«Φωτιές» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ΕΠΟ – Οι ατάκες για Μπαλτάκο, Μπένετ, Μελισσανίδη – Σαν βρεγμένη γάτα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

«Φωτιές» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ΕΠΟ – Οι ατάκες για Μπαλτάκο, Μπένετ, Μελισσανίδη – Σαν βρεγμένη γάτα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

«Καυτοί» διάλογοι στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Υπάρχουν φορές που η «δικαίωση» αποτελεί το επιθυμητό. Υπάρχουν όμως και άλλες που το τελευταίο που θες είναι να έχεις πέσει διάνα στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις σου. Και έχει προκαταβολικά σημασία αυτός ο διαχωρισμός εξετάζοντας τα όσα απίθανα συμβαίνουν από χθες βράδυ με φόντο το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι δυστυχώς όσα συμβαίνουν γύρω από την ΕΠΟ υπάγονται στη δεύτερη κατηγορία.

Μια πικρή δικαίωση για το ξεχαρβάλωμα ενός υποτιμημένου προϊόντος που ζει τη μέρα της Μαρμότας στα χέρια εκείνων που έχουν επιβάλλει ένα ολόκληρο «σύστημα» στο πάρκο Γουδή μετατρέποντας την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας σε… άντρο τους. Δεν ήξεραν οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ κατάλαβαν από νωρίς; Ήξεραν. Και για τον ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου στο ποδόσφαιρο όταν εκείνος έπεσε με… αλεξίπτωτο στην προεδρεία της ΕΠΟ. Και για την «κάψα» που υπέδειξε ο γνωστός δικηγόρος για την αντικατάσταση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τον Στιβ Μπένετ στο «κεφάλι» της ΚΕΔ κόντρα στην πλειοψηφία της Σούπερ Λιγκ. Και για την «κόντρα» στον ίδιο τον αθλητικό νόμο για την «επαγγελματική διαιτησία».

Διαβάστε επίσης: Οι καταγγελίες για Μπένετ, Γιαννάκη, η αθέτηση συμφωνίας της ΕΠΟ και ο ορισμός Σιδηρόπουλου με το «έτσι θέλω»

Ήξεραν και τουλάχιστον ο συνεταιρισμός έκανε μια τεράστια προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι να «μπλοκάρει» έστω τα βασικά για να μην τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Όπως αποδείχθηκε όμως σήμερα οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ακολουθούν το σχέδιο τους πιστά δίχως να λογαριάζουν κανέναν από τη στιγμή που οι συνομοσπονδίες (FIFA/UEFA) παραμένουν άφαντες, η Κυβέρνηση δεν ασχολείται και η αθλητική δικαιοσύνη σφυρίζει αδιάφορα.

Συμφωνία κυρίων υπήρχε πως σε όλα τα ντέρμπι ανάμεσα στις πέντε μεγάλες ομάδες της χώρας, θα σφυρίζουν αποκλειστικά ξένοι διαιτητές. Τον Σιδηρόπουλο όρισε η ΚΕΔ του Μπένετ στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Και όταν κατάλαβαν πως αυτό που έκαναν θα τα τινάξει όλα στον αέρα; Άρχισε η… κολοκυθιά.

Ο Τάκης Μπαλτάκος που η πρώτη του εξαγγελία προτείνοντας για αρχιδιαιτητή τον Μπένετ ήταν η «επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών» έκανε πως το έμαθε σήμερα το πρωί (όταν από χθες το βράδυ έχει βουίξει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα). Η ΑΕΚ που στήριξε την υποψηφιότητα Μπαλτάκου και το σχέδιο για Έλληνες διαιτητές μας ενημέρωσε το μεσημέρι πως και εκείνη επιθυμεί «μόνο ξένους στα ντέρμπι».  Η.. διαρροή χθες βράδυ πάλι έγινε μόνη της! Και ο ΠΑΟΚ που είναι μια με τον αστυφύλακα μια με τον χωροφύλακα συνέχισε τους ελιγμούς που επιβάλλει η «συν επιμέλεια» της ΕΠΟ με την ΑΕΚ, αλλά και η κατανόηση πως η Ένωση πλέον έχει μετατρέψει τον Δικέφαλο του Βορρά σε φτωχό συγγενή σε αυτή την… συνεργασία.

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία: Αν δεν υπήρχε για σήμερα προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ και αν δεν έμπαινε στη μέση ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το ντέρμπι της Κυριακής θα διεξάγονταν με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο και τη «σκανδαλάρα» θα την είχαν καταπιεί όλοι τους αμάσητη.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ έβαλε φρένο σε αυτόν τον κατήφορο. Και μάλιστα με τον δικό του αυθεντικό τρόπο. Λέγοντας αλήθειες προς πάσα κατεύθυνση. Είναι μια σειρά από ατάκες του στη συνεδρίαση που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Ατάκες-φωτιά για τον Τάκη Μπαλτάκο, τον Στιβ Μπένετ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και είναι και η αναδίπλωση του προέδρου της ΕΠΟ που σαν βρεγμένη γάτα δεν σταμάτησε να λέει άλλα αντί άλλων προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα. Είχαμε συμφωνήσει και εγώ και ο κύριος Σαββίδης και ο κύριος Αλαφούζος και όλες οι ομάδες και ο κύριος Μπαλτάκος, ότι θα ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, καθώς επίσης ότι θα ορίζονται ξένοι διαιτητές και σε παιχνίδια που θα έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Από χθες υπήρξε διαρροή, ότι θα υπάρξει Έλληνας διαιτητής στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και σήμερα το είδαμε στην πράξη» προλόγισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μιλώντας πλέον στον πρόεδρο της ΕΠΟ του είπε «Σήμερα, έχεις τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Εμείς αύριο θα συγκαλέσουμε μια συνεδρίαση της SL θα προτείνω να σταματήσει το πρωτάθλημα, μέχρι να ξεκαθαρίσει, να ξεβρωμίσει η ΕΠΟ από εσένα, γιατί είσαι ένας άνθρωπος που δεν κρατά το λόγο του, είσαι ανακόλουθος, είσαι ένας ψεύτης, είσαι ένας άνθρωπος που έχει τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Είσαι ένας άνθρωπος του κύριου Μελισσανίδη και να καταγραφεί στα πρακτικά.

Πως απάντησε ο Τάκης Μπαλτάκος; Με την απειλή ότι θα κόψει τη… σύνδεση της τηλεδιάσκεψης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως αντέδρασε ακαριαία:  «Δεν θα κόψεις καμία σύνδεση γιατί το επόμενο που έχω να κάνω, είναι να έρθω εκεί. Είσαι ένας ψεύτης, ένας ελεεινός άνθρωπος κι έχεις τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα».

Ο Μπαλτάκος προσπάθησε να πείσει ότι δεν ήξερε τίποτα για τον… φόνο. Ότι ήταν όλα μια ιδέα του Μπένετ που προφανώς δεν ενημέρωσε κανέναν για την πρωτοβουλία του.  «Καθαίρεσέ τους λοιπόν. Σταμάτησέ τους σήμερα, αν αυτό που λες ισχύει» του απάντησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. «Αν αυτό έχει ένα ίχνος αλήθειας, σταμάτησέ τους τώρα, πάρτους. Θα πάρουμε απόφαση τώρα, να σταματήσουν». Ο γνωστός δικηγόρος βέβαια δεν είχε να προσθέσει κάτι άλλο πέρα από μια αμήχανη ατάκα «Ωραία, το συζητάμε» που επιβεβαίωνε το αυτονόητο.

Ποιος έβγαλε τον Μπαλτάκο από τη δύσκολη θέση; Μάλλον η παρέμβαση του Μάκη Γκαγκάτση: « Θεωρώ πως η απόφαση –σ.σ της επιλογής του Σιδηρόπουλου- είναι εσφαλμένη, δεν συμφωνώ όμως ότι πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά να αλλάξει ο ορισμός των συγκεκριμένων διαιτητών, γιατί πραγματικά από ‘δω και στο εξής δεν θα ξέρει κανείς σε ποιο ματς ορίζονται ξένοι διαιτητές και με ποια κριτήρια. Στο περιθώριο της κλήρωσης της SL είχαμε συμφωνήσει όλες οι ομάδες τότε, να συνεχίσουμε να ζητάμε ξένους διαιτητές, γιατί προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία στο πρωτάθλημα. Ήταν όλες οι ομάδες απ’ όσο θυμάμαι και γι αυτό το λέω, γιατί ήταν σαν ένα άτυπο Δ.Σ.»

Εκεί πήρε τον λόγο πάλι ο Τάκης Μπαλτάκος ζητώντας εξουσιοδότηση από το συμβούλιο να τηλεφωνήσει στον Μπένετ και να του ανακοινώσει πως «η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ότι δεν θα έχουμε ποτέ φέτος Έλληνα διαιτητή σε κανέναν τέτοιο αγώνα και δε για το συγκεκριμένο ορισμό, να κάνει τα αδύνατα δυνατά, γιατί είναι δύσκολο να βρει ξένο διαιτητή Πέμπτη μεσημέρι, να βρει και να έρθει ξένος διαιτητής την Κυριακή». «Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι να αντικατασταθεί άμεσα ο διαιτητής αυτός, μ’ έναν first class ξένο διαιτητή, αλλιώς δεν θα γίνει το ματς» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και έστω και στο… παρά ένα αποφασίστηκε κάτι που κρατά το πρωτάθλημα στις ράγες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ