Ντομαγκόι Βίντα: Ένα κεφάλι από «χρυσάφι» (vids)

Ντομαγκόι Βίντα: Ένα κεφάλι από «χρυσάφι» (vids)

Ο Ντομαγκόι Βίντα εξελίσσεται σε... εκτελεστή για την ΑΕΚ φέτος, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ από το ξεκίνημά της είναι το γεγονός πως δεν παίρνει γκολ από τους επιθετικούς της. Μπορεί θεωρητικά να έχει τέσσερις σέντερ φορ, αλλά ελάχιστα έχει πάρει έως τώρα από αυτούς για διάφορους λόγους.

Ο ένας είναι παροπλισμένος (Φαν Βέερτ) και τις λίγες φορές που πήρε ευκαιρία δεν ανταποκρίθηκε, ο άλλος (Αραούχο) έχει… ξεχάσει τη θέση αφού εδώ και 1,5 χρόνο έχει διαφορετικό ρόλο και οι δύο που είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία για τη θέση του φορ, έχουν τα δικά τους θέματα.

Διαβάστε επίσης: Η «εντολή» του Πέδρο Αλβες στους παίκτες και η πρώτη του «μεταγραφή» στον Ολυμπιακό

Από τη μία ο Πόνσε ακόμη ψάχνεται κι από την άλλη το βαρύ πυροβολικό, ο περσινός πρώτος σκόρερ με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, Λιβάι Γκαρσία, δεν έχει καταφέρει να πάρει σερί ματς, με τον έναν τραυματισμό να διαδέχεται τον άλλο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα μόλις έξι γκολ απολογισμός για τους τέσσερις κι ενώ έχουμε μπει για τα καλά πια στον Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά, βέβαια, με το τέλος του πρώτου γύρου της Super League η ΑΕΚ είναι στο -1 από την κορυφή, όταν πέρσι στο ίδιο διάστημα βρισκόταν στο -8 και παράλληλα έχει «τελικό» με τον Άγιαξ όπου ψάχνει δύο αποτελέσματα για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Για να καταφέρει λοιπόν να είναι μέσα στους βασικούς της στόχους και με καλές πιθανότητες, θα έπρεπε η Ένωση να βρει άλλους πρωταγωνιστές και γκολ από παίκτες που δεν είναι και η πρώτη τους δουλειά το σκοράρισμα. Ένας από τους αυτούς λοιπόν είναι ο Ντομαγκόι Βίντα που φέτος εξελίσσεται σε… killer για την ΑΕΚ καθώς με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη έφτασε τα τέσσερα και όλα είναι «χρυσά».

H αρχή έγινε από τη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ όπου πέτυχε το γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα μετά το χαμένο πέναλτι του Γκαρσία κι έστειλε την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League. Ένα γκολ λυτρωτικό και ιστορικό για πάρα πολλούς λόγους, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη των οπαδών της Ένωσης.

Στην Ευρώπη πέτυχε ακόμη ένα σπουδαίο γκολ ο Βίντα όταν ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 κόντρα στον Άγιαξ και ουσιαστικά χάρη σε εκείνο το γκολ πηγαίνει στο Άμστερνταμ για δύο αποτελέσματα η ΑΕΚ. Πριν σκοράρει κόντρα στον Άρη την περασμένη Δευτέρα, είχε βρει δίχτυα στο πρωτάθλημα ακόμη μία φορά, ανοίγοντας με κεφαλιά και πάλι τον δρόμο προς τη νίκη στο 3-0 επί του Παναιτωλικού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο στρατηγός Βίντα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 για να γίνει ο ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για τον Αλμέιδα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Άλλωστε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, το μοναδικό που πέτυχε πέρσι, ήταν και πάλι… βγαλμένο από χρυσάφι. Και με κεφαλιά, όπως εκείνα που ακολούθησαν.

Ήταν το 1-1 στη Νίκαια με τον Ιωνικό όταν έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή που ολοκληρώθηκε με το γκολ του Τσούμπερ στις καθυστερήσεις, για μία από τις πιο σημαντικές νίκες της ΑΕΚ στην πορεία της προς το πρωτάθλημα. Ο Βίντα θέλει μία συμμετοχή για να συμπληρώσει 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του Δικεφάλου κι ενώ πριν από μερικές εβδομάδες υπέγραψε συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο (2025) με τους νταμπλούχους.

Τον προσεχή Απρίλιο ο Βίντα θα κλείσει τα 35 του χρόνια, αλλά η ηλικία του δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση στο γήπεδο. Ο έμπειρος άσος παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ετοιμάζεται να δώσει το ερχόμενο καλοκαίρι το «παρών» σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Κροατίας και δείχνει πως έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στην ΑΕΚ.

Για τον Αλμέιδα εξάλλου η ηλικία του δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα, με τον αργεντινό τεχνικό να μην έχει τέτοια κολλήματα όπως έχει αποδείξει και με την περίπτωση του Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Βίντα είναι από τις σημαντικότερες παρουσίες μέσα στα αποδυτήρια και ο Αλμέιδα επιθυμούσε με… χίλια την παραμονή του στην ομάδα για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Κάτι που συμβαίνει και η ιστορία συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ