 βαθμούς, την σεζόν 2017-18 1.500, πέρσι 2.000, πρόπερσι 2.500 και την σεζόν 2018-19 3000.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ