The «Kostas Tsimikas» effect…

The «Kostas Tsimikas» effect…

Ο Κώστας Τσιμίκας κάνει το Λίβερπουλ να παραμιλά, τους οπαδούς να τον... απαιτούν και έφερε τον Κλοπ σε «δύσκολη θέση»!

Η επιτυχία στον αθλητισμό συχνά είναι ένα συγκυριακό γεγονός, με πολλές παραμέτρους. Χρειάζεται να δουλεύεις σκληρά, να έχεις ταλέντο. Να είσαι έτοιμος, πνευματικά και σωματικά. Χρειάζεται να είσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Timing. Χρειάζεται πίστη στον εαυτό σου. Γερό στομάχι, για να μην «πέσεις» από την πίεση ή την απογοήτευση. Και κυρίως χρειάζεται να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δείχνεις ότι αξίζει κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που σου δίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κώστας Τσιμίκας σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν είχε συνολικά 225 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Λίβερπουλ: 4 ματς στο Champions League (130′), 2 ματς στην Premier League (5′), 1 ματς στο Κύπελλο Αγγλίας (90′). Δεν πέτυχε γκολ, δεν έβγαλε ασίστ. Και το καλοκαίρι το όνομά του ήταν φαρδύ πλατύ στη λίστα των προς αποχώρηση παικτών των Reds. Αδικα. Καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε δώσει την παραμικρή ευκαιρία σε ένα 24χρονο παιδί που πήγε στο Λίβερπουλ από την Ελλάδα, με στόχο να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε στους περισσότερους ποδοσφαιριστές, ο Τσιμίκας δεν πτοήθηκε. Επέμεινε. Εβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε ακόμη πιο σκληρά. Εκανε μέχρι και… ατάκα την περίπτωσή του: Greek Scousers. Ητοι, «Ελληνες κάτοικοι του Λίβερπουλ». Γιατί ο ίδιος δεν είχε διάθεση να αλλάξει σπίτι. Και φρόντισε αυτό να το δείξει και στον Κλοπ.

Ο κόσμος της Λίβερπουλ, έχει ποδοσφαιρικό κριτήριο. Και οι απορίες γιατί ένας τέτοιος παίκτης δεν παίρνει χρόνο σε μια κακή χρονιά όπως η περσινή για τους Reds, ήταν έντονη. Μέχρι και φόρουμ υπέρ του «Τσίμι» ανοίχτηκαν από τους Αγγλους. Με το κοινό της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ να είναι απόλυτο: Πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

Η απουσία του Αντι Ρόμπερτσον (κατά πολλούς κορυφαίου αριστερού μπακ στον κόσμο) από το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας της Λίβερπουλ, λόγω της συμμετοχής στο Euro με τη Σκοτία, άνοιξε τον δρόμο στον «Τσίμι». Εκανε ό,τι αναφέρουμε στον πρόλογό. Εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, άρπαξε την ευκαιρία και τα δεδομένα άλλαξαν άρδην: Ο Τσιμίκας ανάγκασε τον Κλοπ να τον λογίζει ως εν δυνάμει βασικό αριστερό μπακ των Reds. Ως έναν παίκτη ισάξιο με τον Σκοτσέζο «ανταγωνιστή» του.

Αλλά ο Τσιμίκας κατάφερε και κάτι ακόμη. Πέραν του ότι έχει «γράψει» ήδη 5 συμμετοχές (4 Premier League, 1 Κύπελλο) με συνολικά 340 αγωνιστικά λεπτά, έχει ήδη 2 ασίστ, πολλαπλάσιες δημιουργημένες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, αλλά και απόδοση επιπέδου… ελίτ. Ο Κλοπ του δίνει τις εκτελέσεις κόρνερ. Του δίνει ελευθερίες. Τον αποθεώνει διαρκώς δημόσια. Και δεν κρύβει τον… προβληματισμό του. Σε τέτοιο σημείο που ήδη η κουβέντα για τον παίκτη που πρέπει να καλύπτει το αριστερό άκρο της Λίβερπουλ, να ανοίξει για τα καλά. Μια κουβέντα που θεωρούνταν σχεδόν… ανέκδοτο αυτά τα 5 χρόνια που ο Αντι Ρόμπερτσον βρίσκεται στο αγγλικό λιμάνι. Η θέση του Σκοτσέζου αμφισβητείται. Και ο διεθνής Ελληνας μπακ, μπήκε ήδη στην κουβέντα/σύγκριση των κορυφαίων της Ευρώπης! Και όχι άδικα

Κι όμως ο «Τσίμι» έχει να αγωνιστεί από το παιχνίδι όπου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Reds. Το ματς με αντίπαλο τη Νόριτς (3-0) των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη, για το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Τα παιχνίδια με Μπρένφορντ (3-3) για το πρωτάθλημα και Πόρτο (1-5) στο Champions League τα είδε από τον πάγκο. Και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα, στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι, για την 7η αγωνιστική της Premier League. Παρά το γεγονός ότι το κύμα υποστήριξης του «Τσίμι» από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, είναι τόσο μεγάλο, που φτάνει στο σημείο να ζητούν από τον Κλοπ να τον έχει βασικό! Αντί του Ρόμπερτσον!

Τα σχόλια κάτω από το postάρισμα του Ελληνα αριστερού μπακ, ενόψει του σημερινού (18:30) αγώνα, είναι εντυπωσιακά! Και κυρίως δείχνουν ότι ο Τσιμίκας πέτυχε κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Κέρδισε το κοινό του Ανφιλντ. Κέρδισε τους Αγγλους οπαδούς. Και ετοιμάζεται να κερδίσει και μια μάχη που στην αρχή φάνταζε χαμένη από χέρι. Κόντρα στον «πολύ» Ρόμπερτσον. Αργά, αλλά σταθερά, οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ