Απο τον Διαμαντίδη του 2012 στον Λεσόρ του 2024- Τα πράσινα ρεκόρ στις βολές!

Απο τον Διαμαντίδη του 2012 στον Λεσόρ του 2024- Τα πράσινα ρεκόρ στις βολές!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά σε Final Four, κάνοντας νέο ρεκόρ κερδισμένων βολών σε Game 5, ξανά με «θύμα» τη Μακάμπι ακριβώς 12 χρόνια ξανά.

Ύστερα από 12 χρόνια αναμονής ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε να θα βρίσκεται στο Final Four του Βερολίνου, μετά τη μεγάλη νίκη του με 81-72 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 5, και πλέον θα περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι της Φενέρ με τη Μονακό.

Σε μια αναμέτρηση για… γερά νεύρα, οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το πολύ κακό ξεκίνημα των Ισραηλινών στο τέταρτο δεκάλεπτο, έχτισαν μια διψήφια διαφορά με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν, φτάνοντας έτσι στο θετικό αποτέλεσμα και μαζί την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: Ο δρόμος για το Βερολίνο, περνά από τη Βαρκελώνη

Για να πάρουν την πρόκριση επί της Μακάμπι, οι πράσινοι χρειάστηκαν πέμπτο ματς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, το οποίο έδωσε την απαραίτητη ώθηση, μαζί με κάποια σφυριγματάκια.

O Κάτας ήταν έξαλλος μετά το τέλος του αγώνα, δηλώνοντας ντροπιασμένος γι’ αυτό που έκαναν με τις βολές οι Μπελόσεβιτς, Μόγκουλκοτς και Μεχντί Ντιφαλά. Σε περίπτωση που δεν έτυχε να το πάρει το αυτί σας κάπου, ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε 35 βολές και η Μακάμπι μόλις 10.

Εκτός από εξωπραγματική, η διαφορά των 25 βολών είναι και αδιανόητη. Ποτέ στην ιστορία των Game 5 της Euroleague, από τότε θεσπίστηκε το best-of-five δηλαδή στα πλέι οφ, δεν υπήρξε τόσο μεγάλη απόκλιση στις βολές που εκτέλεσαν οι δυο ομάδες. Κάπου εδώ αρχίζουν νέες συμπτώσεις, που κι αυτές μάλλον δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2012, την τελευταία φορά δηλαδή που ο Παναθηναϊκός πέρασε στο Final Four και πάλι απέναντι στη Μακάμπι.

Στο Game 5 του 2012 ο ΠΑΟ νίκησε τους Ισραηλινούς με 86-85 σε ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Για να συμβεί χρειάστηκε να βάλει 1/2 βολές ο Δημήτρης Διαμαντίδης 5” πριν την λήξη, ολοκληρώνοντας μια ασύλληπτη επίδοση: οι συνολικά 18 βολές του Διαμαντίδη εκείνη τη βραδιά συνιστούν το απόλυτο προσωπικό ρεκόρ εκτελεσμένων βολών στην ιστορία των playoffs (15/18 είχε εκείνο το βράδυ ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού).

Κοντά σε αυτό το ρεκόρ έφτασε ο Ματίας Λεσόρ που εκτέλεσε 14, χωρίς ωστόσο να είναι το ίδιο εύστοχος, όμως το 2012 οι βολές έγραψαν 36 υπέρ του Παναθηναϊκού και 22 υπέρ της Μακάμπι. Μόλις 14 δηλαδή η διαφορά και όχι 25… όπως εχθές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ