Τους υποχρέωσε να κάνουν χαρακίρι…

Τους υποχρέωσε να κάνουν χαρακίρι…

Ο Ιάπωνας κόουτς Ακίρα Νισίνο, έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγαλειώδη ανατροπή που έκανε το Βέλγιο. Τέτοια αφέλεια ούτε η Βουγιουκλάκη στην ταινία «το Δόλωμα» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη...

Τον λένε Ακίρα Νισίνο. Είναι ο προπονητής της Ιαπωνίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως στα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού με την Πολωνία έδωσε εντολή στους παίκτες τους να αλλάζουν την μπάλα με πασούλες έξω από την περιοχή του Καβασίμα και να μην διανοηθούν να περάσουν την σέντρα. Οι περισσότεροι είπαμε πάνε χαλάσανε κι οι Ιάπωνες. Παίζουν κι αυτοί ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Κολοκύθια με την ρίγανη.

Ο Ακίρα Νισίνο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος οδήγησε την ομάδα του σε ομαδικό χαρακίρι κόντρα στο Βέλγιο. Βρε άνθρωπε του Θεού (σου), είσαι μπροστά με το Βέλγιο 2-0 κι αντί να τους μαζέψεις στην άμυνα εσύ τους αφήνεις ξαμολημένους στην περιοχή του Κουρτουά. Σε πιο προπονητικό εγχειρίδιο την διάβασες τέτοια αποκοτιά και καταδίκασες την ομάδα σου πάνω που θα μιλάγαμε όλοι για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Δεν είπαμε να τους ταμπουρώσεις έξω από την περιοχή αλλά να τους γυρίσεις πίσω ώστε να μην βρίσκουν οι Βέλγοι ελεύθερους χώρους και να μπορείς να βγαίνεις στην αντεπίθεση. Τουλάχιστον βγες και ενημέρωσε ότι πήγαινες για τρίτο γκολ επειδή είχες την εκτίμηση ότι δυο δεν θα φτάνανε!

Ο Ιάπωνας κόουτς έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγαλειώδη ανατροπή που έκανε το Βέλγιο. Τέτοια αφέλεια ούτε η Βουγιουκλάκη στην ταινία «το Δόλωμα» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Στις σχολές προπονητικής ποδοσφαίρου το πάθημα της Ιαπωνίας θα διδάσκεται στους υποψήφιους κόουτς ως παράδειγμα προς αποφυγή. Κρίμα γιατί άλλο πράγμα μας είχες δείξει μέχρι τώρα. Κρίμα και για τους παίκτες και για τους Ιάπωνες που είχαν πιστέψει ότι η Εθνική τους Ομάδα γράφει ιστορία. Ακόμα κι όταν έγινε το 2-2 όλοι τους ήταν στην επίθεση προκαλώντας την τύχη τους. Μας έδωσες έτσι την ευκαιρία να δούμε το καλύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης αλλά το χαρακίρι ήταν τελείως αχρείαστο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ