Νέβιλ : «Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι σπουδαία ομάδα»

Νέβιλ : «Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι σπουδαία ομάδα»

Ο Γκάρι Νέβιλ υποστήριξε πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ομάδες των Φέργκιουσον και Μουρίνιο, ενώ ξεκαθάρισε πως οι πολίτες δεν είναι σπουδαία ομάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ασυναγώνιστη φέτος με 18 νίκες και 1 ισοπαλία σε 19 αγωνιστικές στην Premier League, έχοντας πάρει διαφορά 13 πόντων από τους διώκτες της.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γκάρι Νέβιλ θεωρεί πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να θεωρείται σπουδαία ομάδα, αν δεν κατακτήσει πρώτα 2-3 τίτλους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Κάποιοι λένε ότι η Σίτι είναι η σπουδαιότερη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά εγώ δε θα τους έβαζα καν στην συζήτηση. Πρέπει να σηκώσει την Πρέμιερ Λιγκ για να μπει στη συζήτηση και η Σίτι δεν έχει κατακτήσει τίποτα ακόμη.

Πρέπει να κατακτήσει 2-3 τίτλους, ώστε να θεωρείται η κορυφαία ομάδα μιας εποχής. Αν είναι το θαύμα μιας χρονιάς, αν κατακτήσουν κάτι φέτος και μετά εξαφανιστούν, δεν θα είναι σπουδαία ομάδα, αλλά μια ομάδα που έκανε μια σεζόν.

Σπουδαία ομάδα είναι η Λίβερπουλ των 80s και η Γιουνάιτεντ των 90s και 2000s. Κατέκτησαν πολλά εγχώρια και ευρωπαϊκά τρόπαια. Η Γιουνάιτεντ είχε τρεις σπουδαίες ομάδες στην εποχή του Φέργκιουσον. Την ομάδα που πήρε το νταμπλ το ’94, την ομάδα του τρεμπλ του ’99 και την ομάδα του 2008.

Η Τσέλσι του Μουρίνιο την περίοδο 2004-06 ήταν επίσης σπουδαία ομάδα. Η Μπαρτσελόνα του Πεπ επίσης. Δε νομίζω ότι η ο Πεπ θεωρεί την Σίτι σπουδαία γιατί έχει προπονήσει σπουδαίες ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ