Νομιμότητα a la carte

Νομιμότητα a la carte

Η ΕΟΚ είναι… αμείλικτη όταν ο κανονισμός πρέπει να εφαρμοστεί σε… ξένα χωράφια, αλλά δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία όταν πρόκειται για τα… «δικά της» παιδιά.

«Ρούπι» δεν κάνουν πίσω οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στο θέμα του Λαυρίου. Κι είναι αλήθεια πως ο νόμος αυτό ακριβώς επιτάσσει, και το γνωρίζουν πολύ καλά οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ, και στο τέλος είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί και το «αδικημένο» (βάσει του τρόπου που έπεσε) Λαύριο. Το ότι ο Γιάννης Ψαράκης θα μάθει να μην μετατρέπει τον (δικαιολογημένο) θυμό του σε «ναι» σε όλα για να πετύχει τον στόχο του, είναι μια άλλη -οδυνηρή γι’ αυτόν- διαδικασία, που δεν μας αφορά στην παρούσα φάση.

Θα ήμουν 100% σύμφωνος με τη στάση της ΕΟΚ, αν αυτή ήταν η Day 1 που γνωριστήκαμε. Θα έλεγα πως πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι κινούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, σεβόμενοι τις διατάξεις, που αυτοί υπέγραψαν. Και θα χειροκροτούσα τη στάση τους, αν ήταν ειλικρινής.

Είμαστε σχετικά λίγοι στον χώρο κι είμαστε πολλά χρόνια κοντά, για να μπορούν να μας κοροϊδεύουν, φορώντας ενίοτε τον μανδύα του υπερασπιστή των θεσμών. Αλήθεια, γιατί δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν η ΚΕΔ στελεχώθηκε με μέλη, τα οποία δεν ήταν συμβατά με τις επιταγές του νομοθέτη; Τότε που ήταν η ευαισθησία τους;

Εν αγνοία τους παράγοντες έπαιρναν ΚΑΕ και πρότειναν υπεύθυνο Τύπου, τάζοντας κι ευνοϊκή μεταχείριση από τους διαιτητές; Αν ναι, τότε δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Εν αγνοία τους άνθρωπος ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «κολλητός» και μπαινοβγαίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προσεγγίζει ομάδες προτείνοντας να πάρουν ρούχα από αυτόν, για να έχουν κι εξασφαλισμένη τη διαιτητική εύνοια; Αν ναι, τότε δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.

Εγώ θέλω να είμαι καλοπροαίρετος. Δεν γίνεται εν γνώσει τους, αλλά στο… όνομά τους, από τυχοδιώκτες. Μα, διάολε, βουίζει ο τόπος. Πού ζουν; Ας σηκώσουν δυο τηλέφωνα να μάθουν κι αν δεν μάθουν, ας πουν ότι γράφουμε μυθεύματα. Ο κόσμος το έχει τούμπανο «σύντροφοι».

Αν θέλετε μπορώ να καταγράψω κι άλλα παραδείγματα. Ας δείξουν το απαιτούμενο θάρρος να βγάλουν στη φόρα τους δημοσιογράφους που επισήμως πληρώνονται από την ΕΟΚ, να δούμε ποιοι είναι και να καταλάβουν όλοι πώς παίζεται το παιχνίδι. Προσωπικά θα ήμουν περήφανος να μετέχω στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, θεωρώ δεδομένο ότι οι «συνάδελφοι» έχουν τις νόμιμες κρατήσεις στις αμοιβές τους, οπότε γιατί δεν βγαίνουν να πουν «εγώ δουλεύω στην ΕΟΚ». Δεν είναι δα η CIA, για να έχει ανώνυμα αστέρια στον τοίχο, για να τιμήσει τους πεσόντες, χωρίς να κινδυνεύσουν οι οικογένειές τους…

Ναι, να πέσει 100 φορές το Λαύριο, αλλά η νομιμότητα δεν είναι a la carte, δεν μπορεί να την επικαλείται όποιος δεν θίγεται, όταν τον βολεύει. Πρέπει να την υπηρετεί, ειδικότερα αν βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος. Κι όταν η νομιμότητα εφαρμόζεται a la carte, ενίοτε μοιάζει με… παρανομία, μοιάζει ξένη προς τα ήθη κι έθιμα, που οι ίδιοι επέβαλλαν με τη στάση τους τα τελευταία 30 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ