Με την ίδια τακτική προσήλωση θα προκριθεί ο Άρης

Με την ίδια τακτική προσήλωση θα προκριθεί ο Άρης

Οι κιτρινόμαυροι πρέπει να «αγγίξουν» το τέλειο, σε ότι αφορά την εφαρμογή του αγωνιστικού τους πλάνου και στο δεύτερο παιχνίδι (17/8) με τη Ντιναμό Κιέβο, για να περάσουν στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

O Άρης έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa Conference League, επικρατώντας με 1-0 επί της Ντιναμό Κιέβο στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης. Σκορ που τον αδικεί με βάση την εικόνα του αγώνα, καθώς θα μπορούσε να πετύχει μια πιο ευρεία νίκη.

Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στην σπουδαία αυτή νίκη, γιατί ο προπονητής τους είχε «διαβάσει» πολύ καλά τον αντίπαλο και γιατί οι ποδοσφαιριστές εφάρμοσαν, σχεδόν στον απόλυτο βαθμό, το αγωνιστικό πλάνο μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης ήταν άριστος τακτικά, εκμεταλλεύτηκε τα δικά του πλεονεκτήματα και «μπλόκαρε» τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, «χτυπώντας», παράλληλα στις αδυναμίες του.

Διαβάστε επίσης: Χαμός για Τζέιμς: Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός – Και άλλη ομάδα στο… κόλπο

Ο Άρης πήρε προβάδισμα με βάση το αποτέλεσμα, αλλά και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης, για να «σφραγίσει», όμως, την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εκεί όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον περιμένει η Μπεσίκτας, θα πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Αυτόν της απόλυτης προσήλωσης, δηλαδή, στο αγωνιστικό πλάνο που θα ετοιμάσει ο προπονητής. Οι παίκτες των κιτρινόμαυρων θα πρέπει και στο Βουκουρέστι, την Πέμπτη (17/8) να «αγγίξουν» το τέλειο, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, την εφαρμογή των όσων θα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες.

Η Ντιναμό Κιέβου μπορεί να μην έχει τη δυναμική του παρελθόντος και να εμφάνισε αδυναμίες, στο χώρο της άμυνας, όμως, δεν παύει να είναι μια ομάδα με «βαριά» φανέλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και περίσσευμα ποιότητας μεσοεπιθετικά. Γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στο δεύτερο παιχνίδι. Έστω και αν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πίεσης, λόγω της δυσαρέσκειας που εκφράζουν οι οπαδοί της για την εικόνα της ομάδας τους.

Ο Άρης βέβαια, έδειξε μέσα στο γήπεδο, ότι αν είναι αυτός που πρέπει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Φυσικά και θα δείξει σεβασμό στον αντίπαλο του, σε καμία περίπτωση, όμως, φόβο. Σε ότι αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Απόστολος Τερζής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Αν ο Τσέχος καταφέρει να ξεπεράσει την κάκωση στη ποδοκνημική που τον ταλαιπωρεί, τότε είναι πιθανόν ο προπονητής του Άρη να πάει με την ίδια «συνταγή». Στην αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε μια ή δυο αλλαγές. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το αν θα επιλέξει και πάλι σύστημα 4-3-3, ή αν θα το γυρίσει στο πιο «συμπαγές» 4-2-3-1, με τον Τζούρασεκ να γυρίζει ως αμυντικό χαφ, δίπλα στον Ζουλ.

Αυτά θα ξεκαθαρίσουν, όμως, στις δοκιμές των επόμενων ημερών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης, που θα αγωνιστεί και πάλι με τη συμπαράσταση των οπαδών του που θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία, πιστεύει στην πρόκριση και μπορεί να τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ