Καυστικός Τέρζιτς: «Με 35 εκατ. ευρώ παίρνεις την Euroleague, ενώ στο ποδόσφαιρο ούτε το Conference League»

Καυστικός Τέρζιτς: «Με 35 εκατ. ευρώ παίρνεις την Euroleague, ενώ στο ποδόσφαιρο ούτε το Conference League»

Ο πρόεδρος του οργανισμού του Ερυθρού Αστέρα, Σβέζνταν Τέρζιτς, μίλησε για τις τεράστιες οικονομικές διαφορές του μπάσκετ με το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο διασυλλογικά.

Ο Σβέζνταν Τέρζιτς, πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Ερυθρού Αστέρα, είναι ένας από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν μέσα από τα λεγόμενά τους να αναδείξουν τις τεράστιες οικονομικές ανισότητες του μπάσκετ σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο όταν μιλάμε για το κορυφαίο επίπεδο διασυλλογικά, με τον Ερυθρό Αστέρα να μετέχει και στην Euroleague αλλά και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα στο ποδόσφαιρο.

Ο Τέρζιτς λοιπόν σε συνέντευξή του στο σέρβικο «RTS» και συνέκρινε το μπάτζετ που χρειάζεται μια ομάδα για να διακριθεί στην Ευρώπη στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, λέγοντας την σκληρή αλήθεια για τη χαώδη διαφορά μεταξύ των δύο αθλημάτων οικονομικά:

Διαβάστε επίσης: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες: Ανησυχία για τον Νότη Σφακιανάκη, δεν μπορεί να τον βρει κανείς

«Η EuroLeague στο μπάσκετ είναι μια διοργάνωση δεύτερης κατηγορίας. Οι καλύτεροι παίκτες είναι στο ΝΒΑ, ενώ στο ποδόσφαιρο είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το λέω ως πρόεδρος του συνόλου του Ερυθρού Αστέρα. Όταν παίζεις μπάσκετ με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, παίζεις εναντίον συλλόγων με διπλάσιο μπάτζετ.

Στο μπάσκετ γίνεσαι πρωταθλητής Ευρώπης με 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε το Conference League. Στο Champions League θα μας περιμένουν σύλλογοι με μπάτζετ 800 εκατ. ευρώ. Αυτά τα πράγματα είναι ασύγκριτα. Το μπάσκετ στην Ευρώπη παίζεται σε σοβαρό επίπεδο σε λίγες χώρες. Σε Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία… Και πουθενά αλλού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ