Μπουρούσης : «Θα γύριζα στον Παναθηναϊκό αν τελείωνε νωρίτερα η σεζόν στην Κίνα»

Μπουρούσης : «Θα γύριζα στον Παναθηναϊκό αν τελείωνε νωρίτερα η σεζόν στην Κίνα»

Ο Γιάννης Μπουρούσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό ή σε κάποια ισπανική ομάδα αν τελείωναν νωρίτερα οι υποχρεώσεις του με τους Zhejiang Lions στο κινεζικό πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΓΣΛ Φάρο την Τετάρτη. Ο Έλληνας σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM94.6 και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού του.

«Έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο που δεν σπάει, εκτός αν το θέλω εγώ. Πιστεύω πως θα είμαι εκεί και του χρόνου. Φέτος, μπορεί να τελείωνα τέλη Φεβρουαρίου και είχα το πράσινο φως από την ομάδα του να παίξω σε μία ομάδα της Euroleague. Αν είχα τελειώσει θα γυρνούσα να παίξω στον Παναθηναϊκό ή σε μία ισπανική. Υπάρχει ανοικτή πόρτα από πέρσι με τον Παναθηναϊκό» είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής σέντερ.

Παράλληλα μίλησε και για την πρώτη του επαφή με ανθρώπους από το κινεζικό πρωτάθλημα, αλλά και για την απόφαση του να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν: «Πριν από τρία χρόνια, όταν ήμουν στην Ρεάλ, ξεκίνησε η ιστορία. Πέρσι ήμουν πιο ζεστός, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξαν τα δεδομένα μετά τις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ένιωθα δικαιωμένος και γεμάτος και έτσι πήραν την απόφαση να κάνω το βήμα για το κινέζικο πρωτάθλημα».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις ψυχολογικές «αντοχές» των Πρασίνων, μετά το περιστατικό με το πούλμαν, κατά την επιστροφή της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη:  «Θα μείνει στην ιστορία (σσ. γέλια). Εγώ πήρα μια απόφαση, μπήκα στο λεωφορείο, το διασκεδάσαμε εν μέσω στεναχώριας για τον αποκλεισμό και ταλαιπωρίας, αφού μιλάμε για ταξίδι 17 ωρών περίπου. Τι να κάνουμε; Το ζήσαμε, στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα και το ευχαριστηθήκαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πασκουάλ που μετά από αυτό που συνέβη κι ενώ κάποιοι παίκτες δεν είχαν μπει στο πούλμαν, κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την ομάδα. Η ήττα από την ΑΕΚ στα ημιτελικά της περσινής Α1 μας έκανε καλό. Είτε θα χάναμε 3-0 από τον Ολυμπιακό, είτε θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά τον Νικ Καλάθη, δήλωσε: «Κακός παίκτης (γέλια). Έχει δείξει αν είναι καλός. Και όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό πήρε μόνος του το Eurocup με την Λοκομοτίβ. Και εγώ βελτιώθηκα στα 30 μου».

Παράλληλα, μίλησε και για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς:  «Πρέπει να βγάλει το άγχος από πάνω του. Να αφοσιωθεί στο μπάσκετ και να καταφέρει να βρει τα βήματά του βρίσκοντας μία σωστή ομάδα που του δώσει ρόλο και χρόνο. Αν δεν παίζεις και δεν έχεις εικόνες, δεν πρόκειται να βελτιωθείς».

Για τις προσθήκες των Πέιν και Τζέιμς, ανέφερε: «Παρακολουθώ όλες τις ομάδες της Euroleague. Ελληνικό πρωτάθλημα μέσω WEB TV βλέπω. Τον Πέιν δεν τον γνωρίζω. Θεωρώ ότι, για να τον επέλεξαν, κάτι καλό θα κάνει. Τον Τζέιμς τον αγαπάω πάρα πολύ. Συνυπάρξαμε πολύ καλά, είναι έξω καρδιά. Θα βοηθήσει την ομάδα, είναι καλός παίκτης. Δεν είμαι αντικειμενικός μαζί του».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τονίζοντας ότι: «Έχει δείξει και η οικογένειά του τόσα χρόνια πόσα χρήματα βάζουν. Είναι ένας άνθρωπους που, αν δεν του φερθείς σωστά, τρελαίνεται. Όταν βάζεις τα λεφτά σου κι έχεις έναν κόσμο που σε πιέζει, δεν μπορείς να μην αντιδράς».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το 2011 και τη σχέση του με την διοίκηση της ομάδας: «Εγώ ήμουν σωστός στον Ολυμπιακό, μέχρι να με βγάλει εκτός ομάδας ο κόουτς Ίβκοβιτς. Ζήτησα τρεις φορές να με καλέσουν σε απολογία, αρνήθηκαν, κι από τότε στράβωσα με τη διοίκηση. Ο,τι ένιωθα για την ομάδα και τη διοίκηση, τέλειωσε εκεί».

Για το επεισόδιο του με τον Νίκο Παππά κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι:  «Θεωρώ ότι δικαιολογημένα αντέδρασα, γιατί επανειλημμένα είχε γίνει ένα συγκεκριμένο προσβλητικό σχόλιο. Το έκανα στην άκρη όμως για το καλό της ομάδας. Δεν μπορώ να συνυπάρξω πάλι μαζί του και να είμαστε φίλοι όπως παλιά. Πάντως, εννοείται ότι θα τον χαιρετήσω όταν τον δω».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ