Απίστευτος Μπένετ! «Περιμένω από τους διαιτητές να διαιτητεύουν δίκαια»

Απίστευτος Μπένετ! «Περιμένω από τους διαιτητές να διαιτητεύουν δίκαια»

Ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής τα έριξε στους διαιτητές που ο ίδιος φροντίζει με τους ορισμούς του να επιβραβεύει…

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας την φετινή σεζόν είναι οι διαιτησίες, τόσο στην μεγάλη κατηγορία παρά το γεγονός ότι υπάρχει VAR όσο (κυρίως) στην Σούπερ Λιγκ 2 όπου γίνεται πραγματικό… πανηγύρι! Οι… σφαγές ασταμάτητες από αγωνιστική σε αγωνιστική με τις… συμπτώσεις να θέλουν τον Ολυμπιακό Β΄ να πέφτει «θύμα» των διαιτητικών αποφάσεων – λαθών.

Πρόσφατο παράδειγμα ο Γκορτσίλας στο Σεραφίδειο στο ΑΕΚ Β΄- Ολυμπιακός Β΄. Και δεν είναι μόνο η δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι πολλές πλέον οι ομάδες και στις δύο κατηγορίες που φωνάζουν για τα «όργια» που γίνονται!

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το πρώτο crash test για το πρώτο προσπέρασμα…

Τι γίνεται από τους αρμόδιους για να σταματήσει αυτό το… πανηγύρι; Τίποτα ή στην καλύτερη επιβράβευση! Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με τον Σιδηρόπουλο στην μεγάλη κατηγορία. Ο… κορυφαίος πηγαίνει από λάθος σε λάθος αλλά ο Μπένετ, ο Άγγλος που έχει τον ρόλο του Αρχιδιαιτητή στη φετινή σεζόν, τον ορίζει σε κάθε αγωνιστική.

Τι γίνεται στην Σούπερ Λιγκ 2; Εκεί έχει χαθεί η μπάλα! Ο Μπένετ όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό (μετά από πρόσκληση του τελευταίου), απλά παρακολουθεί! Και συμφωνεί πως γίνονται λάθη. Για αυτό και δήλωσε πως «περιμένω από τους διαιτητές να διαιτητεύουν δίκαια»! Μιλάμε για απίθανα πράγματα από τον Μπένετ που βλέπει κάθε αγωνιστική να γίνονται «Σόδομα και Γόμορρα» αλλά συνεχίζει ατάραχος, χωρίς να τιμωρεί κανέναν αλλά επιβραβεύοντας κιόλας!

Αλλά διαβάστε τι ακριβώς είπε ο Μπένετ, που τα έριξε στους διαιτητές λες και αυτός είναι απλός παρατηρητής (σ.σ. λέτε;) για να καταλάβετε.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στην περιοχή, είναι η πρώτη φορά που την επισκέπτομαι και θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την υποδοχή. Πρόκειται για μία νέα περιπέτεια, θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των ομάδων, των διαιτητών και γενικά του ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να συνεργαστούμε, να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει fair play (στη διαιτησία) σε όλους τους αγώνες, και προφανώς εγώ από τη μεριά μου θα παρακολουθώ από πολύ κοντά τους διαιτητές για να βελτιώσω το επίπεδο, την κατανόηση μεταξύ τους και πρέπει να κάνουμε τα πρωταθλήματα που έχουμε στην Ελλάδα, τη Super League 1 και 2, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Επειδή εδώ στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση πολλά χρόνια για το θέμα αυτό. Νομίζω ότι ο καθένας έχει τη δική του γνώμη με βάση τη χώρα του. Εγώ, από την ουδέτερη πλευρά, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχουμε πολύ καλούς διαιτητές και ίσως στο παρελθόν να είχαν καθοδηγηθεί λανθασμένα, ας το θέσω έτσι.

Ίσως η αλληλεπίδραση να μην ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, ειδικά εφόσον από την UEFA και τη FIFA υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες.

Περιμένω από τους διαιτητές να διαιτητεύουν δίκαια. Δεν θα πρέπει να γίνονται χάρες σε κανέναν, πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, πρέπει να καταλαβαίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού και πάνω απ’ όλα να διαιτητεύουν δίκαια. Εγώ από τη μεριά μου θα συναντήσω κάθε διαιτητή ξεχωριστά, μέχρι το τέλος της σεζόν, στη Super League 1 και 2, και θα προσπαθήσω ώστε οι σωστοί άνθρωποι να είναι στις σωστές θέσεις.

Υπάρχουν καλοί διαιτητές, πάντα υπάρχουν κάποιοι καλύτεροι από κάποιους άλλους, και η δική μου σημαντική δουλειά είναι να ανεβάσω το επίπεδο στο υψηλότερο σημείο που μπορώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ