Μακέντα: «Να κάνω ρεκόρ καριέρας»

Μακέντα: «Να κάνω ρεκόρ καριέρας»

Ο στόχος του Ιταλού επιθετικού του Παναθηναϊκού. Τι είπε για τη μάχη του πρώτου σκόρερ της ομάδας με τον Γιόχανσον.

Τα τέσσερα γκολ και τις δύο ασίστ στο πρωτάθλημα σε οκτώ συμμετοχές έφτασε ο Φεντερίκο Μακέντα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όχι άσχημα για έναν παίκτη χωρίς προετοιμασία, ο οποίος ήρθε στις 3 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Μακέντα πέρσι στη Serie B με τη Νοβάρα είχε τρία γκολ σε 28 αγώνες πρωταθλήματος και ήδη ξεπέρασε τη συγκεκριμένη επίδοση σε οκτώ συμμετοχές μόλις με το «τριφύλλι». Είχε ακόμα ένα γκολ σε ένα ματς κυπέλλου. Την πρώτη του σεζόν στη Νοβάρα σε 21 παιχνίδια είχε επτά γκολ. Σύνολο έντεκα γκολ σε 50 ματς, ενώ με τον Παναθηναϊκό έχει πέντε γκολ σε εννέα ματς, αν υπολογίσουμε και το κύπελλο με τον Παναιτωλικό.

Ο 27χρονος επιθετικός μετά το ματς με τον Απόλλωνα τόνισε ότι επιθυμεί να κάνει με τον Παναθηναϊκό την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η κορυφαία έως τώρα επίδοση σημειώθηκε την περίοδο 2013-14. Πέτυχε 13 τέρματα, αλλά με δύο διαφορετικές ομάδες. Τρία ένα εξάμηνο στην Ντονκάστερ και δέκα το δεύτερο εξάμηνο στη Μπέρμιγχαμ. Ας δούμε τι πιστεύει ο Μακέντα για τη συνέχεια της σεζόν και τι είπε για την κόντρα στο σκοράρισμα με τον δεξιό μπακ της ομάδας, τον Ματίας Γιόχανσον!

 -Για την ευρεία νίκη επί του Απόλλωνα και το ηθικό που δίνει στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια:

«Ασφαλώς και είναι σημαντικές τέτοιες νίκες. Να επιστρέφεις σαν ομάδα στον δρόμο των νικών, απ’ τη στιγμή που δεν πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Κάναμε μία καλή εμφάνιση απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα. Το γεγονός πως είναι στην τελευταία θέση, δεν σημαίνει πως είναι κακή ομάδα. Αν δούμε πως και ο Ολυμπιακός που έπαιξε εναντίον τους πριν από λίγες εβδομάδες, σκόραρε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Γνωρίζαμε πως έπρεπε να τους πιέσουμε απ’ τα πρώτα λεπτά, για να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα ερχόταν στο δικό μας δρόμο και θα το κάναμε εμείς πιο εύκολο. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό το ματς, διότι σκοράραμε 5 φορές, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε κι ορισμένα λάθη, αλλά κι αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να προχωράμε πάνω σ’ αυτά».

-Για το γεγονός ότι η μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, αρχίζει πλέον να βγάζει αυτοματισμούς:

«Αυτό είναι κάτι που ξέρεις πως θα το βρεις μέσα από τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να βρεις μία καλή σύνδεση από την πρώτη στιγμή. Πλέον, παίζουμε μαζί εδώ κι αρκετά ματς κι αρχίζουμε να βρίσκουμε αυτή τη σύνδεση που θέλουμε. Είμαι βέβαιος πως θα βελτιωθούμε κι άλλο πάνω σ’ αυτό και θα κάνουμε ακόμη πιο επικίνδυνη για τους αντιπάλους μας αυτή την επιθετική συνεργασία. Πρέπει να δουλέψουμε βήμα με το βήμα, μέρα με τη μέρα στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος πως θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι πάνω σ’ αυτό».

-Για τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Άρη και τον ΟΦΗ:

«Πρέπει να πάμε σ’ αυτά τα παιχνίδια, με τη σωστή νοοτροπία. Με νοοτροπία νικητή. Αυτή η ομάδα πρέπει να πηγαίνει σε κάθε αγώνα και να κυνηγάει τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολοι αγώνες, όμως πρέπει να πάμε εκεί για να πάρουμε τις νίκες. Διότι θέλουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο γι’ αυτή τη σεζόν και όλοι μαζί αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, μπορούμε να το καταφέρουμε».

-Για τον ίδιο και το γεγονός πως κυνηγάει την καλύτερη παραγωγικά σεζόν της καριέρας του:

«Ο στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη σεζόν μου. Είναι κι ο Γιόχανσον με 4 γκολ. Αλλά το… πρόβλημα είναι πως του έχω δώσει μία ασίστ και πρέπει να μου δώσει κι αυτός μία (σ.σ. γέλια). Είμαι χαρούμενος για τα γκολ που έχω βάλει, είμαι χαρούμενος για τις εμφανίσεις μου. Γιατί σ’ αυτό το παιχνίδι έπαιξα πιο ελεύθερα. Έκανα περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Πιο κοντά σε αυτό που μπορώ να παίξω. Στα προηγούμενα ματς κοιτούσα το πώς θα ξαναφέρω τη φυσική κατάστασή μου στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, αλλά πλέον πρέπει να κάνω step up στον τρόπο παιχνιδιού μου. Γιατί μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχω κάνει και σ’ αυτό το παιχνίδι έδειξα ορισμένα από αυτά, εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχα».

-Για το γεγονός πως είναι στο 4-4 με τον Γιόχανσον πλέον:

«Ναι, στο πρωτάθλημα είμαστε στο 4-4, αλλά εγώ έχω κι άλλο ένα γκολ στο Κύπελλο και είμαι στα 5 (σ.σ. νέα γέλια). Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας έτσι, να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα ήταν και ο Ινσούα, ο Κουρμπέλης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, γιατί όσο περισσότεροι παίκτες σκοράρουν, τόσο αυξάνουμε και τις πιθανότητές μας να κερδίζουμε. Κι αυτό είναι σπουδαίο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ