Αρμενία – Βοσνία 4-2

Αρμενία – Βοσνία 4-2

Έχοντας σε «δαιμονιώδη» κατάσταση τον Χένρικ Μικιταριάν (2 γκολ, 1 ασίστ), η Αρμενία επικράτησε εντός έδρας της Βοσνίας με 4-2 και την προσπέρασε στην 3η θέση του 10ου ομίλου,

Τι και αν ήταν αουτσάιντερ πριν το σημερινό παιχνίδι; Τι και αν φάνταζε αδύνατο να πάρει την πρόκριση στο Euro 2020 όταν βγήκαν τα γκρουπ των προκριματικών; Η Αρμενία επικράτησε με 4-2 εντός έδρας της Βοσνίας, έβαλε… φωτιά στον 10ο όμιλο και δείχνει διατεθειμένη να κυνηγήσει τις πιθανότητες της ώστε να βρεθεί αυτή στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστής της σημερινής της νίκης δεν ήταν άλλος από τον ηγέτη της. Ο Χένρικ Μικιταριάν με 2 γκολ και 1 ασίστ οδήγησε την εθνική του ομάδα σε μία μεγάλη νίκη, η οποία την έφερε στην 3η θέση του ομίλου, ξεπερνώντας την σημερινή της αντίπαλο.

Στο καλύτερο ίσως παιχνίδι που έχει παιχτεί στον 10ο όμιλο, η Αρμενία άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μικιταριάν. Η Βοσνία απάντησε άμεσα και 10 λεπτά αργότερα ο Τζέκο ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο μεσοεπιθετικός της Ρόμα ήταν αυτός που έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του, βρίσκοντας και πάλι δίχτυα στο 68′ για το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με τον Γκότζακ να σκοράρει για το 2-2.

Στο 77′ ο Χαμπαρτζουμιάν έκανε το 3-2, για να έρθει το αυτογκόλ του Λόντσαρ στο 90′ να «σφραγίσει» τη νίκη των Αρμένιων.

Με αυτό το αποτέλεσμα αυτό οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην 3η θέση του 10ου ομίλου έχοντας πλέον 9 βαθμούς και βρίσκονται στο -3 από την 2η Φιλανδία που παίζει απόψε με την Ιταλία. Από την άλλη η Βοσνία έμεινε 4οι με 7 βαθμούς.

Αρμενία: Χαϊραπετιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Χαρογιάν, Ισκανιάν, Μχιταριάν, Μκρτσιάν (75′ Γκριγκοριάν), Κ. Χοβνανισιάν (Αρμάν Χοβνανισιάν), Χοβσεπιάν (77′ Βαρντανιάν), Γκαζαριάν, Μπαρσεγκιάν, Ανταμιάν.

Βοσνιά: Σέχιτς, Κολάσινατς, Ζουκάνοβιτς, Μπίτσακσιτς, Τοντόροβιτς (85′ Μπάγιτς), Πιάνιτς, Μπέσιτς (80′ Λόντσαρ), Τσίμιροτ, Γκόγιακ, Βίσκα (64′ Ντούλγιεβιτς), Τζέκο.

Βαθμολογία

Ιταλία (5) 15

Φιλανδία (5) 12

Αρμενία (6) 9

Βοσνία (6) 7

Ελλάδα (5) 4

Λιχτενστάιν (5) 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ