Το NBA εξανάγκασε διαιτητή να σταματήσει, επειδή ήταν ανεμβολίαστος (vid)

Το NBA εξανάγκασε διαιτητή να σταματήσει, επειδή ήταν ανεμβολίαστος (vid)

Ένας από τους εμπειρότερους διαιτητές του NBA με 36 χρόνια στη διαιτητική του καριέρα, ο Κεν Μάουερ, αποσύρθηκε καθώς αντιτάχθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο Κεν Μάουερ είχε εξελιχθεί σε μια εμβληματική διαιτητική μορφή του NBA, σφυρίζοντας επί 36 χρόνια σερί.

Το βλοσυρό του βλέμμα δεν άφηνε περιθώρια για πολλά πολλά στους παίκτες κι απέκτησε τη φήμη του σκληρού, όμως ακόμα κι εκείνος δεν μπόρεσε να τα βάλει με ολόκληρη τη λίγκα.

Αναγκάστηκε να αποσυρθεί στα 66 του, καθώς παραμένει ανεμβολίαστος για θρησκευτικούς λόγους, με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τον διαιτητών να μπαίνει πρώτη φορά για φέτος στη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Δεν ήταν βέβαια ο μόνος που αντιμετώπιζε πρόβλημα, καθώς άλλοι 16 συναδελφοί του αντιτάχθηκαν κατά του μέτρου σε πρώτη φάση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι η πίστη μου στον Χριστό θα με εμπόδιο ή θα έμπαινε… στη μέση στο να διευθύνω αγώνες του ΝΒΑ.

Αυτό είναι που συνέβη όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε άλλους διαιτητές. Μας πρότειναν συμβόλαιο ενός έτους το οποίο όμως είχε ως προϋπόθεση το να εμβολιαστούμε. Ήταν ένα σοκ γιατί την περασμένη χρονιά, που ήταν πιο δύσκολη, ακόμα και στην «φούσκα», είχαμε την επιλογή να κάνουμε τεστ. Εγώ χρειάστηκε να κάνω τεστ τέσσερις φορές την ημέρα του αγώνα.

Δεν ντρέπομαι για αυτό που αποφάσισα να κάνω. Στην πραγματικότητα, είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Είμαι πολύ περήφανος για την πίστη μου».

Πέρα λοιπόν από παίκτες που είχαν παρόμοιο θέμα, όπως ο Ίρβινγκ, που ακόμα παραμένει ανεμβολίαστος κι ο Γουίγκινς που εξαναγκάστηκε να εμβολιαστεί, ο κορωνοϊός διχάζει και τους διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ