Τα λάθη στέρησαν από τον Άρη την πρόκριση και του έδειξαν ότι πρέπει να καλύψει τα κενά στο ρόστερ

Τα λάθη στέρησαν από τον Άρη την πρόκριση και του έδειξαν ότι πρέπει να καλύψει τα κενά στο ρόστερ

Οι κιτρινόμαυροι τα έδωσαν όλα κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, «πλήρωσαν» όμως, τις κλασικές ευκαιρίες που έχασαν και στα δυο παιχνίδια, αλλά και την αμυντική αδράνεια στα γκολ των Ουκρανών, ενώ χρειάζονται άμεσα ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά και να βγάλουν αντίδραση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο αποκλεισμός του Άρη από τη συνέχεια του Europa Conference League ήταν οδυνηρός. Όχι μόνο γιατί τέθηκε εκτός από έναν από τους βασικούς στόχους της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Οι κιτρινόμαυροι αποκλείστηκαν, ενώ ήταν καλύτεροι, συνολικά στα δυο παιχνίδια με τη Ντιναμό Κιέβου. Αποκλείστηκαν ενώ κατάφεραν να φέρουν στα μέτρα τους και το πρώτο παιχνίδι, αλλά και να ξεκινήσουν ιδανικά το δεύτερο, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Τζούρασεκ.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία UEFA: «Αγκάλιασε» την 19η θέση με το… βλέμμα προς τα πάνω η Ελλάδα

Πλήρωσαν τα λάθη τους, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε ότι αφορά την κωλυσιεργία στην απόκτηση παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως αυτή του κεντρικού αμυντικού και του δεύτερου επιθετικού.

Σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, δεν επιτρέπεται να «σπαταλάει» μια ομάδα κλασσικές ευκαιρίες. Ο Άρης το έκανε και στο Κλεάνθης Βικελίδης με τους Κάρλσον και Μενέντες, αλλά και στο δεύτερο παιχνίδι στο Βουκουρέστι. Δεν «καθάρισε» το παιχνίδι όταν μπορούσε και πλήρωσε τις στιγμιαίες αδράνειες της άμυνας του στα δυο γκολ των Ουκρανών.

Στάθηκε άτυχος ο Άρης με τον τραυματισμό των Κουέστα και Μπράμπετς. Προκάλεσε, όμως και ο ίδιος την τύχη του, σε ότι αφορά την χαρακτηριστική κωλυσιεργία στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού – παρότι ο Οντουμπάζιο στάθηκε μια χαρά- και δεύτερου φορ. Κενά που πρέπει να καλυφθούν και άμεσα από τη διοίκηση.

Ο Τερζής πήρε τα εύσημα για την εικόνα του Άρη στο πρώτο παιχνίδι, όμως, αυτή τη φορά δεν του βγήκε η αλλαγή του Τζούρασεκ – αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού- με τον Ρουπ. Ακόμα αποδείχτηκε λανθασμένη η επιλογή του Μενέντες να εκτελέσει ένα τόσο κρίσιμο πέναλτι, το δεύτερο.

Ο Αργεντινός αγωνιζόταν στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην αριστερή πλευρά. Στον Άρη γίνεται προσπάθεια, λόγω της παρουσίας του Πάλμα, προφανώς, να «χωρέσει» στη δεξιά. Βέβαια και αυτός και ο Κάρλσον έχουν κινηθεί μέχρι τώρα σε «ρηχά νερά» σε ότι αφορά την απόδοση τους. Αντίθετα, ο Σαμόρα έδωσε ενέργεια με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ με τη μέχρι τώρα μέτρια απόδοση των εξτρέμ, δικαιούται, ίσως ευκαιρία και ο Παναγίδης.

Ο Άρης δεν έχει, βέβαια, άλλα περιθώρια για να σκέφτεται τον αποκλεισμό από τη Ντιναμό Κιέβου, καθώς έχει μπροστά του την πρεμιέρα του (20/8) της Σουπερλιγκ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Παίκτες και προπονητής πρέπει να διαχειριστούν την απογοήτευση που είναι λογικό να υπάρχει και να βγάλουν αντίδραση, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κρήτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ