Ούτε Νάγκελσμαν, ούτε Ζιντάν – Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Παρί

Ούτε Νάγκελσμαν, ούτε Ζιντάν – Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Παρί

Μετά από πολύ ψάξιμο και συζητήσεις με πολλούς ενδιαφερόμενους, η Παρί σεν Ζερμέν κατέληξε στον προπονητή ενόψει της νέας σεζόν.

Με τον Κριστόφ Γκαλτιέ αμέσως μετά το τέλος του γαλλικού πρωταθλήματος να αποχωρεί από τον πάγκο της Παρί σεν Ζερμέν (ως πρωταθλητής), παρακολουθήσαμε ένα μίνι σίριαλ για τον προπονητή που θα τον διαδεχτεί.

Τα κριτήρια ήταν αυστηρά καθώς με το πρωτάθλημα σχεδόν… δεδομένο στη Γαλλία, απωθημένο ολόκληρου του οργανισμού είναι η κατάκτηση του Champions League. Πολλά ονόματα παρέλασαν για τους Παριζιάνους, με την… καψούρα του Κελαϊφί, Ζινεντίν Ζιντάν να αρνείται εκ νέου πρόταση συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Μπαρτζώκας: Ο… Φέργκιουσον του Πειραιά

Ακολούθησε διαπραγμάτευση με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν που φαινόταν σχεδόν… κλεισμένος, ενώ πρόσφατα έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του Σέρζιο Κονσεϊσάο. Ωστόσο σύμφωνα με την καλά ενημερωμένη για τα θέματα του συλλόγου L’ Equipe, η Παρί έχει πλέον καταλήξει στον νέο τεχνικό της.

Πρόκειται για τον Ισπανό Λουίς Ενρίκε. O 53χρονος τεχνικός, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, είχε ως πρώτες δουλειές μονοετή περάσματα από Ρόμα και Θέλτα, ενώ η τριετία του στην Μπαρτσελόνα (2014-2017) ήταν το highlight της προπονητικής του καριέρας σε συλλογικό επίπεδο.

 

Από εκεί και πέρα ανέλαβε το 2018 την Εθνική Ισπανίας στον πάγκο της οποίας παρέμεινε μέχρι και το τέλος του 2022 με ένα διάλειμμα οκτώ μηνών το 2019 για προσωπικούς λόγους. Έχει κατακτήσει 9 εγχώριους και διεθνείς τίτλους με την Μπαρτσελόνα, ενώ με την Ισπανία έφτασε μέχρι τον τελικό του Nations League το 2021.

Όπως αναφέρει η L’ Equipe, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, με την συμφωνία να έχει επιτευχθεί και τις επίσημες ανακοινώσεις να είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ