Η σίγουρη Αγγλία και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στο επόμενο Nations League

Η σίγουρη Αγγλία και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στο επόμενο Nations League

Η Εθνική έχει κατακτήσει μαθηματικά την άνοδο στην Β' κατηγορία του Nations League και εχθές (24/9), έμαθε τέσσερις ομάδες που ενδεχομένως να βρει μπροστά της.

Μπορεί η Εθνική ομάδα να γνώρισε την ήττα από την Κύπρο για την 5η αγωνιστική του Natons League, το 4 στα 4 που είχε κάνει ωστόσο της είχε εξασφαλίσει την άνοδο στη Β’ κατηγορία από τον Ιούνιο. Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να «καθαρίσει» αρκετά το τοπίο σχετικά με τους πιθανούς αντιπάλους που μπορεί να βρει μπροστά του το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ στην επόμενη διοργάνωση, το 2024-2025.

Στην Εθνική είναι πλέον ξεκάθαρο πόσο σημαντικό είναι να πραγματοποιεί καλές πορείες στο Nations League, μιας και ενδέχεται να προκύψει από εκεί μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση. Γι’ αυτό και η παρουσία της ομάδας στη Β’ κατηγορία σαφώς και έχει περισσότερες απαιτήσεις μιας και το επίπεδο είναι πιο υψηλό.

Διαβάστε επίσης: Όργια Λάιντνερ: Έπαιξε μετά από 3.5 μήνες, πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και αποθεώνεται (Vids)

Στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας

Στην Β’ κατηγορία του τουρνουά υπάρχουν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας τα οποία περιλαμβάνουν τέσσερις ομάδες το καθένα. Η Ελλάδα ως ομάδα που πήρε την άνοδο από την Γ’ κατηγορία, θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ, όπως και οι άλλες τρεις που προβιβάστηκαν, η Τουρκία, του Καζακστάν και η Γεωργία. Αυτό προφανώς σημαίνει πως δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί.

Μπορεί να βρει «λιοντάρια» στον δρόμο της

Όσοι τώρα υποβιβάστηκαν από την Α’ κατηγορία θα βρεθούν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αδιαμφισβήτητα μεγάλη έκπληξη προκάλεσε ο υποβιβασμός της Αγγλίας, η οποία μετά την ήττα από την Ιταλία την Παρασκευή (23/9), βρέθηκε και μαθηματικά στη χαμηλότερη κατηγορία. Τα τρία λιοντάρια» λοιπόν θα αποτελέσουν πιθανό αντίπαλο της Εθνικής, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους τους.

Από τον πρώτο όμιλο θα υποβιβαστεί μια εκ των Γαλλία ή Αυστρία (παίζουν την Κυριακή), από τον δεύτερο η Τσεχία ή η Ελβετία (παίζουν την Τρίτη) και από τον τέταρτο Πολωνία ή Ουαλία (παίζουν την Κυριακή).

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Nations League 2024-2025

Α γκρουπ

Γαλλία ή Αυστρία
Τσεχία ή Ελβετία
Αγγλία
Πολωνία ή Ουαλία

Β γκρουπ

Σκωτία ή Ουκρανία
Ισλανδία ή Αλβανία
Μαυροβούνιο ή Φινλανδία
Νορβηγία ή Σερβία ή Σουηδία ή Σλοβενία

Γ γκρουπ

Ιρλανδία ή Αρμενία
Ισλανδία ή Αλβανία
Μαυροβούνιο ή Φινλανδία ή Ρουμανία
Νορβηγία ή Σερβία ή Σλοβενία ή Σουηδία

Δ γκρουπ

Τουρκία
Ελλάδα
Καζακστάν
Γεωργία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ