Γκαγκάτσης αντί Γεωργίου στον Απόλλωνα…

Γκαγκάτσης αντί Γεωργίου στον Απόλλωνα…

Ο Βασίλης Δεκάρικος εξετάζει το θέμα Γκαγκάτση. Κι είναι βέβαιος ότι κάποια από τις 12 ΠΑΕ που τον στήριξαν μέχρις εσχάτων θα τον αξιοποιήσει. Αυτό το εθνικό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο δεν πρέπει να χαθεί.

Τι θ’ απογίνει από τούδε και στο εξής ο Βασίλης Γκαγκάτσης; Θα βγει στη σύνταξη; Θα μεταναστεύσει; Θα πάει να προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία του στη Λίγκα της Αγγλίας; Θα μεταφερθεί στο Κατάρ να συμβάλει στη διοργάνωση του Μουντιάλ; Θα επανέλθει στη μάχιμη δικηγορία; Θα αλλάξει επάγγελμα; Θα γίνει μεσίτης; Θα γίνει διαμεσολαβητής, κοινώς μάνατζερ, ποδοσφαιριστών; Θα ενταχθεί στο δυναμικό της ΕΡΤ; Όταν ξέρεις να πουλάς τηλεοπτικά δικαιώματα, ξέρεις και να αγοράζεις. Θα τον πάρει ο φίλος του Βασιλειάδης διευθυντή στο γραφείο του, αν εκλεγεί βουλευτής; Ένας δρόμος κλείνει, δέκα ανοίγουνε. Ένα είναι βέβαιο. Δεν πρόκειται να χαθεί

Γιατί να ψάχνουμε όμως δεξιά κι αριστερά, όταν η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας. Στο ποδόσφαιρο. Που είναι και η ειδικότητά του. Όταν είχε τεθεί λοιπόν το θέμα Γκαγκάτση στη Σούπερ Λιγκ, έντεκα ΠΑΕ τον στήριξαν. Εξέφρασαν απόλυτη, τυφλή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Με δεδομένο λοιπόν ότι «ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει», τι πιο απλό από το να τον πάρει μία εξ αυτών στη δούλεψή της. Πρώτος και καλύτερος ο Ιβάν. Αυτό ήταν το όνειρό τους άλλωστε. Υιός και πατήρ Γκαγκάτσης στην κορυφή της πυραμίδας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί να γίνει λοιπόν αυτό στη Σούπερ Λιγκ, να γίνει στον ΠΑΟΚ. Να καταστεί ο ΠΑΟΚ πανίσχυρος.

Ή μήπως θα έπεφτε λίγος στην ΑΕΚ ένας Γκαγκάτσης; Εδώ, ο Βασίλης Δεκάρικος θα σας κάνει μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη. Όταν είχε προσληφθεί ο συνονόματός μου στη Σούπερλίγκ, κάποιος τα έλεγε τηλεφωνικά με το διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. «Μα είναι δυνατόν εσύ να συμφωνήσεις να πάρουν τον Γκαγκάτση»; Ιδού η απάντηση που έδωσε ο Μελισσανίδης: «Δε συμφώνησα. Εγώ τον έβαλα. Τέτοιους θέλουμε στο ποδόσφαιρο». Ιδού λοιπόν η μεγάλη ευκαιρίανα μετατραπεί η ΑΕΚ σε υπερδύναμη. Να εκτοξευθεί. Να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να εντάξει στο δυναμικό της τον Γκαγκάτση. Κάποιο πόστο ανάμεσα σε Γιαννάκη Παπαδόπουλο και Μηνά Λυσάνδρου θα βρεθεί. Να ξανασμίξουν τ’ αηδόνια Γκαγκάτσης-Παπαδόπουλος, όπως τα παλιά καλά χρόνια στην ΕΠΟ. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει θα είναι ανεκτίμητες.

Και γιατί να μην πάει στον Παναθηναϊκό; Με δεδομένη την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό του ο Γιάννης Αλαφούζος. Για ό,τι χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός, ο Βασίλης ήταν εκεί. Και δεν πρόκειται να του κάνουν χάρη. Έχουν κανέναν καλύτερο; Ή θα βρουν άλλον καλύτερο στην ελεύθερη αγορά; Με τον Νταμπίζα, που γνωρίζονται από την εθνική ομάδα, η συνεργασία τους θα είναι άριστη. Θα τους κάνει μια καλή τιμή και θα τα βρούνε.

Αλλά και στην παρακάτω κατηγορία. Στη Σούπερ Λιγκ 2. Θα υπήρχε δηλαδή καλύτερος πρόεδρος για τον Απόλλωνα από το Βασίλη; Ο Μονεμβασιώτης έχει τεράστιο πρόβλημα. Έγινε αυτό το μπέρδεμα, παραιτήθηκε ο Γιώργος Γεωργίου κι ο Απόλλωνας παραμένει ακέφαλος. Η ιδανική λύση είναι ο Γκαγκάτσης. Ένας επαγγελματίας. Ένας τεχνοκράτης. Που ξέρει το ποδόσφαιρο και απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη. Με το Βασίλη Γκαγκάτση στο τιμόνι, η επιστροφή του Απόλλωνα στα μεγάλα σαλόνια θα είναι παραπάνω από βεβαία. Υπάρχει βέβαια το τυπικό του κωλύματος, μετά την καταδίκη του για κακουργηματική απιστία. Αυτά ξεπερνιούνται. Με το ίδιο κόλπο όπως στη Σούπερ Λιγκ. Θα προσληφθεί τυπικά σαν νομικός σύμβουλος και ουσιαστικά θα είναι αυτός που θα λύνει και θα δένει.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο εθνικό κεφάλαιο. Αυτή ακριβώς την αξία του και τη προσφορά του αναγνώρισε η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ. Και γι αυτό και τον στήριξαν μέχρις εσχάτων. Θα τον αφήσουν τώρα στους πέντε δρόμους; Δε θα βρεθεί ένας να τον αξιοποιήσει; Είναι ποτέ δυνατόν, ένας Βασίλης Γκαγκάτσης να καταλήξει στο ταμείο ανεργίας;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ