Λουτσέσκου: «Ο κόσμος να γίνει ο 12ος παίκτης, άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα»

Λουτσέσκου: «Ο κόσμος να γίνει ο 12ος παίκτης, άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για τη ρεβάνς με την Χάιντουκ και κάλεσε τους φίλους της ομάδας να γίνουν ο 12ος παίκτης για την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Χάιντουκ Σπλιτ στην ρεβάνς της Τούμπας, προερχόμενος από το 0-0 της περασμένης Πέμπτης (10/8) στην Κροατία και αύριο (17/8) θα διεκδικήσει την πρόκριση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στο αυριανό παιχνίδι, τονίζοντας πως δεν κοιτάει πέρα από το «σήμερα» και ταυτόχρονα κάλεσε τους φίλους του ΠΑΟΚ για να γίνουν ο 12ος παίκτης για την προσπάθεια της νίκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για την ασφάλεια που αισθάνεται μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα: «Σε τέτοιες διοργανώσεις με κανένα αποτέλεσμα δεν μπορείς να είσαι ασφαλής. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας για την πρόκριση και παίζουμε στην έδρα μας. Με αυτό το 0-0 πρακτικά ακυρώσαμε το πλεονέκτημα της Χάιντουκ που είχε το πρώτο ματς στην έδρα μας. Δώσαμε στον εαυτό μας την ευκαιρία σε μια ατμόσφαιρα στην Τούμπα που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Για τον βασικό κορμό της ομάδας και πιθανές αλλαγές: «Δεν είναι για μένα ή για εμάς γενικότερα εύκολο το να αποκαλύπτεις την στρατηγική σου στο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να βελτιώνεις κάθε μέρα την οργάνωσή σου στο γήπεδο, την χημεία ανάμεσα τους παίκτες, να έχουμε παίκτες από την αρχή της προετοιμασίας. Η μεταγραφική περίοδος είναι μία περίπλοκη περίοδος που τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα.

Ο Σαμάτα ήρθε και άρχισε προπονήσεις, είναι μαζί μας τέσσερις εβδομάδες, δεν είναι το ίδιο με το να ήταν μαζί μας τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας που είχαμε διπλές προπονήσεις και θα ήταν πιο έτοιμος από πλευράς προσαρμογής. Είμαστε σε μια κατάλληλη περίοδο για να μπει, τώρα θα είναι σήμερα, θα είναι αύριο ή μεθαύριο, αυτό εξαρτάται από τον ίδιο».

Για τα στόπερ που έχει αλλάξει ήδη τρία ζευγάρια και αν τον δυσκολεύει αυτό: «Όλοι είναι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν έχει σημασία ο συνδυασμός. Πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι για να παίξουν. Αυτά τα τρία ζευγάρια είναι από παίκτες που πρέπει να είναι έτοιμοι. Έχουμε αυτή την φιλοσοφία ότι όλοι είναι σημαντικοί, όλοι έχουν τον ρόλο τους και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Δεν είναι σημαντικό το rotation και ο λόγος που γίνεται η επιλογή του κάθε παίκτη, όλοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι».

Για το ποιες ανησυχίες έχει αυτή τη περίοδο: «Όπως έχω ξαναπεί, δεν φοβάμαι τίποτα. Απλά υπάρχει άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα, για την πρόκριση. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αυτό το γνωρίζουμε. Αυτή τη στιγμή η Χάιντουκ έχει μια διαφορετική οργάνωση, είναι μια ομάδα με ποιότητα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, βρίσκεται πάνω από τη Ντιναμό στην Κροατία.

Χρειάζεται 100% συγκέντρωση και ένταση απ’ όλους. Έχω μια πολύ δυνατή πίστη στην ομάδα, γιατί τους βλέπω από την πρώτη μέρα. Σας το είχα πει μετά το ματς με την Μπεϊτάρ ότι έχω ένα καλό προαίσθημα για την ομάδα και συνεχίζω να το έχω. Όπως είδα την ομάδα στο Σπλιτ, βλέπω τους παίκτες μου πως συμπεριφέρονται ειδικά στην πίεση που δέχτηκαν εκεί. Είναι μία κατάσταση που ενισχύεται συνεχώς στο μυαλό μου. Απαιτεί την απόλυτη προσοχή για να έρθει η πρόκριση, αλλά έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μετά και την προειδοποίηση της UEFA: «Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα που το έχω πει από την αρχή της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που σκέφτεται μόνο το επόμενο παιχνίδι, που πρέπει να έχει πολεμικό πνεύμα, να είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στον αγωνιστικό χώρο.

Το θέμα είναι να καταφέρουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να πάρουμε το μάξιμουμ. Ελπίζω ο κόσμος της ομάδας να μας ωθήσει με τον τρόπο του, να γίνει ο 12ος παίκτης μας και στο τέλος να χαρούμε όλοι μαζί μια πρόκριση. Μετά θα σκεφτούμε τι θα γίνει…»

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και το τι μπορεί να σημαίνει μια πρόκριση ή ένας αποκλεισμός από την Ευρώπη: «Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω γιατί ποτέ δεν ρωτάω τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Στο μυαλό μου έχω μόνο την πρόκριση και εγώ και οι συνεργάτες μου και οι παίκτες. Προέχει το ματς με την Χάιντουκ, αυτή είναι η ζωή. Το σήμερα.

Μέχρι την Κυριακή ή την άλλη Κυριακή, βλέπουμε. Είμαστε συγκεντρωμένοι απολύτως στο ματς το αυριανό. Αυτή είναι η νοοτροπία μας φέτος, έτσι σκεφτόμαστε, το παιχνίδι με παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ