Ο Ρονάλντο και τα τέσσερα πρόσωπα του Euro (vids)

Ο Ρονάλντο και τα τέσσερα πρόσωπα του Euro (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ στο Euro. Ωστόσο δεν είναι και ο μόνος που έχει φωνάξει... παρών. Ποια είναι τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής;

Έίναι ο άνθρωπος του Euro. Ή μάλλον ο άνθρωπος των Euro. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει ακάθεκτος στα 36 του και σκορπάει τον τρόμο και στο φετινό Euro, όπου έγραψε ιστορία καθώς με τα τρία γκολ που έχει σκοράρει μέχρι στιγμής, κατάφερε να προσπεράσει τον Μισέλ Πλατινί στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης, φτάνοντας στα 12!

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει συμμετοχή σε τέσσερα γκολ μέχρι στιγμής και είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει βάλει το… χέρι του στα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση. Τι και αν έχει ήδη πατήσει τα 36 του, ο Ρονάλντο αποδεικνύει συνεχώς πως πρόκειται για έναν μυθικό ποδοσφαιριστή.

Και είναι μέχρι στιγμής το πρόσωπο του τουρνουά, τόσο για το απίστευτο ρεκόρ του, όσο και για τις δύο εκπληκτικές του εμφανίσεις κόντρα σε Ουγγαρία και Γερμανία. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έχει βγάλει… μάτια στο φετινό Euro.

Μαζί με τον ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους, έχουν ξεχωρίσει ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν βοηθήσει τις ομάδες τους να «κλειδώσουν» τα εισιτήρια για τα νοκ άουτ. Άλλοι μαθηματικά και άλλοι… ρεαλιστικά.

Ποια είναι τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής;

Μάνουελ Λοκατέλι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ήταν ο άνθρωπος του αγώνα με την Ελβετία. Αυτός που έκρινε την αναμέτρηση και το τελικό αποτέλεσμα. Ο λόγος φυσικά για τον Μάνουελ Λοκατέλι. Ο μέσος της Σαουόλο πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, καθώς σκόραρε δύο γκολ με τα οποία έγραψε μάλιστα ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Λοκατέλι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ιταλίας που σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα Euro μετά τον Μάριο Μπαλοτέλι που είχε κάνει το ίδιο το 2012 απέναντι στη Γερμανία.

Ο 23χρονος είχε 100% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ, 90% στις μεταβιβάσεις, 57 επαφές, 51 πάσες, 2 σουτ και 2 γκολ. Μία MVP εμφάνιση, με την οποία βοήθησε την Ιταλία να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τους «16» απέναντι στην Ελβετία.

Πάτρικ Σικ

Πολλές φορές αρκεί μόνο μία φάση. Μια στιγμή. Ώστε να μείνει κάποιος στην ιστορία. Και ο Πάτρικ Σικ το κατάφερε στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας με τη Σκωτία, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για το Euro του 2020, καθώς σκόραρε το γκολ της σεζόν από το κέντρο του γηπέδου!

Μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Τσέχος επιθετικός είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ του φετινού Euro με τρία γκολ. Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν κατάφερε να σκοράρει και κόντρα στην Κροατία από το σημείο του πέναλτι, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Μάλιστα, ο Σικ έγινε και ο πρώτος Τσέχος ποδοσφαιριστής που σκοράρει 3+ γκολ σε ένα τουρνουά Euro μετά τον Μίλαν Μπάρος.

Ντένζελ Ντάμφρις

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο MVP της Ολλανδίας. Από το πουθενά! Ποιος θα το περίμενε πως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ντε Μπουρ θα ήταν ο δεξιός της μπακ. Ο λόγος για τον Ντένζελ Ντάμφρις που έχει πάρει από το… χέρι τους Οράνιε, έχοντας ήδη κλειδώσει θέση για τα νοκ άουτ.

Ο ποδοσφαιριστής της Άιντχοφεν είναι μέχρι στιγμής ο άνθρωπος της Ολλανδίας. Έχει κερδίσει και στα δύο παιχνίδια το βραβείο του MVP, έχοντας σκοράρει δύο γκολ. Κόντρα στην Ουκρανία ήταν «παρών» και στα τρία γκολ, έχοντας φυσικά το τρίτο και νικητήριο τέρμα!

Ενώ απέναντι στην Αυστρία ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι, από όπου άνοιξε το σκορ ο Μέμφις Ντεπάι, πριν σφραγίσει ο ίδιος τη νίκη με δικό του γκολ. Μάλιστα, είναι ο πρώτος Ολλανδός ποδοσφαιριστής μετά τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ που σκοράρει και στα δύο του πρώτα παιχνίδια στο Euro.

Ρόμπιν Γκοσένς

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο MVP της ματσάρας του Μονάχου! Ο Ρόμπιν Γκοσένς ήταν ο άνθρωπος της πιο συναρπαστικής (μέχρι στιγμής) αναμέτρησης, ανάμεσα στη Γερμανία και την Πορτογαλία, όπου τα «Πάντσερ» επικράτησαν με 4-2 και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στο Euro.

Ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα κέρδισε δίκαια το βραβείο του MVP και έδειξε πως αξίζει μία θέση στη λίστα των κορυφαίων της διοργάνωσης. Ο Γερμανός πραγματοποίησε την… τέλεια εμφάνιση.

Γκολάρα που ακυρώθηκε για χιλιοστά, σέντρα από όπου προήλθε το αυτογκόλ του Ντίας, ασίστ στον Χάβερτς και κανονικό γκολ αργότερα. Τι άλλο να ζητήσει ο Γιόακιμ Λεβ από τον… φουλ μπακ του, που έκανε τον αγώνα της καριέρας του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ