Ο Ντανιέλ Μπατίστα ανοίγει την καρδιά του στο «10»: «Έρχομαι να ζήσουμε το όνειρο»

Ο Ντανιέλ Μπατίστα ανοίγει την καρδιά του στο «10»: «Έρχομαι να ζήσουμε το όνειρο»

Εζησε για τα καλά το «Νίκος Γκούμας» και περιμένει πως και πως την «Αγιά Σοφιά». Η ΑΕΚ επιστρέφει σπίτι της και ο Ντάνιελ Μπατίστα διηγείται στο «10» τα όσα βίωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το γκολ με την Τορίνο, η καυτή ατμόσφαιρα των «κιτρινόμαυρων» οπαδών και τα όσα συμβολίζει το νέο γήπεδο.

Η ιστορία γράφεται ξανά για την ΑΕΚ. 19 χρόνια προσφυγιάς φτάνουν στο τέλος τους. Η Ενωση ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που μεγαλούργησε. Εκεί που γεννήθηκαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων.

Μπαίνει μια… τελεία σε 19 χρόνια περιπλάνησης σε κάθε πιθανό και απίθανο γήπεδο της Αττικής. Και που δεν ξενιτεύτηκε αυτή η ομάδα. Στη Ριζούπολη, στα Λιόσια, στη Νέα Σμύρνη, στο ΟΑΚΑ. Με τον κόσμο πάντα στο πλευρό του, ο Δικέφαλος άντεξε και ετοιμάζεται για τα εγκαίνια της Opap Arena. Και για τα καλύτερα που βρίσκονται μπροστά.

Η ΑΕΚ επιστρέφει σπίτι της, το όνειρο κάθε «κιτρινόμαυρου» οπαδού είναι πλέον γεγονός και ο Ντάνιελ Μπατίστα μίλησε αποκλειστικά στο «10».

Ιδιαίτερες συστάσεις φυσικά δε χρειάζονται, με τον παλαίμαχο φορ να γράφει τη δική του ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Φόβος και τρόμος για τους αντίπαλους αμυντικούς, κατέγραψε 193 συμμετοχές στην Ένωση, βρίσκοντας 76 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (1989-1992, 1995-1999). Μέλος της τρομερής ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που σάρωσε τα πάντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Μπατίστα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα με τον Δικέφαλο.

Ο 57χρονος γνωρίζει καλά τι σημαίνει για την ΑΕΚ η Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μπατίστα θυμήθηκε τα όσα απίστευτα βίωσε στο «Νίκος Γκούμας», ξεχωρίζοντας και τις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην φοβερή ατμόσφαιρα των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, ενώ στάθηκε και στη δυναμική που θα αποκτήσει η Ένωση με την «Αγιά Σοφιά».

«Το γκολ με την Τορίνο…»

Πολλές επιτυχίες της ΑΕΚ έφεραν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ντάνιελ Μπατίστα. Αλλά ένα γκολ δε θα ξεχάσει ποτέ ο παλαίμαχος άσος. Και αυτό είναι κόντρα στην Τορίνο.

«Θυμάμαι την πρόκριση με την Σπάρτακ Μόσχας και το φοβερό 5-3 με την Ντιναμό Δρέσδης. Ηταν τρομερή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Και το ματς με την Τορίνο θυμάμαι καλά. Αυτά τα τρία ματς μου έχουν μείνει, ήταν δύσκολα. Με την Τορίνο είχα βάλει ένα γκολ, το λένε ακόμα οι ΑΕΚτζήδες. Ολος ο κόσμος το λέει μέχρι σήμερα.

Το γκολ με την Τορίνο δε θα το ξεχάσω ποτέ. Τότε είχαν μια αρκετά δυνατή ομάδα, με φοβερούς ξένους παίκτες.

Ηταν εξαιρετική η ατμόσφαιρα τότε, δεν έπεφτε καρφίτσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηταν τρομερός ο κόσμος, δεν σταμάτησε το χειροκρότημα και το τραγούδι. Αυτές οι στιγμές δεν ξεχνιούνται, είναι από τα απίστευτα που ζήσαμε στη Φιλαδέλφεια. Από τα καλά χρόνια όταν παίζαμε εμείς».

«Ειναι σαν… ντόπινγκ»

Το «Νίκος Γκούμας» ήταν… καμίνι. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δημιουργούσαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, δίνοντας «φτερά» στους παίκτες της ομάδας. O Μπατίστα στάζει μέλι για την… κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας και περιμένει ανάλογες εικόνες και στην «Αγιά Σοφιά».

«Ειναι σαν… ντόπινγκ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Αισθάνεσαι τον κόσμο δίπλα σου, να σου δίνει τεράστια δύναμη. Ειναι τρομερή η βοήθεια του κόσμου. Είναι σαν να έχεις 12ο παίκτη. Σε βοηθάει, σου δίνει ώθηση. Δύναμη για να παλέψεις και να τους επιβραβεύσεις.

Εννοείται πως επιτυχίες της ΑΕΚ οφείλονταν και στο γήπεδο. Ο αντίπαλος… κολλάει όταν έρχεται σε μια τέτοια έδρα.

Επειδη και το γήπεδο ήταν κοντά στη γραμμή, η βοήθεια του κόσμου ήταν σημαντική. Όπως και τώρα το γήπεδο, που είναι και κλειστό, θα ακούγονται καλύτερα οι οπαδοί. Θα ακούς τον κόσμο να φωνάζει».

«Γήπεδο… στολίδι, η επίσκεψη Λαπόρτα τα λέει όλα»

Ο Μπατίστα εκφράζει τη χαρά του για την επιστροφή της ΑΕΚ στα ιερά χώματα, ενώ εμφανίζεται σίγουρος για τις μεγάλες στιγμές που θα ζήσει ο Δικέφαλος στο νέο γήπεδο. Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφει η ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, τόσα χρόνια περίμενε ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Ήρθε αυτή η στιγμή και θα χαρώ πολύ που θα την ξαναδώ σε μια έδρα που της αρμόζει.

Θα είναι μεγάλες οι στιγμές που θα ζήσει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την καλή έννοια, θα ζηλέψω που οι παίκτες θα παίξουν σε ένα τέτοιο μοντέρνο γήπεδο. Ενα πραγματικό στολίδι για τον ποδοσφαιριστή που πρωταγωνιστεί.

Τι να πω πραγματικά, είναι όπως τα γήπεδα στην Αγγλία. Θα είναι και γήπεδο… ατραξιόν. Ακόμα και οι τουρίστες θα θέλουν να το δουν. Εχει μια τεράστια ιστορία αυτό το γήπεδο. Συμβολίζει την ιστορία της ΑΕΚ. Και η επίσκεψη του Λαπόρτα τα λέει όλα. Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία, έφτιαξε μια γηπεδάρα που όλος ο κόσμος θα θέλει να μπει.

Θα δώσει δύναμη και όραμα στην ομάδα το νέο γήπεδο. Θα δώσει όνειρα για πολλούς τίτλους. Ενα τέτοιο γήπεδο, θέλει και μεγάλους παίκτες να πρωταγωνιστούν. Ο κόσμος δεν αποδέχεται την ήττα. Πρέπει να έχεις δυνατή ομάδα για να μην απογοητεύεται ο κόσμος».

Τέλος, ο Μπατίστα δίνει… ραντεβού στην «Αγιά Σοφιά», ενώ στέλνει και μήνυμα στον κόσμο της Ένωσης.

«Θα έρθω στα εγκαίνια την Παρασκευή. Με έχει καλέσει και η ΠΑΕ. Πρέπει και ο κόσμος να ζήσει το όνειρο. Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια, σε ένα μοντέρνο γήπεδο. Εύχομαι να ζήσει η ΑΕΚ τις ξανά τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Θέλω να δω μια ομάδα που θα κεντάει στον αγωνιστικό χώρο και θα δίνει χαρά στον κόσμο. Τους εύχομαι να είναι πάντα χαρούμενοι και να μην απογοητεύονται όταν έρχεται μια ήττα. Να στηρίζουν τους παίκτες και να μην υπάρχει πολλή γκρίνια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ