Μεσίνα : «Στο ΝΒΑ δεν σου «σπάνε» τα α@@@@@α, όπως στην Ευρώπη»

Μεσίνα : «Στο ΝΒΑ δεν σου «σπάνε» τα α@@@@@α, όπως στην Ευρώπη»

Για τις διαφορές ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη μίλησε ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα.

Σε πολλά και διάφορα αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε ο Έτορε Μεσίνα.

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, μίλησε στο BLOK po BLOK podcast και ανέφερε τις διαφορές που έχει το ΝΒΑ (βοηθός στους Σπερς από το 2014 μέχρι το 2019) με την Ευρώπη, αποκάλυψε τι πήρε από αυτή τη πενταετία στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ υποστήριξε πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ μοιάζει με το κολεγιακό των ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς της ιταλικής ομάδας:

Αρχικά τόνισε: «Πρέπει να βελτιωθώ όσον αφορά το να μην με νοιάζει μια ήττα. Πρέπει να ξεχάσω και να επικεντρωθώ στο επόμενο παιχνίδι. Ειλικρινά, δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό», ενώ αναφέρθηκε και στο τι πήρε από το ΝΒΑ: «Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τον φόρτο εργασίας από τόσα πολλά παιχνίδια είναι μεταξύ των πραγμάτων που πήρα μαζί μου. Είχα πιθανώς πάρα πολλές προπονήσεις με κουρασμένους παίκτες. Έμαθα να το αποφεύγω με κάθε κόστος. Εάν εργάζεσαι με κουρασμένους παίκτες αυξάνεις την πιθανότητα τραυματισμού. Η ανάρρωση είναι το κλειδί».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον αντίκτυπο των σταρ στις ομάδες: «Ο αντίκτυπος αυτών των παικτών είναι πολύ σημαντικός. Οι προπονητές αξιολογούνται για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τους δύο ή τρεις σταρ της ομάδας επιθετικά. Δεν είναι το ίδιο να χάσεις ένα παιχνίδι με τους δύο σούπερ σταρ σου να σκοράρουν 30 πόντους ή αν σκοράρουν 15. Η Ευρώπη είναι διαφορετική και μοιάζει περισσότερο με το κολεγιακό στις ΗΠΑ. Έχουμε επίσης υπέροχους παίκτες, αλλά ο τρόπος που αποδίδει η ομάδα είναι πιο σημαντικός».

Αμυντικά είναι το ίδιο. Θέλετε ο αντίπαλός σας να σας νικήσει χωρίς να χρησιμοποιήσετε τους σούπερ σταρ του. Έτσι, δεν είναι το ίδιο πράγμα αν χάσετε και οι αντίπαλοι σούπερ σταρ σκοράρουν 60 πόντους σε εσάς ή αν χάσετε και καταφέρετε να τους κρατήσετε σε μικρότερα νούμερα από ό, τι συνήθως κάνουν».

Για τη διαφορά ανάμεσα στη διάρκεια παιχνιδιών στο ΝΒΑ και την Ευρώπη: «Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο διαφορετικό είναι το κοουτσάρισμα ενός παιχνιδιού στο NBA. Τα 48 λεπτά όσον αφορά την εναλλαγή των παικτών και πόσα λεπτά μπορεί να παραμείνει ένας παίκτης στο γήπεδο είναι εντελώς διαφορετικά. Επίσης, στην Ευρώπη, αν είστε πίσω με 15 στο μέσο του τρίτου δεκαλέπτου, πιθανότατα το παιχνίδι να τελείωσε. Στο ΝΒΑ, αν είστε πίσω με 20 στο μέσο του τρίτου δεκαλέπτου, έχετε ακόμη 18 λεπτά να παίξετε, το οποίο είναι σχεδόν το μισό παιχνίδι στην Ευρώπη. Ουσιαστικά έχεις ακόμα μια ευκαιρία».

Τέλος, ο κόουτς της Αρμάνι αναφέρθηκε και σε άλλη μία μεγάλη διαφορά του ΝΒΑ και της Ευρώπης: «Στο NBA, δεν σου σπάνε τα α@@@@@α, όπως κάνουν στην Ευρώπη με τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα. Στο NBA, δεν αντιμετωπίζουν την ίδια πίεση. Δεν είναι καν κοντά στο επίπεδο επιθετικότητας. Αυτός είναι ο ίδιος λόγος που πηγαίνουν στα παιχνίδια και είναι πιο χαρούμενο το περιβάλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ