Ο Μωραΐτης της Εθνικής και η άδικη μεταχείριση του Αταμάν (vids)

Ο Μωραΐτης της Εθνικής και η άδικη μεταχείριση του Αταμάν (vids)

Ο Δημήτρης Μωραΐτης έδειξε με την Εθνική ομάδα ότι μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, αλλά και πως ο Εργκίν Αταμάν δεν του έχει δώσει τις ευκαιρίες που θα έπρεπε στον Παναθηναϊκό

Η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε το 2/2 στο «παράθυρο» για τα προκριματικά του Eurobasket και είναι «αγκαλιά» με την πρώτη θέση στον όμιλο, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να δυσκολεύεται κόντρα στην Ολλανδία, αλλά να παίρνει εντέλει το διπλό στη Χάγη, έχοντας σε απίστευτο βράδυ τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Έλληνας γκαρντ του Άρη έκανε τη διαφορά στην επίθεση για τη «γαλανόλευκη» και ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, όμως είχε άξιο συμπαραστάτη, τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος αγωνίστηκε 28 λεπτά και είχε 14 πόντους (1/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα, σε μια εξαιρετική εμφάνιση τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Χόρνετς 123-85: Ισοπέδωσαν τις «σφήκες» τα «ελάφια» με κορυφαίο Αντετοκούνμπο

Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου και νυν του Παναθηναϊκού είναι στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» για την Εθνική ομάδα, κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και είναι ενεργό μέλος του ροτέισον, όπως φάνηκε τόσο κόντρα στους «οράνιε», αλλά και στο ματς με την Τσεχία.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι ο Μωραΐτης έχει ρόλο στην Εθνική και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στο υψηλότερο επίπεδο και παρόλα αυτά στον Παναθηναϊκό, δεν έχει ρόλο στο ροτέισον και είναι «παρκαρισμένος» στην άκρη του πάγκου.

Η… εμπιστοσύνη του Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν δεν τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα, τον χρησιμοποιεί ελάχιστα και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τη στατιστική και τους αριθμούς του στο τριφύλλι. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής έχει πει και σε δηλώσεις του για τον Έλληνα γκαρντ, ενώ έχει κάνει ακόμη και δημόσια παράπονα.

Από εκεί και πέρα, ο Αταμάν έχει επιλέξει να πάει σε ένα «σφιχτό» ροτέισον στον Παναθηναϊκό και αυτό έχει «σκάσει» αρκετούς παίκτες μεσούσης της σεζόν, ενώ ακόμη και με τους τραυματισμούς, που αντιμετωπίσει η ομάδα του ειδικά στα γκαρντ (Βιλντόζα, Σλούκας κατά βάση), δεν δείχνει να δίνει χρόνο και να εμπιστεύεται έστω και σε τέτοιες στιγμές τον Μωραΐτη που συνήθως είναι… καθηλωμένος στον πάγκο.

Ειδικά στη Euroleague έχει μόλις 5 ματς και μέσο όρο 3 λεπτά, ενώ έχει 2,2 πόντους, αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ο Αταμάν δεν τον υπολογίζει. Στο πρωτάθλημα από την άλλη έχει 12 ματς και μέσο όρο 9,9 λεπτά, όμως κι αυτό είναι… συγκυριακό και έχει να κάνει με απώλειες λόγω τραυματισμών. Γενικότερα, είναι κοινό μυστικό το θέμα εμπιστοσύνης του Αταμάν, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Έλληνας γκαρντ έχει πράγματα να προσφέρει στο τριφύλλι και να έχει έναν ρόλο στο ροτέισον του Παναθηναϊκού.

Κάτι που προς το παρόν δεν ισχύει και δεν συμβαίνει. Τα δύο ματς με την Εθνική είναι μια καλή ευκαιρία για να… πιαστεί ο Αταμάν και να τον ενεργοποιήσει περισσότερο, αφού ειδικά κόντρα στην Ολλανδία ο Μωραΐτης ήταν πολύ καλός και κυρίως σημαντικός, προσέφερε και στις δύο πλευρές του παρκέ και πάντα βγάζει πολλή ενέργεια.

Και αυτό είναι κάτι που θέλει στα παιχνίδια του το τριφύλλι, αλλά και ο Αταμάν, ειδικά σε στιγμές που έχει «κολλήσει» ή θέλει να δώσει «ανάσες» στους Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ