Επανεκκίνηση και όχι πισωγύρισμα

Επανεκκίνηση και όχι πισωγύρισμα

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει στον Παπαγιάννη αυτό που θέλει: ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.

Ο Παναθηναϊκός προχωρά τις κινήσεις του για τη μεταγραφική του ενίσχυση με τον Γιώργο Παπαγιάννη να βρίσκεται στο κατώφλι του ΟΑΚΑ.

Πολλοί απόρησαν με την επιλογή αυτή, θεωρώντας πως δημιουργείται πολυκοσμία στη θέση του σέντερ με την παρουσία των Γκιστ, Λάσμε και Βουγιούκα.

Από τη στιγμή που ένα πρότζεκτ όπως ο 21χρονος άσος φεύγει από το ΝΒΑ θα ήταν καταστροφικό για τους πράσινους να μην ασχοληθούν μαζί του.

Ο Γιώργος είναι ίσως ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην ηλικία του σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κινήσεις του, η έφεση στο σκοράρισμα και η ισορροπία του μέσα στη ρακέτα, η ευστροφία του μέσα στο παιχνίδι είναι στοιχεία που μόνο απαρατήρητα δεν περνούν.

Φαίνεται πως η απόφασή του να δοκιμάσει τόσο μικρός στο ΝΒΑ δεν τον δικαίωσε και πλέον κινδυνεύει να γίνει ένας «ξυλοκόπος πολυτελείας» με μικρή διάρκεια ζωής στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Εκείνο λοιπόν που χρειάζεται είναι ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ. Να έχει χρόνο συμμετοχής, ρόλο, παιχνίδια συνεχόμενα, να χάσει, να κερδίσει μάχες, να αντιμετωπίσει το πρέπει μέσα στο ματς.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Εχει ουσιαστικά δυο χρόνια να παίξει σοβαρό μπάσκετ. Οι προπονήσεις και τα παιχνίδια στην αναπτυξιακή λίγκα ασφαλώς και δεν προσφέρονται για εξέλιξη.

Είναι περισσότερο αγώνες επίδειξης και για τον Παπαγιάννη μάλιστα ήταν μια τραυματική εμπειρία με τους προπονητές του ακόμα και να του απαγορεύουν να κάνει προσπάθειες!

«Μα με άλλους τρεις σέντερ πως θα έχει χρόνο»; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Προφανώς και θα έχει. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια, τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που ασφαλώς και θα ζητηθεί από τον νεαρό να προσφέρει.

Εξάλλου ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε όλους, τους ζητά να του αποδείξουν πως πράγματι αξίζουν την εμπιστοσύνη του και δεν διστάζει να τους ξεκινά ακόμα και στη βασική πεντάδα αντιμετωπίζοντας πολλές φορές και γκρίνια από την εξέδρα.

Ο Παπαγιάννης είναι ένας παίκτης που μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να δει τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του ως μια μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει πολύ σκληρά για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ηταν πολύ μεγάλο αυτό που πέτυχε με το Νο13 στο ντραφτ, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν μόνο η αφετηρία και όχι ο προορισμός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ