Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με Γουόκαπ και Πίτερς – Ούτε ο Μπαρτζώκας δεν το περίμενε… (pics+vid)

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με Γουόκαπ και Πίτερς – Ούτε ο Μπαρτζώκας δεν το περίμενε… (pics+vid)

Μπορεί να είναι μικρό το δείγμα, αλλά δείχνει πολλά για το μέλλον!

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά η κούραση, η έλλειψη καθαρού μυαλού στα τελευταία λεπτά και οι σημαντικές απουσίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι Ερυθρόλευκοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη φετινή Euroleague.

Μετά από δύο αγωνιστικές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ρεκόρ 1-1 (σ.σ είχαν κερδίσει στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ).Ενα ρεκόρ το οποίο οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν στη… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί, όταν θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Αρμάνι (17/10, 21:45) και εντός έδρας την Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (19/10, 21:15).

Μετά από δύο αγωνιστικές στη φετινή διοργάνωση βλέποντας κανείς τα στατιστικά βλέπει δύο κατηγορίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν παίκτες της πειραϊκής ομάδας, που δεν τους περίμενε κανείς. Ούτε καν ο… Μπαρτζώκας. Η μία κατηγορία είναι αυτή των εύστοχων τριπόντων, με τον Τόμας Γουόκαπ να έχει 3.5 ανά παιχνίδι. Οσα και οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (Φενερμπαχτσέ), Σκότι Γουίλμπεκιν (Φενερμπαχτσέ) και Γκέρσον Γιαμπουσέλε (Ρεάλ).

Ο Τόμας Γουόκαπ έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στα σουτ τριών πόντων, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να έχει 7/15 στα δύο πρώτα παιχνίδια (46.7%), όταν πέρσι το ποσοστό του άγγιζε τα 33.3% (40/120). Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών μάλιστα έχει ανεβάσει πάρα πολύ την επιθετική του συγκομιδή σε σχέση με πέρσι, έχοντας μέσο όρο 15.5 πόντους (σ.σ 38.5% στα δίποντα, ακόμα δεν έχει εκτελέσει βολή!), όταν πέρσι είχε μέσο όρο 7.3 πόντους.

Η δεύτερη κατηγορία που πρωταγωνιστεί παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδας, που δεν περίμενε κανείς, είναι αυτή των κλεψιμάτων, με τον Αλεκ Πίτερς να έχει 3 ανά ματς. Ο Αμερικανός είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας τα ίδια με τον Γιαν Βεσελι. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αποδεικνύει ότι εκτός από εξαιρετικός σκόρερ είναι και πάρα πολύ καλός αμυντικός, με τον έμπειρο άσο να έχει κάνει step up μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ και να έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην φροντλάιν των Πειραιωτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πίτερς βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση της λίστας με τα performance intex rating, έχοντας 22.5 ανά ματς, όντας πίσω από τον Γιαμπουσέλε (30.5). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ένας ακόμα παίκτης του Ολυμπιακού: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 19.5.

Τόσο ο Τόμας Γουόκαπ όσο και ο Αλεκ Πίτερς είναι βελτιωμένοι σε σχέση με την περσινή σεζόν, με τον διεθνή γκαρντ να βοηθάει πλέον πάρα πολύ και στο σκοράρισμα, εκτός από το κομμάτι της δημιουργίας, ενώ ο Αμερικανός φόργουορντ εκτός από την επίθεση, έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο και για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ