Ορμπελίν Πινέδα: Ο παίκτης που λατρεύει να έχει κάθε προπονητής

Ορμπελίν Πινέδα: Ο παίκτης που λατρεύει να έχει κάθε προπονητής

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο παίκτης που κάνει τα πάντα στην ΑΕΚ. Μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές και ο Ματίας Αλμέιδα δικαιώνεται για την... επιμονή του.

«Τώρα πλέον είμαι στην άλλη πλευρά, το εκμεταλλεύομαι και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μιλάω για συμπαίκτες, ομάδες ή διοικούντες, πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Τώρα πρέπει απλά να παίζω, νιώθω πολύ καλά σε φυσική κατάσταση και είμαι πολύ συγκεντρωμένος», τόνισε σε Μέσο του Μεξικού ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ και το… φωνάζει με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του.

Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Βίντα είναι παίκτες που έχουν δείξει την αξία και το πλούσιο ταλέντο τους στις πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο καθένας, με τον τρόπο του, αποτελεί «κλειδί» για τον Δικέφαλο. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλούς λόγους για να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και αναμφίβολα, ξεχωριστή αναφορά, πρέπει να γίνει και στον… ζογκλέρ από το Μεξικό.

Διαβάστε επίσης: Γιγαντώνει τον μύθο του ο Μέσι: Έφτασε τα 90 γκολ με την Αργεντινή (vid)

Ο Πινέδα είναι ο παίκτης που εκτοξεύει την ΑΕΚ. Ο πολυθεσίτης που λατρεύει να έχει στη διάθεσή του ο Ματίας Αλμέιδα. Κάτι παραπάνω ξέρει ο Αργεντινός τεχνικός, που έκανε σαν… τρελός το καλοκαίρι για να τον φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμόταν καλά τις ικανότητες του 26χρονου παίκτη από την κοινή και απόλυτα επιτυχημένη τους θητεία στην Τσίβας και στο άνδρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα. Ο «Πελάδο» ήταν αυτός που τον έβγαλε στον… αφρό. Υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού, ο νεαρός άσος έκανε παπάδες στο Μεξικό, με το σενάριο να επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα.

Τα μισά κιτρινόμαυρα γκολ είναι… Πινέδα

Μετά από πέντε αγωνιστικές στη Super League και ο Πινέδα έχει προλάβει να αφήσει το στίγμα του με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις. Ο 26χρονος έχει επιβεβαιώσει για τα καλά τον ντόρο και τον θόρυβο του καλοκαιριού γύρω από το όνομά του. Με την Ένωση να μετράει οχτώ γκολ σε πέντε ματς πρωταθλήματος, τα τέσσερα φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του 26χρονου παίκτη.

Συγκεκριμένα, ο Ορμπελίν έχει στείλει τρεις φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα (Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός), ενώ έχει «σερβίρει» και ένα γκολ στον Σέρχιο Αραούχο. Ο Μεξικανός «μάγος» είναι παντού και κάνει τη διαφορά για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Η τεχνική του κατάρτιση είναι εξαιρετική, η βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι είναι σημαντική και η ικανότητα να παίζει κάθετα φάνηκε από την πρώτη μέρα.

Παράλληλα, το γεγονός πως μπορεί να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις, έχει λύσει τα χέρια του Αργεντινού τεχνικού. Ειναι χαρακτηριστικό πως ο Πινέδα έχει δοκιμαστεί ακόμα και στη θέση του… δεξιού μπακ!

Κόντρα στον Παναιτωλικό και για λίγα λεπτά, ο 26χρονος πήρε θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας. Σε όποια θέση και αν τοποθετηθεί, ο Μεξικανός έχει το χάρισμα να ανταποκρίνεται άριστα. Πότε, «οχτάρι», πότε «δεκάρι», ο νεαρός άσος πάντα βρίσκει τον τρόπο να συνεισφέρει στην ΑΕΚ.

Στη δεύτερη… περιπέτεια μακριά από τη χώρα του, ο 26χρονος παίκτης κάνει τη διαφορά, έχοντας στραμμένο του βλέμμα του και στο Μουντιάλ του Κατάρ. Εκεί που θέλει να δώσει το παρών με την Εθνική Μεξικού. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την ιστορική της επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Ορμπελίν Πινέδα, έχει αποδείξει πως μπορεί να είναι ο ηγέτης της «Αγιά Σοφιάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ