Τηλεφώνημα Αυγενάκη σε Γραμμένο: «Πάρε πίσω τις αλλαγές σε ΚΑΠ και Πειθαρχικό Κώδικα»

Τηλεφώνημα Αυγενάκη σε Γραμμένο: «Πάρε πίσω τις αλλαγές σε ΚΑΠ και Πειθαρχικό Κώδικα»

Εντονη αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στις μεθοδεύσεις της ΕΠΟ για «πολυϊδιοκτησία» και αλλαγές στις ποινές για θέματα βίας. Απαίτησε από τον Γραμμένο να μην συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Μια αλλαγή κανονισμών στον ΚΑΠ που πηγαίνει κόντρα στους νόμους του κράτους (πολυϊδιοκτησία), αλλά και η εκτός κάθε λογικής απόφαση να… χαλαρώσουν οι ποινές για τη βία, είναι δύο γεγονότα που δεν μπορούσαν να αφήσουν την Κυβέρνηση απαθή. Με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να παίρνει θέση και να ζητάει εξηγήσεις, αλλά και… παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, σήμερα το πρωί υπήρξε έντονη αντίδραση από το υφυπουργείο Αθλητισμού για όσα πρόκειται να συζητηθούν αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, τόσο για το θέμα της πολυϊιδιοκτησίας, όσο και για τις αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα, με την προσπάθεια ελάφρυνσης των ποινών για περιστατικά βίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, στην οποία του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τον λόγο που δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το υφυπουργείο για αυτές τις προωθούμενες αλλαγές, ούτε στη συνάντηση που είχαν προ ολίγων ημερών οι δυο τους. Οταν ήδη ήταν αποφασισμένο από την ΕΠΟ τι θα συζητούνταν στην Εκτελεστική Επιτροπή. Μ

Επίσης, στον πρόεδρο της ΕΠΟ ζητήθηκε να μην συζητηθεί τίποτε από τα παραπάνω στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ.

Ο κ. Αυγενάκης απαίτησε σε πολύ αυστηρό τόνο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, οτιδήποτε δεν προσθέτει στον τομέα της βίας, στη διαφάνεια και τα προσυνεννοημένα παιχνίδια, να μην μπει ούτε σε διαδικασία συζήτησης πόσο μάλλον έγκρισης από την ΕΠΟ. Διότι όλα όσα ενημερώθηκε ότι προωθεί η ΕΠΟ, προσκρούουν στα όσα έχει εξαγγείλει ο ίδιος και η Κυβέρνηση ότι αποτελούν κόκκινες γραμμές, αλλά και στον ίδιο τον νόμο.

Από τη Δευτέρα to10.gr κάλεσε τον κ. Αυγενάκη να πάρει θέση για αυτό το πρωτοφανές «μαγειρείο» που ετοιμάζει η περίφημη εξυγίανση. Ο ίδιος έκανε αυτό που όφειλε ως προϊστάμενος του αθλητισμού και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της ΕΠΟ και του Γραμμένου.

Διότι, πλέον, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με το ποδόσφαιρο, ούτε με το αυτοδιοίκητό του. Εχουμε να κάνουμε με πράξεις που πηγαίνουν κόντρα στους νόμους, αλλά και στα όσα συμφώνησαν Κυβέρνηση, και FIFA/UEFA στην πρόσφατη συνάντηση Αυγενάκη – Λάκοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ