Ανασκόπηση με Παναθηναϊκό, Φενέρ και Ντόντσιτς για τον Γλυναδάκη

Ανασκόπηση με Παναθηναϊκό, Φενέρ και Ντόντσιτς για τον Γλυναδάκη

Τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Κύμης στην Κρήτη με το Ρέθυμνο.

Τη δική του ανασκόπηση για το 2017 που μας αφήνει σε λίγες ημέρες έκανε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, μέσω του blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ. Ο Ελληνας σέντερ στάθηκε στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή του πρωταθλήματος, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Φενέρμπαχτσε, την επιτυχία των Σλοβένων στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στο ταλέντο του Λούκα Ντόντσιτς.

Φυσικά ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής της Κύμης, αναφέρθηκε και στο σαββατιάτικο (30/12, 18:30- ΕΡΤ1 Basket League Show) εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε o Ανδρέας Γλυνιαδάκης:

«Ανασκόπηση 2017

Γεια σας φίλοι μου, καταρχάς θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος που έρχεται. Αυτό είναι το τελευταίο μας blog για το 2017, οπότε θα κάνουμε μια μικρή μπασκετική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Το 2017 σε γενικές γραμμές ήταν μια περίεργη χρονιά, με πολλές μπασκετικές συγκινήσεις.

Στην Ευρωλίγκα, μια διοργάνωση που την εξέλιξη της την παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον κάθε χρόνο, είχαμε ένα καταπληκτικό φάιναλ φορ που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Μετά από δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς, στον τελικό προκρίθηκαν ο Ολυμπιακός και η γηπεδούχος Φενερμπαχτσέ.

Η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, την υπεροπλία της μέσα στην ρακέτα και τις περισσότερες λύσεις που είχε στα χέρια του ο κόουτς Ομπράντοβιτς και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, που ήταν το πρώτο τουρκικής ομάδας στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα στους τελικούς έφτασαν για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, με τους πράσινους να εμφανίζονται πιο έτοιμοι, να εκμεταλλεύονται και την καταπόνηση των αντιπάλων τους και να κατακτούν τον τίτλο του πρωταθλητή!

Λίγους μήνες μετά είχαμε το Ευρωμπάσκετ 2017 και τον θρίαμβο των Σλοβένων, οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Οι Σλοβένοι κυριάρχησαν πλήρως στην διοργάνωση, έφτασαν αήττητοι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και κατάκτησαν το τρόπαιο νικώντας την Σερβία. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των θριαμβευτών ήταν ο εκπληκτικός Γκόραν Ντράγκιτς και ο ξεχωριστός πιτσιρικάς Λούκα Ντόντσιτς, με την μοναδική περίπτωση του οποίου θα ασχοληθούμε σε επόμενο blog.

Αυτά λοιπόν για όσα συνέβησαν, ας δούμε λίγο και τι συμβαίνει μέχρι τώρα και τι περιμένουμε από τους επόμενους μήνες. Αρχικά, έχουμε την ομάδα μας, τον ΓΣ Κύμης, που ολοκληρώνει το 17 με τον καλύτερο τρόπο. Τρεις συνεχόμενες νίκες που μας επέτρεψαν να δούμε πιο αισιόδοξα το μέλλον, μετά από το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν.

Τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο το Ρέθυμνο, μια εξαιρετική ομάδα που δύσκολα χάνει μέσα στην Κρήτη. Εμείς θα παλέψουμε σκληρά μέσα στο παρκέ, θα διεκδικήσουμε την νίκη και θα προσπαθήσουμε να αποχαιρετήσουμε τον χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Στην Ευρωλίγκα παρακολουθούμε την πιο αμφίρροπη και συναρπαστική διοργάνωση των τελευταίων χρόνων. Οι πολλοί τραυματισμοί και τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν καταπονήσει τις ομάδες, με τα αποτελέσματα πολλές φορές να μην είναι τα αναμενόμενα. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το ποιοι θα εμφανιστούν πιο δυνατοί στην τελική ευθεία και θα φτάσουν ως το φάιναλ φορ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάτσουμε να απολαύσουμε τις μοναδικές συγκινήσεις που μόνο το μπάσκετ μπορεί να μας προσφέρει!

Κλείνοντας, να ευχηθούμε ξανά υγεία στους παίκτες όλων των ομάδων, αφού αυτό είναι το σημαντικότερο στον αθλητισμό. Καλή χρονιά σε όλους!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ