«Απ΄ αυτόν δε χάνουμε…»

«Απ΄ αυτόν δε χάνουμε…»

Ο Πιτίνο, τα tweets και ο αθλητικός εγωισμός επαγγελματιών παικτών που υστερούν στα βασικά.

Ο Παναθηναϊκός έχει εύκολο έργο απόψε απέναντι στον Άρη, ο οποίος θα παραταχθεί με απουσίες και ουσιαστικά η αναμέτρηση θα χρησιμοποιηθεί για να γίνουν δοκιμές από τον Πιτίνο και να μπορέσει η ομάδα να δει πως μπορούν να λειτουργήσουν οι αλλαγές που θέλει να κάνει στην ομάδα ο Ιταλοαμερικανός.

Ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό έχουν στο μυαλό τους το ματς της Παρασκευής με την Εφές στο ΟΑΚΑ. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα ποιοτική, καλύτερη από τους «πράσινους» αυτή τη στιγμή και με υψηλές βλέψεις.

Ήδη το τρένο της πρόκρισης έχει αρχίσει να αναχωρεί χωρίς τον Παναθηναϊκό μέσα και θα πρέπει να γίνουν υπερβάσεις για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Πέρα όμως από όλα αυτά υπάρχει και η καθημερινότητα των προπονήσεων, εκεί όπου εδώ και καιρό βέβαια, ο Πιτίνο προσπαθεί με πολλή προπόνηση και αρκετές εργατοώρες να βελτιώσει τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών.

Κι άρχισαν να προκύπτουν διάφορα ζητήματα για το αν τελικά είναι σωστό ένας προπονητής να δημοσιοποιεί τα «θέματα» που έχουν οι παίκτες του.

Κατ αρχήν δεν τα δημοσιοποιεί. Είναι τόσο έντονα και εμφανή, που γίνονται διακριτά ακόμα και από αδαείς. Αν λοιπόν κάποιος θα έπρεπε να είναι θυμωμένος με αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να είναι ασφαλώς οι ίδιοι οι παίκτες με τον εαυτό τους.

Διότι εμφανίζουν αυτή την εικόνα. Άλλος να μην μπορεί να σταυρώσει σουτ, άλλος μην μπορεί να πάρει δεύτερο ριμπάουντ, άλλος να μην έχει γερά πόδια για να μην τον περάσει ο αντίπαλός του, άλλος να φεύγει έξω από το γήπεδο με το πρώτο σπρώξιμο.

Όλα αυτά μπαίνουν στην καθημερινότητα και αντιμετωπίζονται. «Γιατί δεν είχε γίνει εδώ και καιρό;» Θα αναρωτηθεί κανείς. Ισως επειδή είχε πέσει πολλή… δημοκρατία και όλοι επαφίονταν στον επαγγελματισμό των παικτών.

Προφανώς και κανείς δεν ξέρει εάν θα έχει αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία. Ας ρωτήσουν όμως όλοι αυτοί που… κόπτονται για το γόητρο των παικτών, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες σουτ έχουν κάνει ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης για να τελειοποιήσουν το παιχνίδι τους.

Κατακτούσαν τα πάντα, ο, τι υπήρχε και την επομένη πήγαιναν στο γήπεδο για ατομική. Ελιωναν στην προπόνηση και την επανάληψη, διότι το τέλειο δεν ήταν αρκετό…

Το γόητρο των παικτών δεν καταρρακώνεται όταν ο αντίπαλος προπονητής λέει στο σκάουτινγκ: «Αυτόν αφήστε τον, όσο και να σουτάρει δε χάνουμε»;

Είναι ντροπή να σε σημαδεύουν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές για να στέλνουν στις βολές, να σου δίνουν απλόχερα το σουτ, να βάζουν σε παιχνίδι απομόνωσης ένας εναντίον ενός, να σε κάνουν «γιό γιό» μέσα στη ρακέτα και εσύ να μην κάνεις τίποτε να το διορθώσεις. Όχι για τον Παναθηναϊκό και τον κάθε Παναθηναϊκό, αλλά για σένα…

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για τέτοιες αναζητήσεις. Ο δρόμος είναι συγκεκριμένος κι όποιος νομίζει ότι θίγεται μπορεί να ακολουθήσει άλλον.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε δύσκολο μονοπάτι και αυτού του είδους οι κουβέντες είναι απλά πολυτέλεια. Στην τελική ποιος πίστεψε άραγε πως ο Πιτίνο είναι ο 66χρονος κυριούλης που ήρθε από το Αμέρικα για να μοιράσει ρολόγια και δωράκια;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ