Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Τι ψάχνει στα γκαρντ, ο Λαρεντζάκης και ο… Σενγκέλια!

Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Τι ψάχνει στα γκαρντ, ο Λαρεντζάκης και ο… Σενγκέλια!

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν μεθοδικά και πάντα με τον δικό τους τρόπο το «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Σε κανένα πλειστηριασμό για Μίροτιτς και η... απάντηση από το «πάνω ράφι»

Έτοιμος για τη μεταγραφική… αντεπίθεση είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει βγει στην αγορά με σκοπό να βρει τους αντικαταστάτες του Σάσα Βεζένκοφ και του Κώστα Σλούκα. Η «δεξαμενή» παικτών δεν είναι μεγάλη για το επίπεδο της Euroleague και οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κινηθούν μεθοδικά για να καλύψουν επάξια τα δύο μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν.

Το ότι οι Πειραιώτες είναι σε αναζήτηση δύο πρωτοκλασάτων αθλητών, δεν σημαίνει βέβαια πως θα αρχίσουν να πληρώνουν υπεραξίες για να κλείσουν τις «τρύπες». Θα εξετάσουν την αγορά, θα κάνουν τις προτάσεις τους και θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας φυσικά να ενισχύσουν και τον ελληνικό τους κορμό που δέχθηκε καίριο πλήγμα με τις δύο αποχωρήσεις.

Το δημοσίευμα για Μάρκους Χάουαρντ και οι άλλοι

Ο Μάρκους Χάουαρντ ήρθε το περσινό καλοκαίρι στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπασκόνια, προερχόμενος από το ΝΒΑ. Το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό, κάνοντας τρομερές εμφανίσεις, όμως στη συνέχεια έδειξε μια αστάθεια, αφού τη μία μπορεί να είχε μονοψήφιο αριθμό πόντων και την επόμενη 20+. Όμως δεν παύει να είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ και ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει τόσο από μακριά, μετά από ντρίμπλα, όσο και από κοντά. Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Αλεσάντρο Μάτζι, η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη καθώς έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους Βάσκους για να καταβάλουν ένα buy out και να τον κάνουν δικό τους.

Παράλληλα, στο κάδρο υπάρχει πάντα το όνομα του Νταρούν Χίλιαρντ που έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ένας παίκτης που έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε ένα καλό επίπεδο, ειδικά όταν είναι υγιείς.

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχνάμε και το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ θα ενδιαφέρει πάντα τον Ολυμπιακό (όπως και όλες τις ελληνικές ομάδες) λόγω του διαβατηρίου. Οι Έλληνες που μπορούν να σταθούν επάξια στα παρκέ της Euroleague δεν είναι πολλοί και αυτό τον κάνει… πολύτιμο. Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουν δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Φενέρ, και υπάρχουν δημοσιεύματα πως ο Δημήτρης Ιτούδης σκέφτεται να τον διατηρήσει στο ρόστερ των Τούρκων.

Ο ελληνικός κορμός που θέλει να χτίσει ο Ολυμπιακός και ο Λαρεντζάκης

Οι αποχωρήσεις τον Βεζένκοφ και Σλούκα δεν άφησαν μόνο κενό στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στον ελληνικό κορμό που είναι απαραίτητος για την Basket League. Ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του ορισμένους Έλληνες παίκτες για να γεμίσει το ρόστερ, με τον Γιώργο Τανούλη του Προμηθέα να είναι ο ένας, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παραμένει πάντα μια καλή επιλογή.

Παράλληλα στο προσκήνιο είναι και οι ανανεώσεις, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι σε πρώτο πλάνο. Το συμβόλαιο του Έλληνα γκαρντ ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά και οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι μαζί του για να τον ανανεώσουν πρόωρα. Συνεπώς δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις ακόμα και τις επόμενες μέρες για το μέλλον του «Λάρι» στον Πειραιά.

Το… σίριαλ Μίροτιτς, ο Σενγκέλια και ο Ολυμπιακός που δεν θα μπει σε πλειστηριασμό

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος (με ισπανικό διαβατήριο) δεν έχει «ξεμπλέξει» ακόμα με την Μπαρτσελόνα και συνεπώς όλα είναι πιθανά για το μέλλον του στη Euroleague. Πολλές είναι οι ομάδες που τον έχουν στο στόχαστρο, με τους Ερυθρόλευκους να φαίνεται πως έχουν καταθέσει μια πρόταση κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε… πλειστηριασμούς και έτσι θα κοιτάξουν και αλλού στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση. Με διάφορα δημοσιεύματα να αναφέρουν παράλληλα πως οι ελληνικές ομάδες χάνουν… έδαφος.

Μια άλλη εναλλακτική είναι αυτή του Τορνίκε Σενγκέλια. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο… εκλεκτός, όμως κι εκείνος έχει συμβόλαιο με τη Βίρτους που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ υπάρχει και οψιόν για ακόμη μία σεζόν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση, όμως σίγουρα αξίζει καθώς ο Γεωργιανός είναι αποδεδειγμένα ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ