Απίστευτο: Με αυτούς τους δύο ΜΑΖΙ η Εθνική έχει μόνο… ήττες στο Eurobasket! (pic)

Απίστευτο: Με αυτούς τους δύο ΜΑΖΙ η Εθνική έχει μόνο… ήττες στο Eurobasket! (pic)

Ένα στατιστικό που πρέπει να προβληματίσει τον κόουτς Ιτούδη...

Η Εθνική ομάδα με τρομερές εμφανίσεις μέχρι στιγμής επαληθεύει τα προγνωστικά που την έχουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής του Eurobasket 2022.

Με το εντυπωσιακό 6-0 βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο Τρίτη (13/9, 21:30) τη Γερμανία για μία θέση στη ζώνη των μεταλλίων.

Ωστόσο, σε αυτή την εξαιρετική, μέχρι στιγμής, πορεία των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη, υπάρχει και ένα μελανό σημείο. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι όσο βρίσκονται μαζί στο παρκέ οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης η Ελλάδα δεν τα πάει καθόλου καλά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «3StepsBasket.com», η Ελλάδα μετράει 5 ήττες σε 5 αγώνες αν μετρήσουμε μόνο το διάστημα που Σλούκας και Καλάθης αγωνίζονται μαζί!

Μέχρι τώρα οι δύο γκαρντ έχουν παίξει μαζί στο 21% του συνολικού χρόνου της Ελλάδας στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως υπολογίζονται τα 5 από τα 6 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η Εθνική. Μένει απ’ έξω το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία, διότι κόντρα στους Άγγλους δεν έπαιξαν καθόλου μαζί οι Σλούκας και Καλάθης.

Όσο παίζουν μαζί λοιπόν οι δυο τους η Ελλάδα δεν υπερτερεί ποτέ στο σκορ και αυτό είναι ένα ανησυχητικό στοιχείο. Βέβαια, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ πλέον στην εξίσωση των γκαρντ, δεν φαίνεται και πολύ αυτό το πρόβλημα, διότι Καλάθης και Σλούκας βρίσκονται ταυτόχρονα στο παρκέ πολύ λιγότερο απ’ ότι στα προηγούμενα τουρνουά. Συνεπώς η παρουσία του Ντόρσεϊ στην Εθνική αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από κομβική…

Δείτε και το σχετικό post με τα στατιστικά που θα έπρεπε να ανησυχούν τον Ιτούδη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ