Πώς ο Λουτσέσκου έκανε… πελάτη τον Γιοβάνοβιτς (vids, pics)

Πώς ο Λουτσέσκου έκανε… πελάτη τον Γιοβάνοβιτς (vids, pics)

Τα τρία αποτελέσματα που... τραυμάτισαν το προφίλ του Σέρβου, το 6-1 στα γκολ και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Λουτσέσκου που μετέφεραν όλη την πίεση στο πράσινο «στρατόπεδο». Ο Ρουμάνος τεχνικός νίκησε κατά κράτος τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην μεταξύ τους παρτίδα.

Όταν η κληρωτίδα του Κυπέλλου γεννούσε στην φάση των «8» το ζευγάρι του περσινού τελικού (Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ) κανείς δεν θα πίστευε πως ο Δικέφαλος του Βορρά θα επιδείξει τέτοια αποτελεσματικότητα τέτοιες εμφανίσεις με σούπερ τακτική στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, με αλύγιστη νοοτροπία εντός και εκτός έδρας, με φοβερή αντοχή στο «ξύλο»!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αντάμωσαν τρείς φορές σε διάστημα οκτώ ημερών (δύο φορές στο Κύπελλο, μια στο πρωτάθλημα) με την πλάστιγγα να γέρνει συντριπτικά υπέρ της πλευράς των «ασπρόμαυρων».

Διαβάστε επίσης: Πώς μια μικρή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πήγε να χαλάσει τη μεταγραφή του Ραμόν στον Ολυμπιακό

Η αρχή έγινε στις 18 του μήνα με το 2-0 της Τούμπας, με την «σκυτάλη» να παίρνει το εμφατικό 3-0 για την Superleague, ενώ το τανγκό μεταξύ των δύο ολοκληρώθηκε με το 1-1 της ρεβάνς της Λεωφόρου, που βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για τους «4», αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου την… ταυτότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το 6-1 στα γκολ και το βάθος που (δεν) υπάρχει στον Παναθηναϊκό 

Ένα από τα βασικά «όπλα» του Παναθηναϊκού στην ξέφρενη πορεία που κατέγραψε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ήταν η εξαιρετική αμυντική λειτουργεία που επέδειξε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Για να μιλήσουμε με την γλώσσα των αριθμών, το τριφύλλι στην ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν, μετρούμε μονάχα 4 τέρματα παθητικό. Από την επανέναρξη της σεζόν έχει φτάσει ήδη στα 10 από τα οποία τα 6 τα έχει δεχτεί από παίκτες που φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά την ώρα που το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να παραβιάσει μονάχα μια φορά την εστία του Δικέφαλου, χάρη στο εξαιρετικό σου του Τσέριν στον επαναληπτικό του Κυπέλλου.

Είναι φανερό πως το τριφύλλι έχει χάσει την σταθερότητα του, τον βηματισμό του και γενικά τον προσανατολισμό του. Το… τρένο του Ιβάν έχει φύγει από τις ράγες του, με το «αντίο» από τον θεσμό του Κυπέλλου, αλλά και το ψαλίδισμα της ΑΕΚ από την κορυφή στο -1 να μιλούν από μόνα τους.

Σε όλα αυτά προσθέσε και την καθυστέρηση στο κομμάτι των μεταγραφών. Είναι ηλίου φαεινότερο πως η ομάδα έχει κοντό… βάθος και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο ζευγάρι των παιχνιδιών με τον ΠΑΟΚ, όταν και ο Παναθηναϊκός κλήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες να δώσει πολλά ματς μαζεμένα.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε συνολικά 17 αλλά τους ίδιους 9 βασικούς σε Γιάννενα και Τούμπα (άλλαξε μόνο τερματοφύλακα και τον Βέρμπιτς με τον Τσέριν). Κάπως έτσι την εβδομάδα πριν το ματς του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» είχαν ήδη 9 ποδοσφαιριστές με μίνιμουμ συμμετοχής τρία ημίχρονα (135΄) εκ των οποίων οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Βαγιαννίδης δεν έχασαν δευτερόλεπτο, ο Παλάσιος έπαιξε 171΄, ο Ρούμπεν 164΄, ο Ιωαννίδης160΄, ο Χουάνκαρ 155΄ κλπ. Στην παρέα υπάρχει και ο 10ος Βέρμπιτς με114΄, πίσω από Κουρμπέλη και Μπερνάρ (136΄).

Το 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ επέδειξε με τον πιο καταφανέστατο τρόπο το λάθος στον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος στην ρεβάνς του Κυπέλλου προχώρησε σε επτά αλλαγές, ωστόσο ήταν ήδη αργά…

Τα mind games του Λουτσέσκου που μετάφεραν την πίεση στην άλλη πλευρά 

Τα χρόνια παραμονής του Ραζβάν Λουτσέσκου στο ποδόσφαιρο της χώρα μας μας έχουν δείξει πως ο Ρουμάνος, είναι ένας τεχνικός ο οποίος διαχειρίζεται άψογα το σύνολο που έχει στα χέρια του.

Είναι ένας μετρ της ψυχολογίας, καταφέρνοντας να κερδίζει το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και να πετυχαίνει αυτό που θέλει μέσα από τις καυστικές δηλώσεις του.

«Φαβορί για τον τίτλο είναι οι ομάδες που είναι πιο πάνω από εμάς στον βαθμολογικό πίνακα. Με νέο γήπεδο, με το σύστημα να τους βοηθάει με το οποιοδήποτε τρόπο», δήλωνε ο 53χρονος τεχνικός μετά το 3-0 της Λεωφόρου.

«Η αγριότητα των παικτών του Παναθηναϊκού υποστηρίχθηκε από τους διαιτητές. Λυπάμαι που είναι συνέχεια έτσι κάθε φορά που αγωνιζόμαστε με αθηναϊκές ομάδες. Ο Κουρμπέλης έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα και το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό για εμάς. Δεν υπήρχε τιμωρία για τόσα φάουλ, για τόσες κλοτσιές. Στο γήπεδο αισθάνεσαι ότι ‘μπορώ να κλοτσήσω και δεν θα έχω πρόβλημα από τους διαιτητές’. Προσφέρεται αυτοπεποίθηση στην άλλη ομάδα. Αλλά θέλω να πω ξανά ότι η αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν φανταστική», συμπλήρωνε λίγες μέρες αργότερα.

Κάπως έτσι ο τεχνικός του Δικεφάλου προετοίμασε εξαιρετικά το έδαφος για μια μονομαχία τριών δόσεων. Πέρασε τόσο στα δικά του αποδυτήρια, όσο και στα αντίπαλα πως το φαβορί δεν είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός έχει το ΠΡΕΠΕΙ, την ώρα που αυτός «χτίζει» κάτι καλό με γνώμονα το μέλλον, χωρίς την πίεση του πρωταθλητισμού και του αποτελέσματος.

Και το αποτέλεσμα εμφανίστηκε στο χορτάρι. Τρεις αναμετρήσεις με τον απολογισμό να είναι 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τα γκολ στο 6-1 και τον Λουτσέσκου νικητή, την ώρα που η τέλεια εικόνα του πρώτου μισού του Γιοβάνοβιτς «τσαλακώθηκε» για τα καλά.

Τα τρία αυτά αποτελέσματα «τραυμάτισαν» το προφίλ του Σέρβου. Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει να διαχειριστεί έναν ακόμη γύρο (συν τα play offs) και να αφήσει πίσω του αυτό το καταστροφικό δεκαήμερο, το οποίο του κόστισε έναν από τους δύο στόχους της σεζόν.

Και ο πρώτος που καλείται να το κάνει είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πετώντας από πάνω του την «ταμπέλα» του πελάτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ