Το διπλό χτύπημα της Παρί στην Μπάρτσα (pics, vids)

Το διπλό χτύπημα της Παρί στην Μπάρτσα (pics, vids)

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποδεικνύεται με κάθε τρόπο ο κακός δαίμονας της Μπαρτσελόνα

Της έκλεψε τον Νεϊμάρ, τον Μέσι, τον Ντεμπελέ, τον Λουίς Ενρίκε. Ξέπλυνε ακόμα και τη Remontada με Remontee και στο τέλος την πέταξε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στερώντας της τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ. Η Παρί Σεν Ζερμέν αποδεικνύεται με κάθε τρόπο ο κακός δαίμονας της Μπαρτσελόνα.

Οι Παριζιάνοι πέτυχαν κάτι που δεν είχαν καταφέρει ποτέ στο παρελθόν σε έξι περιπτώσεις. Να ανατρέψουν εντός έδρας ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και να πάρουν την πρόκριση. Και το έκαναν απέναντι στην «αγαπημένη» τους Μπαρτσελόνα την οποία συνέτριψαν με 4-1 στο Μονζουΐκ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός… Μεντιλίμπαρ και στην Πόλη

Το χτύπημα είναι τεράστιο για την Μπάρτσα γιατί ακούμπησε πάνω στο ευαίσθητο σημείο της, τα οικονομικά. Με τον αποκλεισμό της παρέμεινε πίσω από την Ατλέτικο στο ειδικό ranking που θα ληφθεί υπόψη για τη συμμετοχή στο αναβαθμισμένο Παγκόσμιο Κύπελλο με αποτέλεσμα η Ισπανία να εκπροσωπηθεί του χρόνου στη διοργάνωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους Ροχιμπλάνκος.

Η Παρί είναι η μοναδική ομάδα που έχει αποκλείσει τρεις φορές τους Μπλαουκράνα. Εχουν προηγηθεί οι αναμετρήσεις τους τις σεζόν 1994/95 και 2020/21. Είναι επίσης η τρίτη φορά για την Μπάρτσα που αποκλείεται μετά από εκτός έδρας νίκη και μάλιστα δεχόμενη τέσσερα γκολ. Η πρώτη ήττα το 1980 γνωρίζοντας την ήττα από την Κολωνία με 0-4 (είχε νικήσει στη Γερμανία με 1-0) και η δεύτερη το 1984 όταν υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική ήττα από τη Μετς με 1-4 αν και είχε νικήσει στη Γαλλία με 4-2.

Μετά την εντυπωσιακή της νίκη η Παρί βγήκε στο ξέφωτο των social media για να απολαύσει τις δάφνες της. «Είναι πέντε το πρωί, το Παρίσι ξυπνά», γράφει το κείμενο στο Twitter που συνοδεύει τη φωτογραφία με το ναυάγιο των Μπλαουγκράνα στον Σηκουάνα , δίπλα στον Πύργο του Αϊφελ.

Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται η Μόνα Λίζα να φορά τη φανέλα της Μπάρτσα και δίπλα της να εκτίθεται ένας τεράστιος πίνακας από τη Μάχη του Μονζουΐκ και τον αρχηγό της Παρί Μαρκίνιος να πανηγυρίζει.

Μετά το χατ τρικ που είχε πετύχει το 2021 στη Βαρκελώνη, ο Κιλιάν Εμπαπέ πρόσθεσε ακόμα δύο τέρματα στο βιογραφικό του που μοιάζουν με συγχωροχάρτι στα μάτια των οπαδών της Παρί. Όπως και οι δηλώσεις του για την περηφάνεια που νοιώθει αγωνιζόμενος με τα χρήματα της ομάδας και το όνειρό του να σηκώνει το Ιερό Δισκοπότηρο ως παίκτη της Παρί. Ακόμα και ο δυσπρόσιτος Λουίς Ενρίκε που θα μείνει στην ιστορία ως ο προπονητής των δύο Remontada, έμεινε ικανοποιημένος από τον Εμπαπέ και του έβγαλε το καπέλο. Σημειολογικό που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον μαδριλένικο Τύπο: ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας αγωνίστηκε στην έδρα της Μπάρτσα με λευκή φανέλα την οποία θα φορά τους επόμενους μήνες και ως παίκτης της Ρεάλ.

Η κατάρρευση της Μπάρτσα φέρει το όνομα «Αραούχο». Η αποβολή του στο μισάωρο για ανατροπή του Μπαρκολά στο ύψος της περιοχής ήταν η καθοριστική στιγμή του αγώνα.

Ο Τσάβι που επίσης αποβλήθηκε μετά τις κλωτσιές του σε πινακίδα του Τσάμπιονς Λιγκ, απέδωσε την ήττα της ομάδας του στην κακή διαιτησία του ρουμάνου ρέφερι Ιστβαν Κόβατς στον οποίον το είπε και κατάμουτρα.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν, ο διαιτητής και τα λάθη ξύπνησαν την Μπάρτσα από το ευρωπαϊκό όνειρο», γράφει η καταλανική Sport. Η εφημερίδα στέκεται στο γεγονός ότι ο Κόβατς δεν συμβουλεύτηκε το βίντεο, ενώ η Mundo Deportivo αφήνει αιχμές για «ύποπτη διαιτησία». Το El Periodico σημειώνει πως «η Μπάρτσα βιώνει μια αφόρητη τραγωδία εναντίον της Παρί».

Δείτε τα πρωτοσέλιδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ