Νέο ρεκόρ στις ασίστ από τον Παναθηναϊκό

Νέο ρεκόρ στις ασίστ από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός είχε 30 ασίστ στη χθεσινή νίκη του επί του Λαυρίου και πέτυχε νέο ρεκόρ στην ιστορία των τελικών της Basket League.

Στη χθεσινή νίκη επί του Λαυρίου ο Παναθηναϊκός πέτυχε νέο ρεκόρ στην ιστορία των τελικών της Basket League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

«Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 29 που είχαν οι «πράσινοι» στον 1ο τελικό του 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό και στον 1ο τελικό του 2019 απέναντι στον Προμηθέα.

Οι 30 ασίστ αποτελούν και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της φετινής Stoiximan Basket League αφού σε αυτήν έφτασαν το Μεσολόγγι Baxi στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό Hellenic Coin, το Περιστέρι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα Bread Factory και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου με το Λαύριο Megabolt.

Στατιστικά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του φετινού Πρωταθλήματος. Είχε 140 ομαδικό ranking που είναι η κορυφαία επίδοση της σεζόν καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη των 138 που είχαν οι «πράσινοι» στο εντός έδρας ματς της 19ης αγωνιστικής με το Μεσολόγγι Baxi.

Ακόμη σε σχέση με την ιστορία των τελικών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος…

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προηγήθηκε ακόμη και με 36 πόντους και η τελική διαφορά ήταν εκείνη των 28 πόντων, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία των τελικών της Stoiximan Basket League. Μεγαλύτερη παραμένει εκείνη των 35 με την οποία ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στον 5ο αγώνα της σειράς του 1996 (73-38).

*Οι «πράσινοι» σημείωσαν την 63η νίκη τους σε 102 τελικούς των πλέι οφ, με την πέμπτη «100άρα» τους σε αυτές. Ρεκόρ είναι οι 111 πόντοι του 3ου τελικού του 2019 κόντρα στον Προμηθέα.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το 1-0 που κατά 77,77% στις προηγούμενες 27 σειρές τελικών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αποδείχτηκε το πρώτο βήμα προς τον τίτλο. 21 φορές οι ομάδες που το έκαναν στέφθηκαν δηλαδή πρωταθλήτριες.

*Το 1-0 ήταν η απαρχή έξι φορές για το 3-0, έξι φορές για το 3-1 και εννιά φορές για το 3-2, εξαιρουμένων των έξι περιπτώσεων στις οποίες ανατράπηκε. Ακόμη, για 22η φορά στις 28 σειρές τελικών η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας έκανε το 1-0».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ