Ποιος θα νοιαστεί για το «προϊόν»;

Ποιος θα νοιαστεί για το «προϊόν»;

Δεν φτάνει μόνο να «γεμίσει» το τηλεοπτικό πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια αν δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός στο επόμενο πρωτάθλημα…

Έχει ενδιαφέρον η επόμενη «αναμέτρηση» για το νέο… συναρπαστικό πρωτάθλημα που θα γίνει και με αναδιάρθρωση! Με τις 14 ομάδες ο συνεταιρισμός είναι υποχρεωμένος να καλύψει το… τηλεοπτικό (κι όχι μόνο) πρόγραμμα και να βάλει περισσότερα παιχνίδια.

Υπάρχουν δύο-τρεις σοβαρές προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος, όμως ο ΠΑΟΚ (που ζητάει και το… VAR) δεν φαίνεται «ζεστός» στο ενδεχόμενο των πλέι οφ, αν και ήταν πάγιο αίτημά του τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί άραγε; Δεν θα έχει ενδιαφέρον να παίζουν περισσότερες από δύο φορές το χρόνο οι «μονομάχοι» για τον τίτλο;

Προφανώς και δεν βολεύει και είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεις ομάδες που δεν διεκδικούν όλα τα παιχνίδια-κατά περίεργο τρόπο-με τον ίδιο… ζήλο. Κι όταν μάλιστα το έπαθλο κρίνεται στο τέλος της διαδρομής, άρα οι μνηστήρες θα πρέπει να διατηρήσουν την καλή τους αγωνιστική φόρμα έως το φινάλε, τότε μάλλον περιπλέκονται τα πράγματα.

Πόσο θα συγκινήσουν όμως το κοινό τα πιο πολλά παιχνίδια ανάμεσα στους ισχυρούς με τους πιο αδύναμους; Απλά να «γεμίσουμε» το πρόγραμμα και έξω από την πόρτα; Θεωρητικά οι λιγότερες ομάδες θα μπορούσαν να μας δώσουν ένα πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα, όμως εξαρτάται και από την ποιότητά τους, έτσι δεν είναι;

Όταν οι περισσότερες από αυτές φροντίζουν να βγάζουν τον προϋπολογισμό τους με τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τότε πως θα μπορέσουν να φανούν ανταγωνιστικές; Από την άλλη, δεν μπορούν να μπαίνουν και μέσα οι ποδοσφαιρικές εταιρίες, καθώς το μοντέλο του προέδρου-ιδιοκτήτη που βάζει και… χάνει λεφτά, έχει τελειώσει προ πολλού, άρα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα καλύτερο «προϊόν» το οποίο θα προσελκύσει σε μεγαλύτερο βαθμό το κοινό και θα αποφέρει πιο πολλά έσοδα.

Για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό κι αυτό είναι ένα βασικό ζητούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ο ανταγωνισμός δεν προκύπτει από τα… ανθρώπινα λάθη των διαιτητών, ούτε από τις φίλα προσκείμενες ομάδες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ήδη υποχωρήσει αρκετά, σε σχέση με το ευρωπαϊκό κι όσο δεν συγκινείται κανείς για την πορεία που έχει πάρει προς τον γκρεμό, τότε κάποια στιγμή θα βρεθεί και στον πάτο και θα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Κι όπως έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές αυτό το καλοκαίρι θα αποτελέσει άλλη μία ευκαιρία για να ενισχυθούν οι ομάδες και να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Καλό είναι να πασχίζεις για το καινούργιο γήπεδο, όμως θα πρέπει να διαθέτεις και τις κατάλληλες προδιαγραφές, ως ομάδα. Τι νόημα έχει να ψάχνεις για (κλειστό) πάρκινγκ όταν διαθέτεις αυτοκίνητο που δεν το συντηρείς; Υπάρχει λόγος να μπεις στη διαδικασία για να στεγάσεις το… σαράβαλο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ