Το «θαύμα» του Άρνε Σλοτ και οι «σειρήνες»

Το «θαύμα» του Άρνε Σλοτ και οι «σειρήνες»

Η εξαιρετική δουλειά του 45χρονου τεχνικού στη Φέγενορντ, η εξάρα κόντρα στον Άγιαξ και στο... βάθος η Μπάγερν.

Το παιχνίδι είναι το κλασικό ντέρμπι του ολλανδικού ποδοσφαίρου και σε τέτοια ματς οι προβλέψεις πάνε περίπατο.

Όταν λοιπόν σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Φέγενορντ και Άγιαξ κοιτάς το σκορ και βλέπεις 6-0, τότε αναρωτιέσαι πως έγινε αυτό; Για την ακρίβεια σχολιάζεις δύο πράγματα.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για Καλάθη και Ολυμπιακό (pic)

Από τη μία πλευρά την εμφάνιση που θα έχουν κάνει οι νικητές και από την άλλη τα… χάλια που είχαν οι ηττημένοι.

Και σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος ένα είναι σίγουρο. Για την θριαμβεύτρια του ντέρμπι, Φέγενορντ, το κεντρικό πρόσωπο είναι δίχως άλλο ο προπονητής της.

Ο Άρνε Σλοτ είναι αυτός που έχει δημιουργήσει μια ομάδα – θαύμα πραγματοποιώντας εξαιρετική δουλειά στο Ρότερνταμ κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από την περσινή όσο και από τη φετινή σεζόν της Φέγενορντ.

Εντάξει, ο Άγιαξ μπορεί να διανύει μια από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων τριάντα χρόνων αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου το «πάρτι» που έστησε η Φέγενορντ.

Το να βάλει άλλωστε κάποιος έξι γκολ σε ντέρμπι με τον Άγιαξ είναι κάτι που φανερώνει πολλά για την δουλειά που κάνει ένας προπονητής.

Ο 45χρονος Σλοτ, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα (σαν πρώτος προπονητής) στην Άλκμααρ και φανέρωσε αμέσως τις ικανότητες που έχει.

Η Άλκμααρ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά οι «δρόμοι» των δύο πλευρών χώρισαν, με τη διοίκηση του συλλόγου να κατηγορεί τον Σλοτ για έλλειψη σεβασμού.

Αιτία τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επαφών του Ολλανδού τεχνικού με την διοίκηση της Φέγενορντ, προκειμένου ν’ αναλάβει τα ηνία της ομάδας του Ρότερνταμ.

Η Άλκμααρ απομάκρυνε τον Σλοτ και ο τελευταίος δεν έχασε χρόνο, καθώς συμφώνησε με τη Φέγενορντ, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Ο Σλοτ οδήγησε τη Φέγενορντ στον τελικό του Conference League το 2022, τον πρώτο τελικό της ολλανδικής ομάδας μετά το 2002. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα η Φέγενορντ τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από Άγιαξ και Αϊντχόφεν.

Εύκολα μπορούσε να καταλάβει κάποιος ότι ο Σλοτ ήταν έτοιμος να οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου τη Φέγενορντ κι αυτό έγινε την επόμενη σεζόν.

Φέτος η Αϊντχόφεν είναι ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η διοίκηση της Φέγενορντ σκοπεύει να αφήσει τον προπονητή της να φύγει γι’ άλλες πολιτείες.

Αντιθέτως στο Ρότερνταμ θεωρούν πως η επόμενη χρονιά θα βρει πιο ισχυρή την Φέγενορντ και κάνουν σχέδια για την επιστροφή στην κορυφή.

Βεβαίως υπάρχουν και οι «σειρήνες» από το Μόναχο, καθώς τα δημοσιεύματα θέλουν την Μπάγερν να εξετάζει τον Σλοτ ως διάδοχο του Τούχελ στην τεχνική ηγεσία των Βαυαρών.

Ωστόσο ο 45χρονος προπονητής έχει συμβόλαιο με την Φέγενορντ μέχρι το 2026 και για να «μετακομίσει» ο Σλοτ στην βαυαρική πρωτεύουσα, θα πρέπει η Μπάγερν να δελεάσει την ολλανδική ομάδα μ’ ένα μεγάλο ποσό.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο η Τότεναμ προσπάθησε να συμφωνήσει με την Φέγενορντ για να αναλάβει ο Ολλανδός τεχνικός την τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων, αλλά η ομάδα του Ρότερνταμ απάντησε αρνητικά στις προτάσεις του αγγλικού συλλόγου.

Σε ότι αφορά τέλος τον Άγιαξ, ένα είναι σίγουρο. Οι ιθύνοντες του «Αίαντα» καλούνται να βρουν λύσεις σε πολλά προβλήματα και φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο. Το αντίθετο μάλιστα, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο.

Η τεχνογνωσία πάντως υπάρχει και θα πρέπει ν’ αναζητηθούν πρόσωπα που έχουν το ειδικό βάρος να οδηγήσουν εκ νέου τον Άγιαξ στην κορυφή. Θα χρειαστεί όως υπομονή και το κυριότερο, προσήλωση στις αρχές που έχει ο Άγιαξ.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ