Όταν ο Χάμες θα παίξει… «μονό» με τον Κώστα Φορτούνη (vids+pics)

Όταν ο Χάμες θα παίξει… «μονό» με τον Κώστα Φορτούνη (vids+pics)

Εσύ ήξερες ότι τα δύο 10άρια του Θρύλου είναι... μανιακοί με το μπάσκετ;

Την αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια η συγκεκριμένη ιστορία την έδωσε η πρώτη παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ήταν εκεί το βράδυ της Πέμπτης για να δει σε δράση τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Euroleague αναμέτρηση με αντίπαλο την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή – έκπληξη στον Ολυμπιακό – Αυτή είναι η αποστολή του Μίτσελ

Μεταξύ μας; Και πολύ άργησε να ανοίξει και αυτόν τον σχετικό λογαριασμό ο Κολομβιανός στα μέρη μας. Διότι η αιτία… είναι βαθύτερη. Και κρατάει χρόνια. Ο έρωτας του με το μπάσκετ είναι χιλιοτραγουδισμένος όπως και οι φιλίες του με κάποιους από τους καλύτερους του κόσμου. Με super star όπως ο Τζίμι Μπάτλερ αλλά και ο ίδιος ο ΛεΜπρον Τζέημς. Φαν των Χιτ του Μαϊάμι ο άσος του Ολυμπιακού. Και παίζοντας στην Ευρώπη μανιακός με την Ευρωλίγκα. Κάποτε δεν έχανε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης. Αργότερα της Μπάγερν Μονάχου. Τώρα ήρθε η ώρα του Πειραιά.

Μάλιστα υπάρχει πάντα εκείνη η περίφημη ιστορία στο Μόναχο, όταν ο Κολομβιανός αγωνίζονταν στη Μπάγερν Μονάχου. Είχε πάει στο Audi Dome παρέα με τον –τότε συμπαίκτη του- Αρτούρο Βιδάλ να παρακολουθήσει το ντέρμπι της γερμανικής μπασκετικής Λίγκας με αντίπαλο την Μπάμπεργκ. Τον προκάλεσε πριν από το τζάμπολ ο Χιλιανός για μερικά corner three και εκεί αποδείχθηκε πως την κατέχει και αυτή την τέχνη ο 31χρονος άσος. Αντίστοιχη «επίδειξη» ικανοτήτων είχε κάνει και στη Μαδρίτη την εποχή που αγωνίζονταν στη Ρεάλ, αλλά και σε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ σαν ποδοσφαιριστής της Έβερτον όταν ένα απόγευμα η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι το έριξε στο μπάσκετ. Βροχή από step back «βόμβες» έξω από τη γραμμή των 6.75μ.

Γενικά ο Ροντρίγκες είναι πρωτίστως παιδί του… ΝΒΑ. Ίσως μάλιστα θυμάστε το Insta-story που αναρτήθηκε από τον Τζίμι Μπάτλερ στον προσωπικό λογαριασμό του τα ξημερώματα της 31ης Οκτώβρη. Ο 33χρονος απόλυτος σταρ των «Χιτ» μοιράστηκε με 7.6 εκατ followers μια φωτογραφία του Χάμες Ροντρίγκες από το γήπεδο «Καραϊσκάκης». Δημοσίευσε τον πανηγυρισμό του Κολομβιανού άσου έπειτα από το υπέροχο γκολ που πέτυχε με αντίπαλο τη Λαμία και «χειροκρότησε» την περίτεχνη ενέργεια με την οποία άνοιξε ο δρόμος της έκτης φετινής Super League νίκης για τον Ολυμπιακό.

Δεν έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση. Προσωπικός φίλος του Χάμες με αποδείξεις, μιας και το καλοκαίρι –μετά την ολοκλήρωση των τελικών της ανατολικής περιφέρειας- τον επισκέφτηκε στην Μπογκοτά. Σημειωτέον: Ο Χάμες είχε ταξιδέψει τον Μάη ως το Μαϊάμι και είχε παρακολουθήσει σε δράση τον φίλο του στους ημιτελικούς της Ανατολής με αντίπαλο τους 76ers. Καθόλου παράξενο λοιπόν ότι ο Μπάτλερ από τη στιγμή που ο Ροντρίγκες μετακόμισε στην Ελλάδα ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και για τον τρόπο με τον οποίο ο Κολομβιανός μεσο-επιθετικός «κάνει τη διαφορά ακόμη και περπατώντας» όπως έγραψε χαρακτηριστικά για εκείνον.

Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν είναι ο μοναδικός σούπερ σταρ του μπάσκετ που αποτελεί προσωπικό φίλο του Χάμες. Είναι και ο ίδιος ο ΛεΜπρόν Τζέημς στην ίδια… σελίδα. Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όπου ο Ροντρίγκες έλαμψε με την εθνική ομάδα της Κολομβίας και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, είχε ποζάρει με μπλούζα του αγαπημένου του ΛεΜπρόν Τζέιμς όταν ακόμη εκείνος αγωνίζονταν στο Μαϊάμι.

«Με την μπλούζα του συνονόματού μου που παίζει στους Μαϊάμι Χιτ», είχε γράψει στην ανάρτησή του ενθυμούμενος πως η μητέρα του Τζέημς τον ονόμασε (προς τιμήν του Τζέιμς Μποντ) πριν ο πλανήτης τον μάθει ως Χάμες. Λίγο αργότερα από εκείνη την ανάρτηση ο ΛεΜπρον απάντησε: «Καλά ε, βλέπω το ματς της Κολομβίας και νομίζω ότι βρήκα τον αγαπημένο μου παίκτη στο Μουντιάλ. Μάλλον βοηθάει και το όνομά του (#προκατειλημμένος)». Μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας από τη Βραζιλία στον προημιτελικό, ο ΛεΜπρόν επανήλθε: «Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα έδωσες όλα, τώρα το κεφάλι ψηλά. Έκανες τη χώρα σου, την Κολομβία, υπερήφανη».

Αστεία-αστεία; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ένα «μονό» με τον άλλο μετρ του είδους. Τον Κώστα Φορτούνη που όχι μόνο είναι φανατικός του μπάσκετ –και μόνιμος θαμώνας του ΣΕΦ- αλλά με τη σειρά του πιάνοντας τη πορτοκαλί μπάλα μεταμορφώνεται σε ένα θεαματικό combo-guard από εκείνα που φορτώνουν τα αντίπαλα καλάθια. Οι ιστορικές μάχες με τους φίλους του στο «κλειστό» της Καλαμπάκας, είναι καταγεγραμμένες και αποδείξεις μπορεί να βρει ο καθένας στα social media. Είναι και ο «Φόρτου» μεγάλος φαν του ΝΒΑ και μάλιστα πέρα από τη μεγάλη αδυναμία –που όπως κάθε Έλληνας- έχει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρακολουθεί στενά το project των Μάβερικς. Την ομάδα του Ντάλας και του καταπληκτικού Λούκα Ντόνσιτς.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι πολύ καλός φίλος με τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού, θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και νυν προπονητή του Περιστερίου, Βασίλη Σπανούλη, λατρεύει εξίσου το μπάσκετ και όποτε του δίνεται η ευκαιρία επισκέπτεται το ΣΕΦ και παρακολουθεί από κοντά τα παιχνίδια της μπασκετικής ομάδας του πειραϊκού συλλόγου σε Ελλάδα και Euroleague.  Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, θα το κάνει πολλές φορές και στο μέλλον. Αλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για το μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ