«Άλωσε» το Μιλάνο η Ντόρτμουντ και έφυγε για τους «16» (1-3) – Πρόκριση για Μπαρτσελόνα (2-1, vids)

«Άλωσε» το Μιλάνο η Ντόρτμουντ και έφυγε για τους «16» (1-3) – Πρόκριση για Μπαρτσελόνα (2-1, vids)

Η Ντόρτμουντ πανηγύρισε το διπλό στην Ιταλία (1-3) και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το εισιτήριο «σφράγισε» και η Μπαρτσελόνα χάρη στη νίκη με ανατροπή με 2-1 απέναντι στην Πόρτο

Η τρομερή Ντόρτμουντ πέρασε από το Μιλάνο με 3-1 και προκρίθηκε από απόψε στους «16», ενώ την ίδια ώρα η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε τον βαθμό στις καθυστερήσεις κόντρα στη Νιουκάστλ έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση. Μπαρτσελόνα (2-1) και Ατλέτικο Μαδρίτης (1-3) εξασφάλισαν τα εισιτήρια τους για την επόμενη φάση του Champions League.

Ματσάρα στο «Etihad» με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία να έχουν ήδη «σφραγίσει» τη θέση τους στους «16».

6ος όμιλος

Διαβάστε επίσης: Εκτός ο Μόντριτς από το ματς με τη Νάπολι, πρώτη κλήση για Τεό Ζιντάν

Η Ντόρτμουντ πέρασε σαν… σίφουνας από το «Σαν Σίρο» επικρατώντας με 3-1 της Μίλαν. Ο Ζιρού αστόχησε σε πέναλτι στο 6′ και 5 λεπτά αργότερα ο Ρόις εκμεταλλεύτηκε το δικό κάνοντας το 0-1. Στο 37′ ο Τσουκουέζε ισοφάρισε με όμορφη ατομική ενέργεια. Οι Βεστφαλοί αρχικά με τον Γκίτενς στο 59′ έκαναν το 1-2, ενώ το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Αντεγέμι στο 69′.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Νιουκάστλ βρισκόταν λίγα λεπτά από το να φύγει με το διπλό από το Παρίσι καθώς είχε σκοράρει με τον Ίσακ στο 24′, αλλά η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ στις καθυστερήσεις του αγώνα στέρησε τη νίκη στους Άγγλους.

5ος όμιλος

Στο ιστορικό ματς του Ντιέγκο Σιμεόνε, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Ολλανδία κόντρα στη Φέγενορντ. Ο Γκερντρουίντα με απίθανο αυτογκόλ έκανε το 0-1 στο 14′. Ο Ερμόσο διπλασίασε το προβάδισμά της ομάδας του στο 57′ με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 77′. Τέσσερα λεπτά αργότερα πάλι με αυτογκόλ, αυτή τη φορά του Χιμένεζ, οι «ροχιμπλάνκος» εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση.

7ος όμιλος

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε για ακόμη μία φορά πως το «Etihad» είναι μία δυνατή έδρα αφού επέστρεψε από το 0-2 με τα δύο γκολ του Οπέντα (13′, 33′). Ο συνήθης ύποπτος, Έρλινγκ Χάαλαντ, μείωσε στο 55΄και ένα τέταρτο αργότερα ο Φόντεν ισοφάρισε σε 2-2. Ο Άλβαρεζ έβαλε την υπογραφή του στο 87′ για την ανατροπή και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στο Europa League θα συνεχίσει η Γιούνγκ Μπόις η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στην έδρα της. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Νεντελίκοβιτς στο 8′ με τον Μπλουμ να κάνει το 2-0 στο 29′.

8ος όμιλος

Η Πόρτο προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Ισπανία κόντρα στη Μπαρτσελόνα και πλέον δώσει «μάχη» με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην τελευταία αγωνιστική για το ποιος θα συνεχίσει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Πέπε έκανε το 0-1 στο 30′ με τον Κανσέλο να απαντάει άμεσα για το 1-1 στο 32′. Ο Ζοάο Φέλιξ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 μετά την ασίστ του σκόρερ του πρώτου γκολ σε ένα πορτογαλικό συνδυασμό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ