Μοντέρνο χαφ που παίζει με πάθος…

Μοντέρνο χαφ που παίζει με πάθος…

Ο Αλεξανδρόπουλος ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και τα στοιχεία του παιχνιδιού του, μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν…

Το όνομά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, μπήκε στη ζωή του Ολυμπιακού, στα τέλη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, στην Αυστρία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, πάλεψαν για αυτό και ο νεαρός μέσος ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας.

Μια μεταγραφή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Μιλάμε για έναν παίκτη που μέτρησε 77 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό και πέρυσι τέτοια περίπου εποχή, πήρε μεταγραφή στην Σπόρτινγκ. Και όλα αυτά πριν κλείσει τα 21 του χρόνια…

Διαβάστε επίσης: Μια λίστα για όλα τα γούστα: Ο Κέντρικ Ναν που θέλει ο Ολυμπιακός και 60 ακόμη free agents στο ΝΒΑ

Στα μάτια τα δικά μου είναι εξαιρετική κίνηση. Ο Ολυμπιακός πήρε σε εξαιρετική ηλικία, έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, με αρκετές παραστάσεις και όρεξη για να παίξει μπάλα. Το γεγονός ότι στην Πορτογαλία πήρε λίγες ευκαιρίες δεν μου λέει κάτι. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις παικτών, που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, σε μια ξένη χώρα.

Ενδεικτικό της πίστης των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον Αλεξανδρόπουλο, είναι ότι έβαλαν ρήτρα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, την οποία θα ενεργοποιήσουν σε περίπτωση που ο παίκτης βγάλει στο γήπεδο, αυτά που μπορεί.

Τι περιμένει το τεχνικό τιμ και οι φίλοι του Ολυμπιακού από τον 22χρονο μέσο; Να αποτελέσει βασικό γρανάζι της ερυθρόλευκης μηχανής και στο χέρι του είναι να κερδίσει και θέση βασικού.

Ο Αλεξανδρόπουλος είναι αμυντικός μέσος (εξάρι) που μπορεί να παίξει και στο «οκτώ». Και λέω μπορεί, γιατί του λείπουν στοιχεία στο δημιουργικό κομμάτι, όπως το να περάσει καλές πάσες, ανάμεσα στις γραμμές. Είναι κάτι που με δουλειά, βελτιώνεται και ο διεθνής μέσος, ήρθε στον Ολυμπιακό με στόχο την καθιέρωση. Έχει τεράστιο κίνητρο για να παίξει και να διακριθεί και για αυτό ήρθε στο λιμάνι. Απλά πράγματα…

Είναι μοντέρνο χαφ, που δεν σταματά να τρέχει. Έχει κάθετες κινήσεις με την μπάλα και πολλές φορές φτάνει στο ύψος της αντίπαλης περιοχής. Δεν διστάζει να δοκιμάσει τα πόδια του. Αν του δοθεί η ευκαιρία θα σουτάρει και θα γίνει απειλητικός.

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίσει το παιχνίδι του – και αρέσει στους φίλους του Ολυμπιακού – είναι ότι παίζει με πάθος και δεν πρόκειται να κρυφτεί μέσα στο ματς. Και αν ένας παίκτης τα δίνει όλα μέσα στο ματς, ο κόσμος θα τον αγκαλιάσει και θα τον κάνει να αισθανθεί, ότι βρίσκεται σπίτι του. Έστω και αν μεγάλωσε στον «αιώνιο αντίπαλο»…

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να σταματήσουν και η ομάδα θα στελεχωθεί με παίκτες, σύμφωνα με τα θέλω του προπονητή. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «χτίζει» την ομάδα και είναι αυτός που ξέρει καλύτερα τα κενά.

Για τα παιχνίδια με τη Γκενκ (κλασικά εικονογραφημένα για εμάς τους Ολυμπιακούς, ότι στον δρόμο μας θα βρισκόταν η πιο δύσκολη ομάδα…) θα τα πούμε στην επόμενη επικοινωνία μας, εκτός και αν μας προλάβουν οι μεταγραφικές εξελίξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ