Μπάμπελ: «Η φετινή Ολλανδία είναι περισσότερο ομάδα από εκείνη του 2010»

Μπάμπελ: «Η φετινή Ολλανδία είναι περισσότερο ομάδα από εκείνη του 2010»

Ο Ράιαν Μπάμπελ δεν «μάσησε» τα λόγια και τόνισε πως η Ολλανδία του 2019 είναι καλύτερη από την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ το 2010. Ο επιθετικός των «Οράνιε» κατηγόρησε με τις δηλώσεις του τέσσερα από τα μεγάλα αστέρια εκείνης της εθνικής.

Καλοκαίρι 2010, η εθνική Ολλανδίας βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, όμως η Ισπανία νικά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με γκολ του Ινιέστα στην παράταση.

Οι «Οράνιε» φτάνουν στην πηγή (χωρίς να πιουν νερό), καθοδηγούμενοι από τους αστέρες της ομάδας Σνάιντερ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Φαν Πέρσι και Ρόμπεν. Εκείνη η ομάδα προκαλεί δέος στους περισσότερους φιλάθλους της χώρας, δημιουργεί μία νοσταλγία και ταυτόχρονα μία τεράστια πικρία, αφού το τρόπαιο δεν κατέληξε στην «χώρα της τουλίπας».

Για πολλούς αποτέλεσε μία από τις καλύτερες ομάδες διαχρονικά για το ολλανδικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ένα μέλος της τα «βάζει» με τους τέσσερις πρωταγωνιστές, ρίχνοντας σκιές στην λάμψη εκείνης της ομαδάρας.

Ο Ράιαν Μπάμπελ βρέθηκε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Γύρισε στην πατρίδα με το ασημένιο μετάλλιο, αλλά εννέα χρόνια μετά, φαίνεται οργισμένος με την πορεία εκείνης της ομάδας, ενώ τη συγκρίνει με αυτή του Ρόναλντ Κούμαν της οποίας είναι βασικός και λέει πως είναι περισσότερο… ομάδα!

«Είχαμε τη μάχη των Big Four εκείνη την εποχή», δήλωσε αρχικά ο Μπάμπελ με συνέντευξή του στην «Voetbal International,», αναφερόμενος στους Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν και Φαν ντε Φάαρτ.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: 

«Από την εμπειρία μου, όλοι ήθελαν να είναι το Νο 1 στην ομάδα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, πιστεύω πως αυτή η Ολλανδία είναι περισσότερο ομάδα από εκείνη του 2010.

Δεν νομίζω ότι τώρα υπάρχουν εγωπαθείς παίκτες στην ομάδα. Ο ένας δίνει πάσα στον άλλο, του επιτρέπει να σκοράρει. Είναι το σύνολο που ξεχωρίζει, δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει και να είναι πάνω από τους άλλους».

Ο Μπάμπελ κατέληξε στον τελικό με την Ισπανία, φέρνοντας στη μνήμη του μία στιγμή που «εκθέτει» σύμφωνα με τον ίδιο τη νοοτροπία εκείνης της ομάδας: 

«Θυμάμαι μία στιγμή στον τελικό όπου ο Άριεν Ρόμπεν βγήκε τετ α τετ με τον Κασίγιας.

Ο Κασίγιας σχεδόν τον γκρέμισε, έχοντας στο μυαλό του πως συνήθως έπεφτε ο Ρόμπεν. Εάν το είχε κάνει αυτό, θα είχαμε παίξει απέναντι σε 10 για τη συνέχεια του αγώνα και ίσως να νικούσαμε.

μως ο Ρόμπεν δεν έπεσε γιατί ήθελε να σκοράρει. Είναι μία λεπτομέρεια που την αναδεικνύω αυτή τη στιγμή, ίσως όμως ο Άριεν να μη σκεφτόταν τότε το ομαδικό συμφέρουν και να ήθελα απλά να σκοράρει.

Ίσως τέτοια πράγματα να ήταν το 5% που μας έλειπε για να γίνουμε τότε παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ