Άρης: Είναι στη φύση του να είναι πολεμιστής

Άρης: Είναι στη φύση του να είναι πολεμιστής

Η ομάδα του Μπούργος το πίστεψε, πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήρε αυτό που δικαιούταν στον αγωνιστικό χώρο, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το ίδιο συναίσθημα αφήνει, ακόμα και τόσες ώρες μετά και με τους σφυγμούς να έχουν κατέβει αισθητά, η επική ανατροπή που έκανε ο Άρης στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Δεν ήταν μόνο το πως κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι, ήταν και κάτω από τις συνθήκες τις οποίες έγινε αυτό. Σε ένα παιχνίδι τελικό για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την ΑΕΚ να προηγείται (0-2) με τα δυο γκολ του Γκαρσία.

Με το VAR να «παίζει» με την ψυχολογία των παικτών και των οπαδών του, καθώς το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ αρχικά ακυρώθηκε και στη συνέχεια μέτρησε, ενώ μετά από εξέταση της φάσης ο διαιτητής πήρε πίσω το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Άρη.

Μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό που πέτυχε χθες ο Άρης. Αυτή η ομάδα, όμως, είναι για τα δύσκολα. Είναι στη φύση του Άρη να είναι πολεμιστής. Ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτα, άλλωστε. Ότι έχει κερδίσει, το κατάφερε με κόπο και αγώνα στον αγωνιστικό χώρο.

Δικαίωσαν απόλυτα τον Μπούργος οι αλλαγές που έκαναν, καθώς οι Πάλμα και Γκαρσία, δεν πέτυχαν απλά τα δυο από τα τρία γκολ, αλλά άλλαξαν και τη ροή του αγώνα. Ειδικά ο νεαρός μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα εντυπωσίασε με την ωριμότητα και το ποδοσφαιρικό του «θράσος».

Ο Πάλμα αποτελεί μια επένδυση που έχουν κάνει οι άνθρωποι του Άρη, πιστεύουν σ΄ αυτόν και δείχνει ότι έχει τα στοιχεία για να τους δικαιώσει, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

Μια καλή εμφάνιση «χρωστούσε» στον Άρη και ο Ματέο Γκαρσία. Την έκανε εκεί που έπρεπε, στο πιο κρίσιμο σημείο της αγωνιστικής περιόδου. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει «ακούσει» ουκ ολίγα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και όχι άδικα. Ο λόγος, όμως, που του ασκείται η κριτική είναι γιατί όλοι πιστεύουν ότιέχει δυνατότητες και μπορεί το κάτι παραπάνω. Αυτό που έδειξε χθες.

Ο Καμαρά μπορεί να μη σκόραρε χθες, όμως, η ενέργεια του στο τρίτο γκολ του Άρη, το «καθαρό» μυαλό για να κάνει το τακουνάκι που έβγαλε μόνο του τον Γκάμα μέσα στη μεγάλη περιοχή, είναι ένα ακόμα δείγμα της ποιότητας του.

To «καμίνι» του Κλεάνθης Βικελίδης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή. Οι οπαδοί του Άρη άναψαν πρώτοι την σπίθα, την μετέδωσαν και στους παίκτες, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Άρης έχει εξασφαλίσει τον μίνιμου αποδεκτό στόχο του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του βγήκε για τέταρτη σερί αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη. Τα σπουδαιότερα αρχίζουν από Τετάρτη, μετά και το τελευταίο παιχνίδι (17/5) των πλέι οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν και θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ