Κορονοϊός: Κλειστά τα σύνορα της Αυστραλίας για τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες

Κορονοϊός: Κλειστά τα σύνορα της Αυστραλίας για τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες

Η Αυστραλία κρατά κλειστά τα σύνορά της, σε ένα μέτρο που αναμένεται να αρθεί τελευταίο μεταξύ αυτών που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κλειστά για τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες θα παραμείνουν τα σύνορα της Αυστραλίας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα μέτρο μάλιστα που θα είναι από τα τελευταία (ίσως και το τελευταίο) που θα αρθούν, από όσα έχουν ληφθεί με στόχο να αποφευχθεί νέα έξαρση του ιού στην Αυστραλία.

Την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης εξήγηση και ενέκρινε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος, καθηγητής Μπρένταν Μέρφι, λέγοντας: «Η διεθνής κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τέτοια όπου οποιαδήποτε χαλάρωση των συνοριακών μέτρων θα ήταν πολύ επικίνδυνη».

Μετά από 11 σερί μέρες, όπου η αναφορά σχετικά με τον ρυθμό διασποράς της λοίμωξης έκανε λόγο για δείκτη μικρότερο του 1%, η Αυστραλία φαίνεται να ακολουθεί επιτυχημένα την επιπεδοποίηση της καμπύλης, χωρίς όμως να έχει πρόθεση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέσα στις επόμενες τρεις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για την ώρα, οι Αυστραλοί καλούνται να μείνουν στο σπίτι, έχοντας τη δυνατότητα μόνο για ψώνια, ιατρικά ραντεβού, σχολείο, εργασία και άσκηση, με τις συναθροίσεις να περιορίζονται στα δύο άτομα. ενώ παμπ, κινηματογράφοι και γυμναστήρια παραμένουν κλειστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ