Άρης: «Κλείδωσε» τον πρώτο στόχο

Άρης: «Κλείδωσε» τον πρώτο στόχο

Επικεντρωμένοι στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League είναι άπαντες στον Άρη, που μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει των αγώνων με τη Γκόμελ, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στους ομίλους.

O Άρης θέλει να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στους ομίλους του Europa Conference League. Άπαντες στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στην υλοποίηση του πρώτου στόχου της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, που είναι η πρόκριση επί της Γκόμελ, με τα δυο ματς να γίνονται στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η καλή ευρωπαϊκή πορεία αποτελέσει στοίχημα τόσο για τον Θόδωρο Καρυπίδη, όσο και για τον Χερμάν Μπούργος. Με τον Άρη να φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι έχει μάθει από τα λάθη του και αυτή τη φορά πηγαίνει στα δυο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας κάνει, πρώτα – σε μεγάλο βαθμό- τις απαιτούμενες κινήσεις ενίσχυσης.

Έχοντας προσθέσει στο ρόστερ του αρκετά από τα κομμάτια που του έλειπαν. Αν θέλει, κάποιος, να βρει και άλλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι ο Άρης διαθέτει αυτή τη στιγμή έναν καλό «κορμό», σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας. Όπως για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας με την παρουσία των Μπράμπετς και Φαμπιάνο.

Οι νεοαποκτηθέντες παίκτες δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Απομένουν, όμως, ακόμα 11 μέρες για το πρώτο παιχνίδι και όπως είπαμε, υπάρχει ήδη ένας «κορμός». Αν αυτό δεν αποδειχθεί αρκετό για να αποκλείσει ο Άρης μια ομάδα της δυναμικότητας της Γκόμελ, με δυο παιχνίδια στην έδρα του, τότε θα έχει καταλυθεί κάθε ίχνος ποδοσφαιρικής λογικής.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης προσπαθεί να δώσει στον προπονητή τα καλύτερα δυνατά «εργαλεία», προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Τα χρήματα που εισέπραξε από την μεταγραφή Καμαρά και αυτά που γλίτωσε από την αποχώρηση παικτών με υψηλά συμβόλαια, όπως ο Εντιαγέ, επενδύθηκαν στην απόκτηση παικτών. Στα «χαρτιά», μάλιστα, φαίνεται ότι αξιοποιήθηκαν σωστά, καθώς κριτής για όλους είναι ο αγωνιστικός χώρος.

Ο Χερμάν Μπούργος προσπαθεί και αυτός να «περάσει» καθημερινά στους παίκτες του στις προπονήσεις, το πόσο σημαντικός είναι ο στόχος της Ευρώπης. Το θετικό για τον Άρη είναι ότι άπαντες δείχνουν να το έχουν πάρει «ζεστά».

Τις τελικές του δοκιμές, σε ότι αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει, ο Αργεντινός τεχνικός θα τις κάνει στα δυο εναπομείναντα φιλικά παιχνίδια, το αυριανό (11/7) με τον Ολυμπιακό και της Πέμπτης (14/7) με τον Ιωνικό. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή των αντιπάλων.

Ο Άρης θέλει να «μετρήσει» τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ακόμα, ο Μπούργος θέλει οι παίκτες του να αντιμετωπίσουν μια ομάδα, που θα παίξει «κλειστά», με αμυντικούς προσανατολισμούς και χωρίς να «αφήνει» χώρους. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του Ιωνικού, που διακρίνεται για την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του.

ΥΓ. Πολύ δύσκολη η περίπτωση του Σάντι Μίνα, με τις πιθανότητες να είναι κατά του Άρη. Ο Καρυπίδης, όμως, δεν την έχει εγκαταλείψει ακόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ