Το μαύρο κουτί του Λιβάι Γκαρσία και η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον του

Το μαύρο κουτί του Λιβάι Γκαρσία και η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον του

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν σίγουρη πως με τον Λιβάι Γκαρσία στο ρόστερ της είχε «κλείσει» με βασικό σέντερ φορ. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί όμως περιπλέκουν την κατάσταση.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο παίκτης αποκάλυψη της περσινής σεζόν για την ΑΕΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα τον μετέφερε κεντρικά στην επίθεση, αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού του και το αποτέλεσμα που πήρε από τον επιθετικό από τον Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Διαβάστε επίσης: Τα δύο πλάνα του Μαρτίνεθ, ο Ιμπόρα, ο Ελ Κααμπί και ένα ερωτηματικό

H φετινή σεζόν όμως για τον Λιβάι Γκαρσία είναι μία διαφορετική ιστορία. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν του έχουν δώσει την ευκαιρία να βρει ρυθμό και εγείρουν ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία στις τάξεις της «Ένωσης», που βλέπει ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά της στοιχεία να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει μόλις 8 συμμετοχές, ενώ η ΑΕΚ έχει παίξει 20 αγώνες, δηλαδή δεν έχει αγωνιστεί ούτε στα μισά παιχνίδια της «Ένωσης».

Γι’ αυτή την εξέλιξη ρόλο παίζουν οι τέσσερις τραυματισμοί που έχει υποστεί από την έναρξη της σεζόν, κατά βάση μυϊκοί.

Τελευταίο πρόβλημα που παρουσίασε ήταν στους κοιλιακούς, κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, με αποτέλεσμα να χάσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ για Γιάννενα και να «τρέχει» για να προλάβει να είναι έτοιμος για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας του με την Μπράιτον, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

O 26χρονος επιθετικός είναι γενικά επιρρεπής σε τραυματισμούς και από την στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ το 2020, έχει «βγάλει» συνολικά 8 τραυματισμούς.

Η κατάσταση του Γκαρσία είναι κάτι που απασχολεί άμεσα τον Ματίας Αλμέιδα και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που βλέπουν τον πρώτο σκόρερ της ομάδας την περσινής σεζόν να μην μπορεί να συνεισφέρει φέτος (έχει μόλις 1 γκολ) και στην «Ένωση» έκαναν μία σύσκεψη για να βρουν μία λύση στο πρόβλημα των τραυματισμών του Λιβάι.

Ιατρικό τιμ και συνολικά ο οργανισμός της ΑΕΚ θέλουν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης για τον παίκτη, που να μην μπορεί να προκύψει από αυτό κάποιος τραυματισμός, αλλά και να τον «θωρακίσουν» από μελλοντικούς τραυματισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ