Διασυρμός της ΕΡΤ: Αντί για Ολυμπιακό, «Diamond League» και «Αυλή των Χρωμάτων»

Διασυρμός της ΕΡΤ: Αντί για Ολυμπιακό, «Diamond League» και «Αυλή των Χρωμάτων»

Η ανεκδιήγητη διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην δείξει στα κανάλια της τον προημιτελικό του Champions League του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού.

Οσο κι αν θέλεις να είσαι εγκρατής. Οσο κι αν προσπαθείς να μην εξοργίζεσαι. Οσο κι αν πιστεύεις ότι δεν μπορεί να το κάνουν επίτηδες, μπορεί να είναι η άγνοια, η ασοβαρότητα, η ασχετοσύνη, έστω η βλακεία. Οσο κι αν θέλεις να κάνεις ότι δεν βλέπεις. Οσο κι αν πίστευες ότι έχεις δει τα… πάντα από τη Δημόσια Τηλεόραση, πάντα υπάρχει περιθώριο και για πιο κάτω. Και δυστυχώς η ΕΡΤ, έχει και πιο κάτω. Πολύ πιο κάτω.

Το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν, ο μια ελληνική ομάδα πόλο, αγωνιζόταν σε προημιτελικό του Champions League της διοργάνωσης. Αυτή η ομάδα… έτυχε (προς δυσαρέσκεια προφανώς των ανθρώπων της ΕΡΤ και της Κυβέρνησης) να είναι ο Ολυμπιακός. Επίσης, τυγχάνει ο Ολυμπιακός, πέρα από ελληνική ομάδα, να είναι και ο κάτοχος του τροπαίου. Ο εν ενεργεία Πρωταθλητής Ευρώπης. Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Αυτή η ομάδα, λοιπόν, που τόσο ενοχλεί -όπως φαίνεται- τον κύριο Δρόσο και τα κυβερνητικά στελέχη που αρέσκονται στο να κάνουν «παραγγελίες» και υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να δει κάποιος στην τηλεόραση τον προημιτελικό του Ολυμπιακού με την Μπρέσια. Κανένα από τα 4 κανάλια της ΕΡΤ δεν επιλέχθηκε να δείξει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντιθέτως, επιλέχθηκε το ιντερνετικό «ΕΡΤ Play».

Θα πείτε πάλι καλά που το έδειξαν και εκεί. Μπορούσαν να μην τα δείξουν και καθόλου. Ετσι είναι. Αλλά κάποιες φορές θα πρέπει να τηρούνται και κάποια προσχήματα. Για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κατάντιας της ΕΡΤ, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 21:00, που διεξήχθη το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπρέσια
* Το «EΡΤ Sports» έδειχνε το Diamond League
* Η ΕΡΤ2 έδειχνε την «Αυλή των Χρωμάτων» (παγκόσμιο ρεκόρ τηλεθέασης) και
* Η ΕΡΤ3 έδειχνε το 9ο επεισόδιο του One Dollar και
* Η ΕΡΤ1 ειδήσεις…
Όλα, προφανώς ενδιέφεραν περισσότερους και περισσότερο από τη μάχη του Ολυμπιακού στο F8 του Champions League στο πόλο.

Αλλά η γελοιότητα και η κατάντια της ΕΡΤ είχε και συνέχεια. Ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις, από την Αγία Παρασκευή αποφάσισαν να τον κόψουν στον αέρα, να κλείσουν τη σύνδεση και να πάνε σε διαφημίσεις.

Η ντροπή είναι όλη δική τους. Οσων εμπνεύστηκαν αυτό το έκτρωμα και όσων λειτουργούν με εμπάθεια και κυνισμό, σαν να διοικούν το δικό τους μαγαζάκι.

Είναι οι ίδιοι που κατάντησαν την ΕΡΤ να έχει μικρότερη τηλεθέαση και ενδιαφέρον (και τα τέσσερα κανάλια της), από την ιντερνετική μετάδοση ενός αγώνα πόλο του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Περαστικά σας. Αν και δεν υπάρχει κοκτέιλ χαπιών να θεραπεύει την ανικανότητα, την ιδιοτέλεια, τον υποτακτισμό.

Α, και εάν γίνει καμιά… στραβή και ο Ολυμπιακός κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο Champions League στο Πόλο, μην κάνει τον κόπο να βγάλει καμιά ανακοίνωση συγχαρητηρίων ο Πρωθυπουργός. Θα εκτεθεί. Ακόμη περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ