Γιατί ο Τσιμίκας γίνεται απαραίτητος στον Κλοπ… (pics)

Γιατί ο Τσιμίκας γίνεται απαραίτητος στον Κλοπ… (pics)

Όχι απλώς δεν χάνει, αλλά ούτε γκολ δεν τρώει η Λίβερπουλ με τον Crosstas στο αρχικό σχήμα. Ο Κώστας Τσιμίκας δείχνει συνεχώς στον Γιούργκεν Κλοπ πως ήρθε η ώρα να του δώσει τη φανέλα του βασικού...

Τι και αν η Τσέλσι «κόλλησε» με την Μπέρνλι στο Λονδίνο; Η Λίβερπουλ άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» και δεν μπόρεσε να μειώσει στον πόντο τη διαφορά της από τους «μπλε», με τη Γουέστ Χαμ να επικρατεί με 3-2 και να αφήνει την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Μία ακόμη φορά που ο Γερμανός τεχνικός δεν έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Τσιμίκα να μπει σε αγώνα της Premier League και να κάνει τα… μαγικά του, ρίχνοντας τον Άντριου Ρόμπερτσον. Και όπως αποδείχτηκε, η επιλογή του δεν πέτυχε…

Ο Έλληνας αριστερός μπακ διανύει μία τρομερή σεζόν με τη Λίβερπουλ και έχει καταφέρει να «τρελάνει» τους φιλάθλους της ομάδας με τις τρομερές του εμφανίσεις, οι οποίες καταγράφονται και με αριθμούς.

Ο Crosstas, όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ, είναι αυτή τη στιγμή καλύτερος από τον Ρόμπερτσον, με βάση τη φόρμα των δυο τους. Έχει καλύτερα στατιστικά, παίζει καλύτερα και έχει και τη φωνή του… λαού μαζί του.

Σε έξι αγώνες που ο «Τσίμι» έχει ξεκινήσει βασικός, η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να φύγει από το γήπεδο με έξι νίκες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι «κόκκινοι» δεν έχουν φάει ούτε γκολ σε αυτά τα έξι παιχνίδια που ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει παίξει από την αρχή του παιχνιδιού, ενώ έχει καταφέρει να δώσει και δύο ασίστ, κάτι που επαληθεύει τα λεγόμενα.

Από την άλλη, όσο καλός και να είναι ο Άντριου Ρόμπερτσον, η κατάσταση του προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό. Τόσο τον Κλοπ, όσο και στον κόσμο της Λίβερπουλ που τον… στέλνει στον πάγκο.

«Δώστε μου έναν καλό λόγο που ο Ρόμπερτσον ξεκινάει βασικός αντί του Τσιμίκα, εκτός από το ότι ήταν τρομερός πριν από έναν χρόνο», λέει ένας οπαδός της Λίβερπουλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ένας ακόμα «κόκκινος» φίλαθλος βάζει στο… τραπέζι τα θετικά και τα αρνητικά των δύο ποδοσφαιριστών, με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να κερδίζει τη μάχη και μάλιστα για… πλάκα!

«Μισήστε με, αλλά ο Ρόμπερτσον είναι εντελώς εκτός φόρμας, ενώ ο Τσιμίκας έχει παίξει φανταστικά όποτε του έχει ζητηθεί. Ώρα να γίνει ένα φρεσκάρισμα και να επιβραβευθεί με συνεχόμενα παιχνίδια», λέει ακόμα ένας φίλος της Λίβερπουλ.

Πράγματι, τα στατιστικά και οι αριθμοί του Σκωτσέζου, δείχνουν πως δεν διανύει και την καλύτερη του σεζόν. Αντιθέτως, με τον Ρόμπερτσον στο γήπεδο, η Λίβερπουλ έχει δεχτεί στο πρωτάθλημα συνολικά 11 γκολ σε μόλις οχτώ συμμετοχές!

Παράλληλα, έχει μία ασίστ στην Premier League. Τον ίδιο αριθμό που έχει και ο «Τσίμι» εντός συνόρων, με την υποσημείωση πως ο Έλληνας μπακ έχει σχεδόν τις μισές συμμετοχές από τον Σκωτσέζο.

Μπορεί ο Κλοπ να αναφέρει πως ο Ρόμπερτσον είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του πλανήτη, ωστόσο η φόρμα του προβληματίζει και δείχνει στον Γερμανό πως ήρθε η ώρα για αλλαγές. Η ώρα να πάρει ολοκληρωτικά τη φανέλα του βασικού ο Τσιμίκας που κάνει ονειρική σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ