Άρης: Δεν ανταποκρίθηκε και πλήρωσε τα λάθη του

Άρης: Δεν ανταποκρίθηκε και πλήρωσε τα λάθη του

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν έδειξε το σύνηθες καλό πρόσωπο της στα ντέρμπι και πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, με αδράνειες στην άμυνα, χάνοντας δίκαια από τον καλύτερο Ολυμπιακό.

Η πρώτη ήττα του Άρη στα πλέι οφ, μετά τις νίκες επί των ΠΑΟΚ και Λαμίας, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της πολύ άσχημης εμφάνισης που πραγματοποίησε στο εκτός έδρας χθεσινό (3/4) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, πράμα όχι συνηθισμένο στα ντέρμπι, στα οποία ο Άρης δείχνει, συνήθως, καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Άρης είχε σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού και έγινε επικίνδυνος ελάχιστες φορές για την εστία των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ φτιάχνει έναν ωραίο Ολυμπιακό

Παράλληλα, έλειπε η απαραίτητη συγκέντρωση στην άμυνα, με τους παίκτες του να κάνουν σοβαρά λάθη και να τα πληρώνουν, απέναντι σε μια ομάδα που είναι, ίσως, η πιο φορμαρισμένη στα πλέι οφ, έστω και αν τα αποτελέσματα της στις δυο πρώτες αγωνιστικές δεν έδειχναν κάτι τέτοιο.

Ο Άρης είχε σε άσχημη μέρα τους περισσότερους από τους παίκτες του, με αποτέλεσμα να μην… βγάζει στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Τις ελάχιστες φορές, μάλιστα, που έφτασε με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, οι παίκτες του δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό για να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη, που πέρασε ένα πολύ εύκολο ενενηντάλεπτο.

Αντίθετα, ο Κουέστα ήταν αυτός που κράτησε τον Άρη στο παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τις επεμβάσεις που έκανε. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ο Μάντζιος προσπάθησε με τις παρεμβάσεις του και την είσοδο των Φαμπιάνο, Γκαρθία και Σαμόρα να διορθώσει τις «ανορθογραφίες» της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.

Χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Από λάθος αντίδραση, ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, με τον Ποντέσε στο 60΄, που έκρινε, ουσιαστικά την αναμέτρηση. Από αδράνεια της άμυνας προήλθε και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων από τον Καρβάλιο.

Με τόσα λάθη που έκανε στην άμυνα και με την αδυναμία του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ο Άρης δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι υποχρεωμένη να στρέψει την προσοχή της στο κυριακάτικο παιχνίδι (7/4) με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκεί όπου θα πρέπει να δείξει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και να θυμίσει και πάλι την ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά και τους βαθμούς, στα ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ