Δούκας – «Οι παίκτες που ήρθαν ήταν επιλογή του προπονητή – Δεν έκλεισε την κάνουλα ο Σαββίδης»

Δούκας – «Οι παίκτες που ήρθαν ήταν επιλογή του προπονητή – Δεν έκλεισε την κάνουλα ο Σαββίδης»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε σε ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή οπαδών του Δικεφάλου και μίλησε για όσα συμβαίνουν τη φετινή χρονιά στην ομάδα, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη σεζόν και για όλα τα θέματα της επικαιρότητας της ομάδας μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, σε ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή οπαδών του Δικεφάλου.

Ο Δούκας τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν έκλεισε την κάνουλα παρά τα όσα ακούγονται, επισήμανε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές ενώ έδωσε και το στίγμα ενόψει της συνέχειας.

Όσα είπε ο Δούκας:

Για το τι κρατά τον ΠΑΟΚ πίσω:

Μιλώντας γενικώς νομίζω ότι έτσι είναι η ζωή. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις ομάδες σε αθλητές. Όλα είναι ένας κύκλος. Φτάνεις στην κορύφωση σου. Ανεβαίνεις, κατεβαίνεις. Όπως έλεγε και ο Πάμπλο Γκαρσία το θέμα δεν είναι πόσο συχνά πέφτεις, αλλά πόσα συχνά σηκώνεσαι. Κοίταξε φέτος από την αρχή, ειδικά με την έλευση Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ άλλαξε σελίδα. Η επιστροφή Λουτσέσκου ήταν μήνυμα πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ πήγαινε για να πάρει το πρωτάθλημα, κάτι που είπε και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος. Η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα δεν είναι πειστικό. Η εικόνα της ομάδας δεν πείθει. Ο Λουτσέσκου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Τώρα που μιλάμε βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής. Δεν νομίζω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν 17-18 ήταν διαφορετικό το ξεκίνημα. Και τότε προβλήματα υπήρχαν».

Για τους παίκτες που ζήτησε ο Λουτσέσκου και δεν ήρθαν:

«Δεν έχω εικόνα ότι ο Λουτσέσκου ζήτησε παίκτες και δεν ήρθαν στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν ο Τζιοβίνκο δεν ήρθε λόγω Ελλάδος. Ο παίκτης πάντως δεν ήρθε. Οι παίκτες που ήρθαν ήταν επιλογή προπονητή. Περί απεριόριστου μπάτζετ είναι λόγια που ειπώθηκαν πριν από αρκετά χρόνια. Ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν μερικούς μήνες είχε θέμα με το FFP. Γίναν οι επιλογές που ήθελε ο προπονητής. Όχι όλες βέβαια. Γίναν όσες επιλογές του Λουτσέσκου ήταν εφικτές. Το να μην έρθει τεχνικός διευθυντής ήταν και παραμένει νομίζω στρατηγική απόφαση του Ιβαν Σαββίδη για να υπάρχει πιο άμεσα επαφή του προπονητή με τις μεταγραφές. Το βάρος της επιλογής των παικτών το παίρνει ο Λουτσέσκου και ένα ρόλο πιο αναβαθμισμένο τον παίρνει το σκάουτινγκ. Όσοι φαντάζονται ένα μοντέλο ότι υπάρχει ένας τεχνικός διευθυντής που λύνει και δένει είναι λάθος. Σε κάθε ομάδα υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ που προτείνει παίκτες σε αυτόν και τον προπονητή. Μην δαιμονοποιούμε το σκάουτινγκ. Ο ρόλος του προπονητή είναι πιο αναβαθμισμένος, όπως και ο ρόλος του σκάουτινγκ».

Για τον Βιεϊρίνια:

«Για το πόστο που θα αναλάβει δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά θεωρώ πως όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ»/

Για το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν επικοινωνεί πράγματα:

«Τους στόχους της ομάδας τους θέτει ο μεγαλομέτοχος και ο προπονητής. Αμφότεροι έχουν μιλήσει για τους στόχους. Επικοινωνεί ο Ιβάν Σαββίδης. Όταν θέλει να περάσει κάτι ή να πει μαθαίνεται! Δεν νομίζω ότι στη διάρκεια του νταμπλ ήταν από τους ανθρώπους που έβγαινε συχνά και μιλούσε. Είπα πριν από λίγο ποιοι αποφασίζουν για τις μεταγραφές, αλλά το τελικό ΟΚ το έχει ο Ιβάν Σαββίδης».

Για το αν το έβλεπε ως οπαδός από έξω θα τον ενοχλούσε όλο αυτό;

«Αν αυτή τη στιγμή το Skype ενοχλεί τον κόσμο να ρωτήσω εγώ κάτι. Αυτή τη στιγμή μιλάμε καλά; Επικοινωνούμε; Δεν είναι ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο. Από το 2012 έως το 2016 ο Σαββίδης ήταν πολύ συχνά στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα δεν είναι που βρίσκεται ο Ιβάν. Για τη χρονιά ας το πούμε όταν θα τελειώσει. Το θέμα είναι πως τελειώνει η κάθε χρονιά. Για να μην κρυβόμαστε, ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά η χρονιά και ότι δεν λειτουργούν κάποια πράγματα σωστά το βλέπουμε όλοι».

Για το αν υπάρχει υγεία στον ΠΑΟΚ:

«Συνέβη αυτό με τα δελτία ναι. Κοίταξε να δεις. Οι ομάδες γενικώς είναι οικογένειες, σε μια ΠΑΕ σε μια εταιρεία το μότο είναι πως όλοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε. Είναι αυτό που συνέβη το 2019, όπου όλοι συνεισφέρανε. Το ίδιο θα συμβαίνει και τις τωρινές στιγμές, που η ομάδα έχει κάποιες δυσλειτουργίες. Βρισκόμαστε στην αρχή της αρχής. Εννοείται πως όταν κάτι δεν τελειώνει καλά αποδίδονται ευθύνες, όπως έγινε και στην περίπτωση των δελτίων που επικαλέστηκες».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι οικογένεια:

«Τι θα πει δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ΠΑΕ; Οι στόχοι ξεκαθαρίστηκαν από την αρχή και από τον μεγαλομέτοχο και από τον προπονητή. Να ξεκαθαρίσουμε για τι συζητάμε. Αν μιλάμε για το αν κάποιος βγήκε και εξήγησε στόχους. Αυτό έγινε. Καλά κάνει και μιλάει ο κόσμος εγώ δεν απαγόρευσα σε κάποιον να μιλήσει. Σε μια πρόσφατη συνάντηση του Σαββίδη με ανθρώπους της ομάδας είχε περάσει το μήνυμα πως το πόσο ασχολείται με τον ΠΑΟΚ το ξέρουν οι στενοί του συνεργάτες. Οι ώρες που ασχολείται με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ περισσότερες από τις ώρες που ασχολούνταν όταν μπορούσε να έρθει. Οι ώρες που ξοδεύει είναι περισσότερες από όταν ερχόταν στην Ελλάδα. Τα θέματα σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ δεν τελειώνουν ποτέ».

Για τον Γενάρη και τις μεταγραφές:

«Επειδή έχει συζητηθεί πολύ το θέμα και υπάρχει παραφιλολογία για το ότι έχει κλείσει η κάνουλα. Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έκανε 6-7 μεταγραφές με τις μισές να είναι κοντά στο εκατομμύριο και οι άλλες στο εκατομμύριο. Το φθινόπωρο ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τον Σφιντέρσκι με συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο και τον Ζίβκοβιτς με συμβόλαιο πάνω από το εκατομμύριο. Αυτή η απάντηση δείχνει και πως θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη».

Για το σκάουτινγκ:

«Στις μεταγραφές πάντα θα υπάρχουν αποτυχίες και επιτυχίες. Το κατά πόσο θα αποδώσει ένας παίκτης έχει να κάνει και με την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Κάποιοι από τους παίκτες που αποθεώνονταν όταν η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα όταν ήρθαν ο κόσμος δεν τους είχε δει με καλό μάτι. Όταν η ομάδα πάει καλά, όλοι χειροκροτούν, όταν δεν πάει καλά ο ένας βρωμάει και ο άλλος ξινίζει».

Για την επικοινωνία που έχει χαθεί με ΠΑΕ και κόσμο:

«Σε ένα κομμάτι αυτό αφορά και τους συνδέσμους και τη συντονιστική που δεν υπάρχει πλέον. Μα μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης για στόχους. Χρειάζεται μετά από τον μεγαλομέτοχο να πει κάτι κάποιος άλλος; Δέχομαι και ακούω αυτό που λες (σ.σ. ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με τον κόσμο). Ελπίζω την επόμενη φορά που θα βγω να μιλάμε για πιο ευχάριστα πράγματα. Ακόμα και ένας παίκτης που ήρθε με δανεισμό έστω για 6 μήνες από μια μακρινή ομάδα θέλει να κερδίζει. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ